Skocz do zawartości

Pytania newbie'sów ;)

LoOkas

Rekomendowane odpowiedzi

Po ostatnim myciu dwa pytania mam :)

1. Nieslen Finesse zostawia na plastikach (nie na wszystkich co prawda, no ale...) białe zacieki - to normalne, czy coś robię źle? Zwykłe zacieki po nim, na czarnym plastiku można spolerować fibrą, ale to i tak coś nie bardzo...

2. Opony wyszczotkowane najpierw APC + piana, spłukane, znowu APC i nałożony VP Traditional. Po 100km w deszczu zszedł zostawiając brzydkie plamy i zacieki, opona oczywiście z czarnym miała mało wspólnego... Co prawda kropelkowały, ale wygląd poszedł się rypać. I znowu, normalne po tak krótkiej trasie czy coś źle zrobiłem?

1. Nieslen Finesse zostawia na plastikach (nie na wszystkich co prawda, no ale...) białe zacieki - to normalne, czy coś robię źle? Zwykłe zacieki po nim, na czarnym plastiku można spolerować fibrą, ale to i tak coś nie bardzo...

Pierwsze słyszę. Ja tam lubię ten środek i często go używam. Satyna, zapach i konsystencja mi akurat odpowiada :u

Pierwsze słyszę. Ja tam lubię ten środek i często go używam. Satyna, zapach i konsystencja mi akurat odpowiada :u

Zacząłem się zastanawiać, czy nie jest to kwestia nieprzygotowanej powierzchni. Następnym razem zrobię APC i wtedy nałożę go.

dla mnie pinky pachnie szarym mydłem

Biorąc pod uwagę to że wersja polska jest typu "jak się rozleje i zmiesza' to możliwe :lol:

A zacieki po Finnesse? Coś musiało być nie do końca czyste :f

Zjeżdża dressing z opon?

Może być tak że akurat ta opona go nie wchłania.

Zmienić dressing.

Pytanko jaki waszym zdaniem jest najlepszy produkt na świrle?

Co najlepiej zjeść by się najeść?

Drogi kolego, temat jest rozległy.

Wszystko zależy od rodzaju lakieru, głębokości uszkodzeń i Twoich narzędzi oraz umiejętności.

Niełamliwa zasada jest taka że zaczynamy od środków najmniej agresywnych.

Doświadczone osoby nie muszą już eksperymentować tylko patrząc na lakier wiedzą po co sięgnąć.

W Twoim przypadku, zakładając że pracujesz maszyną rotacyjną, proponuję (co jest trudne bo nie widzę pacjenta) zacząć od kombinacji Menzerna SF 2500 na padzie polishing innym jak Flexi ( to ważne!).

Zdjęcie by pomogło....

Co do nakrywania auta na zimę (raz i do wiosny stoi) zamiast ultra drogich pokrowców okryłbym go najcieńszą (czyli najdelikatniejszą) folią malarską.

jakiegoś kondona na niego coby nie porysował auta przy zakladaniu i ściąganiu?

Jak ma stać na polu lub w blaszaku to nigdy w życiu.Będzie się skraplało,pociło a gdy mróz to złapie do karoserii i tak w kółko.

A na wiosnę nowa korekta. :lol: