JJ. Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 Podłączam się do pytania. Szukam AIO którym będę mógł na szybko przelecieć auto. Zależy mi na tym, aby mógł współpracować z maszyną, nie brudził plastików ani gum, miał wypełniacze, służył jako podkładka pod jakiś wosk w razie czego oraz robił ładny wet look/szklisty look :D Czym różnią się od siebie produkty AB - Cherry Glaze, Euphoria, Enhance? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 Dżeju to ja znów obstawiam AB Cherry. Da Ci to czego oczekujesz (mało ludzi wie że można nim robić plastiki) w sposób bardzo przyjemny. AB Euphoria jest o ile nie pamiętam mniej ścierna...jednak cherry jest wyraźnie mniej agresywna od np VP Achilles. Enchance niestety nie znam. EDIT A że bym słów na wiatr nie rzucał to dla ciekawych krótka prezentacja moich przygód z wisienką z tamtego roku. Na plastiku też ;) Oraz "ingi" po samy Cherry. Nakładane rotacją wcale nie tak wolno. n9ReJamMDV0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 To jeszcze obroty na rotacji podaj a ja zamawiam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankos Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 Mnie już przekonałeś, dzięki Piotrze. btw. a to nakładanie wcale nie tak wolno to ile? 1200-2000? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 Wmasować do zaniku (prawie) na ok 1200 i będzie super :u Tips: Może leżeć na lakierze przed starciem nie ograniczoną ilość czasu w odróżnieniu od większości AIO z jakimi pracowałem. Miłej pracy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 Jak już przeglądam sklepy to zrobię większe zakupy, jaka niewidzialna wycieraczka? Nanolex to kozak ale szukam czegoś innego, banalnie łatwego w pracy i wytrzymałego. Jak tam zawodnicy na Polo? Co mógłbyś powiedzieć? Zapomniałem zapytać - co na uszczelki wokół szyb oraz te w drzwiach? Coś na bazie wody, żeby nie było tłuste a odżywiło. Smalcowałem Endurance'm ale jak się naniesie na szybę, potrafi być uciążliwy w starciu. Ktoś? Coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 weź tego rainXa- ja mam preparat plus mycie sszyb w atomizerze 2w1- nie jest złe i nie drogie :u w tesco jest cały zestaw a na uszczelki daje sasa ale tak jak mówisz cza uważać na mazy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 Ja jako NW kupiłbym GlassSince. Ale żeby banalne w pracy to...Gtechniq :u Z szybą mam problem bo auto od dawna zobaczę może we czwartek :? Jak tylko dorwę to zrobię upa. Z uszczelkami to bywa rożnie...PoorBoy trim się ładnie na nich prezentuje i po dobrym wchłonięciu nie tłuści. Z drugiej strony fajnie by było wypróbować Natural Look. Briliance z tego co mam, przynajmniej na uszczelkach VAG spisywał się chyba naklepiej bo po wtarciu odparowuje i robi się suchy w dotyku... Ale to wszystko są nie kończące się eksperymenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 Ja jako NW kupiłbym GlassSince. Warto się "przesiadać" na GlassScience z RainXa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 A ta NW od SCS? Mocno różni się od NW GS? Od Glass Science kusi mnie ten płyn 2w1, pojemność Duraglossa a 10zł tańszy. Byłoby jako doładowanie w międzyczasie.. Czy ktoś miał do czynienia z Chemical Guys Natural Shine? Albo stosował 303 na uszczelki? Szukam dobrego i w miarę uniwersalnego rozwiązania.. :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankos Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 Smalcowałem Endurance'm ale jak się naniesie na szybę, potrafi być uciążliwy w starciu. Ktoś? Coś?Ja nie dawałem Endurancem uszczelek gumowych ale mam problem z nalotami na szybach od dressingów do plastików wew. zdaje się załatwiłem sobie naloty w postaci sporej ilości drobnych kropek zaschniętych od wew. na szybach (od atomizera) i za cholere nie mogę tego usunąć. Używalem: płynów do szyb, APC w rozcieńczeniu, i bez, T&G, magicznej gąbki... i nic, może glinka to zbierze? Najgorsze są miejsca gdzie ten tzw. dressing próbowałem usunąć fibrą i rozmazałem a ten potem zasechł :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 Warto się "przesiadać" na GlassScience z RainXa? Dla mnie warto jeśli razi Cię "marketowość" RainX Jak nie to w sumie...nie A ta NW od SCS? Mocno różni się od NW GS? Całkowicie różne produkty Albo stosował 303 na uszczelki? Ja. Raz wychodzi raz nie....Zależy czy guma jest mocno natalkowana że tak powiem Szukam dobrego i w miarę uniwersalnego rozwiązania. Gliceryna z apteki :D za cholere nie mogę tego usunąć. Cleaner panie do szyb albo jakakolwiek pasta cutting i po temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankos Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 za cholere nie mogę tego usunąć. Cleaner panie do szyb albo jakakolwiek pasta cutting i po temacieAutoGlym Car Glass Polish czy Chemical Guys Window Clean ??? A powiedz mi czy tą pastą cutting to oczywiście maszynowo czy jak? :) bo nie chce czegoś spierdzielić ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 Obojętnie coś ściernego na gąbeczkę i ręcznie wystarczy ;) W absolutnej ostateczności pozostaje tlenek ceru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 Noooo, nieeeeee, znowu Audi!!! x_x :lol: Tak czy inaczej, AB Cherry ląduje u mnie na liście "must have" :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly_marcin Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 Od Glass Science kusi mnie ten płyn 2w1, pojemność Duraglossa a 10zł tańszy. Byłoby jako doładowanie w międzyczasie..Jako doładowanie - jak najbardziej ok. Na bocznych szybach potrafi posiedzieć miesiąc(mi tyle siedział minimum - dalej to jedna wielka niewiadoma), ale na przedniej nie ma się co nastawiać na jakieś szalone efekty ;) Przy Glass Science delikatnie szybciej zaczynają startować krople(niższa prędkość niż DG). DG delikatnie lepiej pachnie. Aplikacja jednego i drugiego banalna, bardzo szybka więc po każdym myciu maks 5 minut i gotowe ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4ciek Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 Jak już przeglądam sklepy to zrobię większe zakupy, jaka niewidzialna wycieraczka? Nanolex to kozak ale szukam czegoś innego, banalnie łatwego w pracy i wytrzymałego. Jak tam zawodnicy na Polo? Co mógłbyś powiedzieć?ja zanudzę, ale szczerze polecam Aquapel'a - nie kupisz tego w PL, ale na ebay'u UK z transportem nie wychodzi najgorzej :-) o ile chcesz to mieć dla siebie :) posmarowałem przełom lipca-sierpnia 2011, dzisiaj przy deszczu to ustrojstwo nadal odpycha wodę! :o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 Dla mnie warto jeśli razi Cię "marketowość" RainX Nie, nie razi mnie :) Jak nie to w sumie...nie Mógłbyś rozwinąć? Efekt przypuszczam, że podobny a trwałość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 Gliceryna z apteki :D Potwierdzam :u Sam od dłuższego czasu stosuje. Cena ok. 3 zł i naprawdę efekt super. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 O repelentach sporo opisałem w dziale. GS działa od niższych prędkości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankos Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 czy ktoś już stosował IPA jako poślizg dla glinki? :ymblushing: i po tym zabiegu od razu claner? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 czy ktoś już stosował IPA jako poślizg dla glinki? :ymblushing: i po tym zabiegu od razu claner? Janek po kiego c...? :lol: IPA zaraz Ci wyparuje z lakieru wiec jak chcesz "mieć" ją jako POŚLIZG do glinki ? Nalej wody / dodaj jak chcesz ciut szamponu /qd i jazda a potem dopiero cleaner. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankos Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 a bo taki jeden mądrala tak sugerowal wydało mi się to dziwne a że jestem zielony w AD jak szczypior na wiosnę to wolałem się upewnić że to lipa bo jak słusznie zauważyłeś to IPA ulotni się moment.. :roll: dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 a bo taki jeden mądrala tak sugerowalktóry ? :D Nie ma problemu, dobrze że to nie Twój pomysł :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankos Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 A nie tutaj, na innym forum gdzie jest poruszany temat AD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi