fireman_marcin Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Pany ale Opel chyba nie ma ogólnej bazy jak VAG i żeby sprawdzić przebieg itp. to trzeba do ASO w którym było serwisowane. Takie informacje uzyskałem w Oplu w Koninie bodajże rok temu, gdy chcieliśmy z kolegą sprawdzić przebieg vectry z 07r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Ja nie rozumiem po co sie tłuc po aso?. Auto mogło byc servisowane az do np wypadku, potem polak go odkupi i naprawi po swojemu. Ja tam wole podjechać z kims obeznanym i sprawdzic wszystko. Umnie też 3/4 aut odpada po 2 min ogladania z zewnatrz :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razman Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 ASO, ASO i jeszcze raz ASO. Podłączą za tą cenę do komputera, sprawdzą pod spodem, zmierzą grubość lakieru itp. Ja zaoszczędziłem na Passacie 2200 zł minus przegląd przed sprzedażowy 300 zł. Wyciek oleju pomiędzy silnikiem, a skrzynią biegu. Co do oglądania auta z zewnątrz. Wiele sprowadzanych samochodów jest uszkodzonych, a większość z nas ogląda go z zewnątrz i widzi malowane drzwi, maskę itp. Skupmy się na grubości lakieru na bocznych słupkach, progach, belkach, czy podłużnicach. Kiepsko pomalowane drzwi, czy maska nie świadczą o tym, że samochód był bity, możliwe, że źle naprawiony jest jeden lub klika elementów po zwykłej kolizji (np. przerysowany cały bok), których teraz przy tej ilości samochodów na drogach raczej ciężko uniknąć. Mając opinię z ASO można dyskutować o cenie z solidnymi podstawami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Podłączą za tą cenę do komputeraBłędy już dawno mogły być wykasowane bez śladów, dla naszych magików zaden problem. zmierzą grubość lakieruTo akurat mozemy zrobic sami, a nawet jest to dodatkowa motywacja do kupienia miernika, który nam sie potem może przydac :D Skupmy się na grubości lakieru na bocznych słupkach, progach, belkach, czy podłużnicach.Jasna sprawa, od tego powinno się przeciez zaczynać, chociaz i te elementy mogą byc proste za sprawą wspawania ćwiartki. Ja jakoś nie przepadam za wizytami w ASO, tam siedza ludzie, ktorzy z zegarkiem w reku licza czas do konca pracy, są olewająco nastawieni do klienta. Mechanicy dostaja tam grosze więc nawet się im nie dziwie ze wola odprawic auto jak najszybciej i juz go wiecej nie widzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Nie wiem jak to w PL ale tu i mozna ksiazeczki z servisu znalesc i km cofnac. Na cwaniakow nie ma rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Najlepsze są dorabiane pieczatki aso i wszystkie podpisy z kilku lat robione tym samym długopisem z takim samym podpisem :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Taaa a ksiazeczki servisowe made in china :lol: Od kiedy tu sie biznes wysylania uzywanych aut do polnocnej afriki zaczal, to mozna bmw 320 z 1993r z 79000km znalesc :lol: Oczywiscie wszystko orginalne z pieczatkami ksiazeczkami itp. Brakuje tyko zeby na gwarancj jeszcze byla :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 A to wszystko nakrecaja idioci co mysla, ze za pół ceny kupią dobre bezwypadkowe auto o małym przebiegu :( . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 damianese: 150KM silnik, to klapy wirowe na pewno do wymiany będą. Do tego często syfi się EGR. Przycisk SPORT w manualu chyba sugeruje regulowane zawieszenie (nowe coś koło 4k PLN). Na takie koszta się trzeba na start nastawić. No i diesel, nie wiadomo jak z dwumasą i sprzęgłem :D I nie wiadomo czy ma DPF. Ale autko fajne. Też miałem w takiej wersji Astrę kupić, ale zdecydowałem się na Vectrę ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 I nie wiadomo czy ma DPFZ tego co sie orientuje to 1.7 nie ma a 1.9 już może mieć w zaleznosci od wersji. Cytat z forum opla DPF sprawdzisz po VIN albo po naklejce z VIN na słupku. Jeśli w kwadraciku jest poniżej 1 np 0,4 to jest DPF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 A czekaj bo ci pomys podsune na zarobek...teraz to jest modne: Dobre auto za male pieniadze, sprzedaje firma co bankrutuje i potrzebuje na "juz" gotowki. Dzwonisz do takich a oni mowia ze owszem auto jest, malo uzywane bo niestety nie mieli pieniedzy na wyplaty a co dopiero na paliwo, chetnie auto pod dom przywioza ( a czym dalej jest do kupca tym lepjej) Przywioza, tylko wyslijcie jakies 100€ na paliwo i autostrade =)) =)) I wiesz co...podobno kupe kasy na tym robia. A ja sie pytam...gdzie oni takich kretynow znajduja?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 A ja sie pytam...gdzie oni takich kretynow znajduja??Magistry :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Z tego co sie orientuje to 1.7 nie ma a 1.9 już może mieć w zaleznosci od wersji.1.7 też mają DPF, ale z tego co wiem to jest problem z jego wycinką. W 1.9CDTI nie ma z tym problemu, bo sam wywalałem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 A to pomyłka sorry ;) . bo sam wywalałem dobrze zrobiłes :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Martino zaproponuj standardowo...Merca swojego :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 O kur...zpomnialem...a moze se na allegro wrzuce, albo na otomoto :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Tylko nie zapomnij o ksiazce servisowej :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Chyba kondolencyjnej :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Taaa napisze: pytajcie sie klientow czy dobrz sie nim jezdzilo =)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 A ja sie pytam...gdzie oni takich kretynow znajduja?Tak się kończy bezstresowe wychowanie dzieci myślą,że są całe życie bezpieczni a Araby i te wszystkie podpalane ch..e z metra cięte o tym wiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Fajna gadka, ale... :ymcowboy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybercik Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Czy ozonowanie wnetrze usunie problem syfu w układzie prowadzącym do parowania szyb? :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 filtr kabinowy wymień :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybercik Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 filtr kabinowy wymień :lol:Wymieniany był zeszłą jesienią - to już? :lol: 'Kaj łon' jest? Tzn domyślam się gdzie, ale dokładnie jak się dostać :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 ale dokładnie jak się dostać https://www.mann-hummel.com/mf_prodkata_all/einbau/HBDwqruD.pdf Pokazują że golf ale chyba tam jest masz 12 min :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi