minetoo Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Folia :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Tak, Plastidip jest matowy. To minus. Ale przemawia za nim łatwość aplikacji. Folia droższa i można nie nałożyć tak ładnie :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Tak, Plastidip jest matowy. To minus. Ale przemawia za nim łatwość aplikacji. Folia droższa i można nie nałożyć tak ładnie :?Ale co chcesz dokładnie zabezpiczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zderzak przód, pasek na masce, z tyłu na bagażniku oraz na słupkach w drzwiach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zderzak przód, pasek na masce, z tyłu na bagażniku oraz na słupkach w drzwiach.To bym poszedł w plast dipa :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Serio? A dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Właśnie...dlaczego? :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Serio? A dlaczego?Bo uważam że wylożenie foli na zderzaku przy takich kształtach nie bedzie idealne w 100% a pastdip bedzie no tak mi sie wydaje jeszcze tego nie robiłem towar zamówiony ale nie dojechał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Plastdip jest chyba w różnych kolorach, widziałem gdzieś fotki jak to wygląda i dla mnie to był koszmar :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KEIL1 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 fakt, w różnych tu więcej info: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=32&t=468007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Część auta byłaby po prostu w macie w kolorze reszty blach. Chyba się na to zdecyduje. Przemawia za tym łatwość aplikacji. A na zimę takie zabezpieczenie dolnych partii drzwi (czy nawet maski/dachu aby nie rysować przy odśnieżaniu) będzie jak znalazł. Jak wszystko dojdzie do skutku, zdam relacje :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Odbieram dziś felgi po kompletnej renowacji (piaskowanie, prostowanie, uzupełnianie braków i malowanie). Zastanawiam się czy mogę je od razu po odbiorze wysmarować SV CF + Autobahn czy jednak poczekać kilka dni?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razman Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 A na to pytanie powinien Ci odpowiedzieć ktoś, kto te felgi robił. Jedni po prostu felgi malują inni dodatkowo "wypalają". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razman Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zastanawiałem się, czy nie można by użyć PlastDipa do uzupełnienia marszczących się plastyków we wnętrzu mojego Passata. Zerwać zmarszczoną powłokę i nałożyć jeszcze raz. Jak ktoś będzie testował to prośba o sprawdzenie wytrzymałości powłoki na tworzywach sztucznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 A na to pytanie powinien Ci odpowiedzieć ktoś, kto te felgi robił. Jedni po prostu felgi malują inni dodatkowo "wypalają". Moje leżały w piecu też. Pan od felg sam mi zasugerował jakiś wosk do felg. Pokazałem mu Autobahna (miałem ze sobą) to się trochę zdziwił (szczególnie po usłyszeniu ceny =)) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razman Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Oj tam, auta większości znajomych widziały wosk tylko na myjni bezdotykowej. W zeszłym roku jak mnie przyjaciel zobaczył, że pucuje auto już czwartą godzinę to śmiał się ze mnie drugie tyle. Przyjechał do mnie swoim Seicento w zeszłym tygodniu i ja się z niego śmiałem. Maska po tej zimie dosłownie zjedzona przez korozję, z czarnego metalika na niej został tylko gdzieniegdzie czarny mat. Aż zrobię zdjęcie jak się pokaże. Ale tym razem ja się z niego pośmiałem. A on na to, że w tego modelu się nie woskuje, tylko wymienia elementy na nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 tego modelu się nie woskuje, tylko wymienia elementy na nowe. =)) =)) =)) =)) =)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Felgi odebrane z renowacji, ale coś na moje z nimi nie gra. Kropki to jakiś gruby kurz czy cóś, więc tym się nie przejmować. Zostawić je w spokoju? Czy korekta? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 A to pistoletem malowane? Nie wim jak to sie fachofo po Polsku nazywa, ale to jest "brod, kurz" ktory podczes malowania sie w pwietrzu unosi i na malowane elementy opada. Najczesciej to z 1 kabina do malowania nie jest sprzatana 2 malowane pod chmurka Mozna usunac, ale ze zdjec to nie wiem jak wyglada, musialbym to na zywo zobaczyc Ewentualnie idz do tego "fachowca" co to zrobil i niech poprawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 s.martino te kropki, to akurat po dotknięciu palcem schodzą (przybrudziły się w transporcie). Malowane były proszkowo + potem w piecu. Tylko pytanie czy robić im korektę, bo na moje mają mega morę :) Te światło to halogen, chyba nie tak powinno wyglądać odbicie :-s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Aaah, ok, no to dobrze ze nie pistoletem :u na tym drugim zdjeciu do tak wygladalo. Korekta standart, papier+ pasty. Ale na felgah nie jest latwo, pare razy za to sie bralem, ale dluga robota cie czeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Aaah, ok, no to dobrze ze nie pistoletem :u na tym drugim zdjeciu do tak wygladalo. Korekta standart, papier+ pasty. Ale na felgah nie jest latwo, pare razy za to sie bralem, ale dluga robota cie czeka. No tak czuje, że to nie będzie hop-siup i chyba zostawię sobie tą zabawę na sezon zimowy. Wczoraj wziąłem się za kawałek felgi, żeby zobaczyć jak będzie szło i futrzakiem + FG500 nie chciało nic się ruszyć :D A zacząłem optymistycznie od średniego pada i PB SSR2 :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Ciezko jest. Pozatym nie wiem jak to robione (malowanie) Zostaw na dlugie zimowe wieczory. Kiedys robilem papierem. Startowalem 1000 i konczylem 6000, ale pare dni mi zeszlo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Widywałem ładniejsze proszki....ale u mnie drogo i długo się czeka... Możesz to wetować ale jak martino mówi...dluga praca i średnio bezpieczna ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 minetoo: ja czekałem tydzień, 200zł za sztukę płaciłem (raczej ze względu na rozmiar). Efekt po SV CF Regular i SV Autobahn: Na oponach PolishAngel Honey i na to wosk DJ Tyromania =p~ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi