damianese Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 dokladnie tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 To jeszcze nic, w bmw masz jeszcze lepiej :D http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=11803 Notatka moderatora URL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybercik Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Dzięki Pany, biorę stoper i lecę :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_wolf Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Po ostatnim myciu dwa pytania mam :) 1. Nieslen Finesse zostawia na plastikach (nie na wszystkich co prawda, no ale...) białe zacieki - to normalne, czy coś robię źle? Zwykłe zacieki po nim, na czarnym plastiku można spolerować fibrą, ale to i tak coś nie bardzo... 2. Opony wyszczotkowane najpierw APC + piana, spłukane, znowu APC i nałożony VP Traditional. Po 100km w deszczu zszedł zostawiając brzydkie plamy i zacieki, opona oczywiście z czarnym miała mało wspólnego... Co prawda kropelkowały, ale wygląd poszedł się rypać. I znowu, normalne po tak krótkiej trasie czy coś źle zrobiłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 jaki czas od nałożenia auto ruszyło? powinno się odczekać conajmniej 30 min. a do finessa- ja go akurat nie lubie, ale wymiszaj go dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_wolf Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Auto pojechało następnego dnia dopiero :) Ok, spróbuję następnym razem wstrząsnąć butelkę... Ciekawe czy to tylko kwestia tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 1. Nieslen Finesse zostawia na plastikach (nie na wszystkich co prawda, no ale...) białe zacieki - to normalne, czy coś robię źle? Zwykłe zacieki po nim, na czarnym plastiku można spolerować fibrą, ale to i tak coś nie bardzo... Pierwsze słyszę. Ja tam lubię ten środek i często go używam. Satyna, zapach i konsystencja mi akurat odpowiada :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sohers Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Ja mam pytanko jaki dresing polecacie na popielatą deskę rozdzielczą i plastiki właśnie w tym kolorze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 ja korzystam ostatnio z pink szajna i jak dla mnie jest bdb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_wolf Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 1. Nieslen Finesse zostawia na plastikach (nie na wszystkich co prawda, no ale...) białe zacieki - to normalne, czy coś robię źle? Zwykłe zacieki po nim, na czarnym plastiku można spolerować fibrą, ale to i tak coś nie bardzo... Pierwsze słyszę. Ja tam lubię ten środek i często go używam. Satyna, zapach i konsystencja mi akurat odpowiada :u Zacząłem się zastanawiać, czy nie jest to kwestia nieprzygotowanej powierzchni. Następnym razem zrobię APC i wtedy nałożę go. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybercik Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Dla mnie pink sheen trochę zbyt matowy za tp ładnie pachnie. Teraz psiukam 303 - na początku trochę za bardzo się świeci ale po jednym dniu jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 dla mnie pinky pachnie szarym mydłem :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybercik Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 No to lubie zapach szarego mydła :lol: nie wiem, mi troche jedzie kwiatowym plynem do tkanin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 dla mnie pinky pachnie szarym mydłemBiorąc pod uwagę to że wersja polska jest typu "jak się rozleje i zmiesza' to możliwe :lol: A zacieki po Finnesse? Coś musiało być nie do końca czyste :f Zjeżdża dressing z opon? Może być tak że akurat ta opona go nie wchłania. Zmienić dressing. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_wolf Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 A zacieki po Finnesse? Coś musiało być nie do końca czyste :f Zjeżdża dressing z opon? Może być tak że akurat ta opona go nie wchłania. Zmienić dressing. Dzięki :u Potwierdza to moje domysły :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Zmienić dressing.Albo opony :lol: Spróbój nałożyć pędzlem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 17 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2012 pytanie! auto musi przezimować jest po korekcie- jakiegoś kondona na niego coby nie porysował auta przy zakladaniu i ściąganiu? sebba ty prosiaki nakrywales moze masz jakies doswiadczenia- ja nie używam temu pytam was 8-} Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 17 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2012 Sa jakies z mikrofibra podszyte. Ale czy dziala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 17 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2012 Ktos z was uzywal padow od Valet pro? Sa dwa bialy i czarny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 17 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2012 a żółtych i czerwonych nie ma? rasisty jedne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 17 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2012 Uff...no to techniczna odpowiedz mialem :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sohers Opublikowano 17 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2012 Pytanko jaki waszym zdaniem jest najlepszy produkt na świrle? co polecacie i używacie najczęściej? i jakich padów do tego trzeba zastosować? Bardzo proszę o pełne nazwy bo ze skrótami mam jeszcze troche problem :-?? albo linki proszę ^:)^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 17 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2012 Pytanko jaki waszym zdaniem jest najlepszy produkt na świrle?Co najlepiej zjeść by się najeść? Drogi kolego, temat jest rozległy. Wszystko zależy od rodzaju lakieru, głębokości uszkodzeń i Twoich narzędzi oraz umiejętności. Niełamliwa zasada jest taka że zaczynamy od środków najmniej agresywnych. Doświadczone osoby nie muszą już eksperymentować tylko patrząc na lakier wiedzą po co sięgnąć. W Twoim przypadku, zakładając że pracujesz maszyną rotacyjną, proponuję (co jest trudne bo nie widzę pacjenta) zacząć od kombinacji Menzerna SF 2500 na padzie polishing innym jak Flexi ( to ważne!). Zdjęcie by pomogło.... Co do nakrywania auta na zimę (raz i do wiosny stoi) zamiast ultra drogich pokrowców okryłbym go najcieńszą (czyli najdelikatniejszą) folią malarską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sohers Opublikowano 17 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2012 na padzie polishing innym jak Flexi j masz jakiego linka do odpowiedniego? Tak zgadza się maszyna rotacyjna świrle po miękkim padzie(żólty flexi) i paście kocha różowy pasek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 17 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2012 jakiegoś kondona na niego coby nie porysował auta przy zakladaniu i ściąganiu?Jak ma stać na polu lub w blaszaku to nigdy w życiu.Będzie się skraplało,pociło a gdy mróz to złapie do karoserii i tak w kółko. A na wiosnę nowa korekta. :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi