damianese Opublikowano 30 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 no ale powiedzmy na oko wyczaisz przy pierwszym podejściu że za 2gim, 3cim, razem zejdzie? wiem wiem- zakłądasz futro :roll: ja próbowałem i tak i tak i jak ostatni raz robie podejscie to wtedy troszkę dłużej wypracowuje a wczesniejsze 2 razy scieram z ipą i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 30 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 no ale powiedzmy na oko wyczaisz przy pierwszym podejściu że za 2gim, 3cim, razem zejdzie?Tak. Ale nie wyjaśnię tego, nie potrafie... To przychodzi po kilometrach jazdy maszyną ;;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_wolf Opublikowano 1 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2012 Tak jeszcze się upewnię, co by głupa w aucie nie rżnąć... Bonnet podsufitki to gąbkę/mikrofibrę zamaczamy w środku, którym będziem czyścić, wilgotno ale nie na super mokro wcieramy to w podsufitkę i ścieramy inną fibrą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 1 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2012 Tak jeszcze się upewnię, co by głupa w aucie nie rżnąć... Bonnet podsufitki to gąbkę/mikrofibrę zamaczamy w środku, którym będziem czyścić, wilgotno ale nie na super mokro wcieramy to w podsufitkę i ścieramy inną fibrą? A tutaj zaglądał ? :P Poradnik foto - Czyszczenie podsufitki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_wolf Opublikowano 1 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2012 Tak jeszcze się upewnię, co by głupa w aucie nie rżnąć... Bonnet podsufitki to gąbkę/mikrofibrę zamaczamy w środku, którym będziem czyścić, wilgotno ale nie na super mokro wcieramy to w podsufitkę i ścieramy inną fibrą? A tutaj zaglądał ? :P Poradnik foto - Czyszczenie podsufitki :shock: Moja wina! Wpisałem w wyszukiwarkę tylko bonnet, więc nie wyszło mi - dziękuję ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Panowie jak radzicie sobie z pastą która po polerowaniu wchodzi w odpryski? Szczególnie na masce. Wymywacie czymś? (IPA mi nie pomogła) czy myjka ciśnieniowa? Coś innego? I jeszcze jedno: czy IP2500 pracujecie do wypracowania? Robiłem nią trzy autka i w żadnym nie mogłem jej wypracować. I pozostawiała mi holosy :oops: Próbowałem i wolne i szybkie obroty. Słaby i mocny docisk. Punkt zenitu też był grany. Dodawałem wody. Pad polishing Urbana. Myty, czyszczony. Jak wy z tą pastą pracujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Myjka i dobra mocna piana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Panowie jak radzicie sobie z pastą która po polerowaniu wchodzi w odpryski? Szczególnie na masce. Wymywacie czymś? (IPA mi nie pomogła) czy myjka ciśnieniowa? Coś innego? I jeszcze jedno: czy IP2500 pracujecie do wypracowania? Robiłem nią trzy autka i w żadnym nie mogłem jej wypracować. I pozostawiała mi holosy :oops: Próbowałem i wolne i szybkie obroty. Słaby i mocny docisk. Punkt zenitu też był grany. Dodawałem wody. Pad polishing Urbana. Myty, czyszczony. Jak wy z tą pastą pracujecie? My uzywamy APC Green do mycia po korekcie i wszytko wymywa albo IPA fioletowe ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 booohal, jeśli nie mogłeś jej wypracować to może za dużo dawałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Kurde no dawałem i dużo i mało (tak że prawie suchy pad był) i nie dawałem rady. Tłuściutka taka jakaś jest... Prawie jak FF3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Boohal...dłużej i szybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Boohal...dłużej i szybciejNie te lata :D :D :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Golono Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Panowie jaki wosk do w miarę nowego auta? 3500kk przebiegu dokładniej Skoda Yeti w kolorze czarnym :D Interesuje mnie coś na lato póki co ale ,żeby wytrzymało chociaż miesiąc ;) I ,żeby był ładny wet look a i kropelkowanie niczego sobie :-) Do 100zł :D Co do Cleanera to albo Cherry Glaze albo SRP, być może wpadnie Achilles Prep albo Dodo LPL Zastanawiam się nad: http://showcarshine.pl/115-poorboy-s-wo ... fibry.html http://www.carnauba.pl/shop/item/id/214 ... ant-(sfx-4).html http://shiningcar.pl/pl/p/RejeX-Sealant/526 W swoim arsenale posiadam: http://mrcleaner.pl/wm.php?img=cfd40e758a488af8c3b1739796a04c778764 http://mrcleaner.pl/poorboys-ex-p-czyst ... p1219.html http://www.pielegnowacauto.pl/dodo-juic ... mpler.html Pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lehto Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 jak ma być ładnie to bierz nattysa (sprawdzone), jak bardziej trwale to coś z pozostałych (nie wiem jaki sonus czy dj daje efekt) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Golono Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 No właśnie o Nattysie nie tylko Red widziałem już masę dobrych opini :) Dodo dają dobry wet look ale krótko siedzą :D Ogólnie lubię smarować ale to nie dla mnie niestety :D A Sonus jest tani ale mało o nim informacji troszkę :) Dzięki :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Jak masz dodo to po co inna brac? taki panel pot to na minimum 3-4 razy ci wystarczy. Trwalosc do 3 miesiecy. Chodz mi dluzej niz 30-40 dni nie posiedziala. Pod to dodo LPL badz cherry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Golono Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Ok :) W takim razie na początek Dodo Hard Candy na Cherry Glaze a potem może jakiś tester Zymola Carbon-a albo PB Natty's Red :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Jeżeli jeszcze mogę coś powiedzieć to ja bym szedł w Natty's-a, ale zastrzegam że z DJ nie miałem styczności. Od lat stosuję (z przyjemnością) "niebieskiego" na czarnym lakierze i daje naprawdę bardzo fany efekt, a dodatkowym plusem jest bardzo łatwa z nim praca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Golono Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 fonnes Dzięki a masz może porównanie Czerwonego z Niebieskim? Minimalna różnica w cenie jest :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Nie miałem czerwonego, ale sadzę że ta 'kolorystyka" to bardziej chwyt marketingowy niż rzeczywiste i istotne różnice miedzy woskami. Tym bardziej że, jak zauważyłeś, różnica w cenie jest minimalna. Nawet jeżeli jakaś jest, to na lakierze jej nie zauważysz IMHO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankos Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Koledzy które AIO czy cleanery da się nakładać maszynowo za pomocą rotacji? Chciałęm kupić AG SRP i AF Trippl ale tam w opisach że tylko ręcznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 I jedno i drugie można maszynowo, lepsze efekty niż ręcznie. Oba nakładałem i żadnych efektów ubocznych nie zauważyłem :) Nakładłem DA, ale rotacją też pewnie nie ma przeciwwskazań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankos Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 No własnie DA która w większości przypadków jest podawana jako opcja do nakłądania ręcznego. Ale skoro nie ma efektów ubocznych to zaryzykuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Są piany aktywne, które po zaschnięciu nie zostawiają "waterspotów"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 waterspoty zostawia water ;) A jak czegoś nie spłuczesz to tylko to spotęgujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi