Skocz do zawartości

Pytania newbie'sów ;)

LoOkas

Rekomendowane odpowiedzi

Podłączam się do pytania. Szukam AIO którym będę mógł na szybko przelecieć auto. Zależy mi na tym, aby mógł współpracować z maszyną, nie brudził plastików ani gum, miał wypełniacze, służył jako podkładka pod jakiś wosk w razie czego oraz robił ładny wet look/szklisty look :D

Czym różnią się od siebie produkty AB - Cherry Glaze, Euphoria, Enhance?

Dżeju to ja znów obstawiam AB Cherry.

Da Ci to czego oczekujesz (mało ludzi wie że można nim robić plastiki) w sposób bardzo przyjemny.

AB Euphoria jest o ile nie pamiętam mniej ścierna...jednak cherry jest wyraźnie mniej agresywna od np VP Achilles.

Enchance niestety nie znam.

EDIT

A że bym słów na wiatr nie rzucał to dla ciekawych krótka prezentacja moich przygód z wisienką z tamtego roku.

Na plastiku też ;)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Oraz "ingi" po samy Cherry.

Nakładane rotacją wcale nie tak wolno.

n9ReJamMDV0

Jak już przeglądam sklepy to zrobię większe zakupy, jaka niewidzialna wycieraczka? Nanolex to kozak ale szukam czegoś innego, banalnie łatwego w pracy i wytrzymałego. Jak tam zawodnicy na Polo? Co mógłbyś powiedzieć?

Zapomniałem zapytać - co na uszczelki wokół szyb oraz te w drzwiach? Coś na bazie wody, żeby nie było tłuste a odżywiło. Smalcowałem Endurance'm ale jak się naniesie na szybę, potrafi być uciążliwy w starciu. Ktoś? Coś?

Ja jako NW kupiłbym GlassSince.

Ale żeby banalne w pracy to...Gtechniq :u

Z szybą mam problem bo auto od dawna zobaczę może we czwartek :?

Jak tylko dorwę to zrobię upa.

Z uszczelkami to bywa rożnie...PoorBoy trim się ładnie na nich prezentuje i po dobrym wchłonięciu nie tłuści.

Z drugiej strony fajnie by było wypróbować Natural Look.

Briliance z tego co mam, przynajmniej na uszczelkach VAG spisywał się chyba naklepiej bo po wtarciu odparowuje i robi się suchy w dotyku...

Ale to wszystko są nie kończące się eksperymenty.

A ta NW od SCS? Mocno różni się od NW GS?

Od Glass Science kusi mnie ten płyn 2w1, pojemność Duraglossa a 10zł tańszy. Byłoby jako doładowanie w międzyczasie..

Czy ktoś miał do czynienia z Chemical Guys Natural Shine? Albo stosował 303 na uszczelki? Szukam dobrego i w miarę uniwersalnego rozwiązania.. :roll:

Smalcowałem Endurance'm ale jak się naniesie na szybę, potrafi być uciążliwy w starciu. Ktoś? Coś?

Ja nie dawałem Endurancem uszczelek gumowych ale mam problem z nalotami na szybach od dressingów do plastików wew.

zdaje się załatwiłem sobie naloty w postaci sporej ilości drobnych kropek zaschniętych od wew. na szybach (od atomizera) i za cholere nie mogę tego usunąć.

Używalem: płynów do szyb, APC w rozcieńczeniu, i bez, T&G, magicznej gąbki... i nic, może glinka to zbierze?

Najgorsze są miejsca gdzie ten tzw. dressing próbowałem usunąć fibrą i rozmazałem a ten potem zasechł :(

Warto się "przesiadać" na GlassScience z RainXa?

Dla mnie warto jeśli razi Cię "marketowość" RainX

Jak nie to w sumie...nie

A ta NW od SCS? Mocno różni się od NW GS?

Całkowicie różne produkty

Albo stosował 303 na uszczelki?

Ja.

Raz wychodzi raz nie....Zależy czy guma jest mocno natalkowana że tak powiem

Szukam dobrego i w miarę uniwersalnego rozwiązania.

Gliceryna z apteki :D

za cholere nie mogę tego usunąć.

Cleaner panie do szyb albo jakakolwiek pasta cutting i po temacie

za cholere nie mogę tego usunąć.

Cleaner panie do szyb albo jakakolwiek pasta cutting i po temacie

AutoGlym Car Glass Polish czy Chemical Guys Window Clean ???

A powiedz mi czy tą pastą cutting to oczywiście maszynowo czy jak? :) bo nie chce czegoś spierdzielić ...

Od Glass Science kusi mnie ten płyn 2w1, pojemność Duraglossa a 10zł tańszy. Byłoby jako doładowanie w międzyczasie..

Jako doładowanie - jak najbardziej ok. Na bocznych szybach potrafi posiedzieć miesiąc(mi tyle siedział minimum - dalej to jedna wielka niewiadoma), ale na przedniej nie ma się co nastawiać na jakieś szalone efekty ;) Przy Glass Science delikatnie szybciej zaczynają startować krople(niższa prędkość niż DG). DG delikatnie lepiej pachnie. Aplikacja jednego i drugiego banalna, bardzo szybka więc po każdym myciu maks 5 minut i gotowe ;)

Jak już przeglądam sklepy to zrobię większe zakupy, jaka niewidzialna wycieraczka? Nanolex to kozak ale szukam czegoś innego, banalnie łatwego w pracy i wytrzymałego. Jak tam zawodnicy na Polo? Co mógłbyś powiedzieć?

ja zanudzę, ale szczerze polecam Aquapel'a - nie kupisz tego w PL, ale na ebay'u UK z transportem nie wychodzi najgorzej :-) o ile chcesz to mieć dla siebie :)

posmarowałem przełom lipca-sierpnia 2011, dzisiaj przy deszczu to ustrojstwo nadal odpycha wodę! :o

czy ktoś już stosował IPA jako poślizg dla glinki? :ymblushing: i po tym zabiegu od razu claner?

Dołączona grafika

Janek po kiego c...? :lol:

IPA zaraz Ci wyparuje z lakieru wiec jak chcesz "mieć" ją jako POŚLIZG do glinki ? Nalej wody / dodaj jak chcesz ciut szamponu /qd i jazda a potem dopiero cleaner.