Skocz do zawartości

Pytania newbie'sów ;)

LoOkas

Rekomendowane odpowiedzi

Część auta byłaby po prostu w macie w kolorze reszty blach. Chyba się na to zdecyduje. Przemawia za tym łatwość aplikacji. A na zimę takie zabezpieczenie dolnych partii drzwi (czy nawet maski/dachu aby nie rysować przy odśnieżaniu) będzie jak znalazł. Jak wszystko dojdzie do skutku, zdam relacje :u

A na to pytanie powinien Ci odpowiedzieć ktoś, kto te felgi robił. Jedni po prostu felgi malują inni dodatkowo "wypalają".

Moje leżały w piecu też. Pan od felg sam mi zasugerował jakiś wosk do felg. Pokazałem mu Autobahna (miałem ze sobą) to się trochę zdziwił (szczególnie po usłyszeniu ceny =)) )

Oj tam, auta większości znajomych widziały wosk tylko na myjni bezdotykowej. W zeszłym roku jak mnie przyjaciel zobaczył, że pucuje auto już czwartą godzinę to śmiał się ze mnie drugie tyle. Przyjechał do mnie swoim Seicento w zeszłym tygodniu i ja się z niego śmiałem. Maska po tej zimie dosłownie zjedzona przez korozję, z czarnego metalika na niej został tylko gdzieniegdzie czarny mat. Aż zrobię zdjęcie jak się pokaże. Ale tym razem ja się z niego pośmiałem. A on na to, że w tego modelu się nie woskuje, tylko wymienia elementy na nowe.

A to pistoletem malowane? Nie wim jak to sie fachofo po Polsku nazywa, ale to jest "brod, kurz" ktory podczes malowania sie w pwietrzu unosi i na malowane elementy opada. Najczesciej to z

1 kabina do malowania nie jest sprzatana

2 malowane pod chmurka

Mozna usunac, ale ze zdjec to nie wiem jak wyglada, musialbym to na zywo zobaczyc

Ewentualnie idz do tego "fachowca" co to zrobil i niech poprawia

s.martino te kropki, to akurat po dotknięciu palcem schodzą (przybrudziły się w transporcie). Malowane były proszkowo + potem w piecu. Tylko pytanie czy robić im korektę, bo na moje mają mega morę :) Te światło to halogen, chyba nie tak powinno wyglądać odbicie :-s

Aaah, ok, no to dobrze ze nie pistoletem :u na tym drugim zdjeciu do tak wygladalo.

Korekta standart, papier+ pasty. Ale na felgah nie jest latwo, pare razy za to sie bralem, ale dluga robota cie czeka.

No tak czuje, że to nie będzie hop-siup i chyba zostawię sobie tą zabawę na sezon zimowy. Wczoraj wziąłem się za kawałek felgi, żeby zobaczyć jak będzie szło i futrzakiem + FG500 nie chciało nic się ruszyć :D A zacząłem optymistycznie od średniego pada i PB SSR2 :P