Jankos Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 Czy to prawda że AG SRP pyli jak topola na wiosnę? Kolega mówi że nie dało radę tego ograniczyć nawet dając min. ilość na pad. Ktoś ma dośw. z AIO ktore nie pylą? może 601 od duraglossa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 Nie znam AG ale z tych ktore uzywalem to zaden nie pylil....Dodo lime prime, Autobrite cherry glaze, Valet pro achille prep, Autofinesse Triplle....innych nie pamietam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankos Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 Cherry owszem nie pyli bo w zeszły weekend obleciałem nim całe auto :) tylko krople mizerne, wiem że muszę po prawić woskiem next time. Achillesa mam ale jeszcze nie testowałem. Tripple mnie kusi... :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lehto Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 robiłem trippla w weekend - ręcznie. Jestem bardziej niż zadowolony. Nie wiem jaka jest ta nowa formuła SRP ale poprzednią zostawia daleko w tyle jeżeli chodzi o "śliskość" lakieru i odprowadzanie wody. Mam natomiast wrażenie, że SRP ma lepsze właściwości jako cleaner. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 A jak czegoś nie spłuczesz to tylko to spotęgujesz. A piana sama w sobie nie szkodzi jak zaschnie? Ostatnio jak myłem auto to było takie słońce, że jak kładłem pianę z Glorii na jedną stroną to druga zaczynała już wysychać :? Zastanawiam się czy nie zmienić taktyki i zamiast kłaść cienkiej warstwy na całe auto to kłaść grubszą na najbardziej zabrudzone elementy (Gloria ma za małą pojemność by całe auto obłożyć na tyle grubą warstwą piany by od razu nie wysychała na słońcu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankos Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 Panowie mam do kupienia Colli 915 lub CG Pete'sa w dobrych pieniądzach i nie wiele zużyte, który będzie przyjemniejszy dla oka i w wypracowywaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 Z czym podchodzić jeśli chcę wypolerować żelkot? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 Pasty Onestep Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 Futro? Gąbka? Jeśli ta druga to jaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 Gąbka polishing będzie dobra ale poczekaj na rady bardziej doświadczonych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 Co to jest zelkot :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 Kot z żelu :lol: Sorki nie mogłem się powstrzymać :D To materiał z którego są wykonane np łodzie, skutery wodne itp choć nie zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zachciało się wymyślnych projektów.. 8-| :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 To tego kota bierz jakias srednia kabinacja....fp 2500 i pomaranczowy lub zolty flexi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankos Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 Nikt nie odpowiedział na pytanie newbiesa wieć kupiłem oba woski :) a co zaszalałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 Pany...i panie powiedzcie mi co będzie najbardziej ścierne 1. FG500 2. S0 3. Deox 1 4. SSR3 5. Presta Czy może macie coś swojego do dodania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 FC+ albo S0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 To materiał z którego są wykonane np łodzie, skutery wodne itp choć nie zawszeNie całkiem do końca. lata temu brałem udział w produkcji małych jachtów z włókna szklanego więc cóś tam wiem. Żelkot to jest ta zewnętrzna warstwa, która daje kolor i gładkość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 I jeszcze były 1 i 2 gatunki (raczej te drugie z pajączkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 17 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 Pany...i panie powiedzcie mi co będzie najbardziej ścierne 1. FG500 2. S0 3. Deox 1 4. SSR3 5. Presta Czy może macie coś swojego do dodania? Ale S0 to chyba to matowienia służy bardziej? Prędzej S2 orange jak od scholla coś. Szykujesz się na swoją twardą niemke :D? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 17 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 Szykujesz się na swoją twardą niemke :D No właśnie zbroje się :) Muszę pokupować past i małe pady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 17 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 Ale S0 to chyba to matowienia służy bardziej? Prędzej S2 orange jak od scholla coś. Tak, S0 do matowienia i wraz z krążkiem filcowym. Możesz S2, lub Jak DEOX1 jest u Seby, M105, FC+ albo wełna i S17+ które masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 17 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 Wrócę jeszcze do tej piany by wyczerpać temat do końca. Skoro "waterspoty" zostawia woda (a dokładniej rozpuszczone w niej substancje) to czy piana aktywna rozrobiona z wodą demineralizowaną nie zostawi śladów po zaschnięciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 17 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 Według mnie zostawi.Jak mi zaschną resztki piany w miarce do rozrabiania to są takie białe na ściankach.Proponuje zrobić mały test na dole blotnika czy zderzaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Czym rózni się Nielsen Gold Plus od Liquid Golda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi