DawPi Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 a bo taki jeden mądrala tak sugerowalBez takich mi tutaj. Tego, że źle zrozumiałeś mój wpis to już nie napisałeś. Nie rób się na świętego, bo z tego, co tak sobie czytam to wcale nie jesteś. B-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 Kolega ma kilka typowych rys zrobionych kluczem. Ma taki zestaw : https://lh3.googleusercontent.com/-KxePjdoXLaw/TlOSO0YURJI/AAAAAAAAAvI/i8ef35YW3ak/P1030658.JPG Prosił mnie żeby mu te rysy jakoś poprawić tym. Bawił się już ktoś takim zestawem? Przeczytałem poradnik MX-Nowickich ale mam po nim pewien niedosyt. Czy po nałożeniu lakieru bazowego mogę nadmiar ruszyć papierkiem (np. 2000) i przepolerować. Może to już da niezły efekt? Po wyschnięciu ta baza jest dosyć twarda (testowałem na panelu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankos Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 a bo taki jeden mądrala tak sugerowalBez takich mi tutaj. Tego, że źle zrozumiałeś mój wpis to już nie napisałeś. Nie rób się na świętego, bo z tego, co tak sobie czytam to wcale nie jesteś. B-)a skąd nie robie się :D :D przepraszam. :-B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawPi Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 Ok. Trza się napić. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 Pytanie może głupie ale od tego jest ten dział... :D Czy jak się stosuje AIO to potrzebny jest jeszcze cleaner do lakieru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 niet :u ja mam car lacka 68 i nie stosuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 Nie ma głupich pytan są niedostosowane odpowiedzi :D Łukasz krótko mówiąc NIE. Cleanerem usuniesz to co AIO zrobiło ;) EDIT o dubel :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Panowie pytanie mam.... Jest tu ktoś kto miał do czynienia z niesławnym Supagard alias 100plus? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 A co to za diabeł??? :shock: :shock: :shock: Aż musiałem wygooglować :lol: :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Nie znasz? :shock: No to pewnie mam test wrzucić? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Cleanerem usuniesz to co AIO zrobiło ;) Nie wiem czy dobrze się zrozumieliśmy. Mi chodzi o to czy cleaner jest potrzebny przed AIO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeper Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Łukasz, nie nie jest potrzebny. Cala idea AIO (All-In-One) polega na tym, ze w czasie aplikacji jednego produktu jednoczesnie czyscisz, odzywiasz i zabezpieczasz lakier. To jest piękne w AIO. Niestety, minusem jest to, ze z reguły zadna z tych 3 elementow nie jest zrobiona tak dobrze, jak dedykowanymi srodkami. Niemniej, dla bieżacego utrzymania daily drivera przy ograniczonym budżecie i zasobach czasowych AIO jest moim zdaniem świetnym rozwiązaniem - w miare możliwości (np. raz na tydzień) myjesz auto i raz na miesiac-półtora aplikujesz AIO. Przy regularnym używaniu AIO jego właściwości czyszczące i zabezpieczające wystarczą. Warto jeszcze wspomnieć, że różne AIO mają różnie rozłożony balans pomiedzy właściwościami czyszczącymi/wypełniającymi/odżywiającymi/zabezpieczającymi. Na chwilę obecną w moim arsenale ulubionym AIO jest ColorX Meguiarsa. Dobrą robotę robi też Cherry Glaze (nie mam niestety) - poszukaj na forum, bo jest sporo opisów i zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lehto Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 no i nie zapominaj o nieśmiertelnym AG SRP ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeper Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Kuba, dokładnie! Zwłaszcza, ze pojawił sie teraz "New&Improved" - myśle, ze warto sprobować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_wolf Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 Pytanie: Ile czasu mniej-więcej muszę przeznaczyć na pranie tapicerki (podłoga, fotele, kanapa, bagażnik, być może podsufitka), oczywiście wraz z presprayem wcześniej. Stan tapicerki - fotele i kanapa wizualnie czyste, bagażnik również, podłoga trochę ubrudzona po 14 latach użytkowania, podsufitka - też nie ma tragedii. Jedynie ta podłoga. Pytam, ponieważ będę wypożyczał na spółę odkurzacz piorący, i mniej więcej chcę wiedzieć, ile czasu potrzeba na jedno auto. Drugie ma parę lat i jest wręcz higienicznie czyste w środku, więc przypuszczam że tam tylko raz się przejedzie całość i będzie odświeżone. Zdaję sobie sprawę że to ciężko określić, zwłaszcza, że będę to robił pierwszy raz, no ale jakiś zakres, czy na te dwa auta to będę potrzebował 4h, 6h, 8h czy może 12h ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 weź na cały dzień odkurzacz i finito Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_wolf Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 Z tego co pamiętam z oferty to wypożyczanie jest na cykle 6h, więc warto wiedzieć, czy w 6h się wyrobię, czy muszę już na 12h. Tym bardziej że cena wtedy x2. W trakcie czekania jak prespray w jednym aucie będzie sechł, to mogę to nowsze chyba spokojnie lecieć ekstrakcją samą, żeby nie marnować czasu, tak w ramach 'taktyki'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 Pierwszy raz? "długa doba" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_wolf Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 No pierwszy pierwszy :) Znaczy się nie liczyć na te 6h? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 chyba że po łebkach....pożycz go na dwie doby co? będziesz miał spokój a koszta ile? pewnie ok 150zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_wolf Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 Jeżeli dobrze pamiętam ofertę, to było 60zł za 6h, więc liczę że do 12h się wyrobię max. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 Drogo masz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_wolf Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 Znalazłem jeszcze u siebie Komforcie za ok. 50zł na całą dobę. Tyle że to nie Karcher, a jakieś takie cudo: http://www.dr-schutz.com.pl/produkty_id.php?id=397 Przypuszczam, że pewnie cena = jakość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 Zapytaj w Casto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_wolf Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 Znajomy jakiś czas temu tam pracował, to uderzę do niego ;) Dzięki za podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi