sohers Opublikowano 22 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2012 podczes przejazdu średnio dociskałem a jak pasta znikać zaczynała to tyle że maszynę trzymałem, może obroty źle dobrałem :idea: To też jest golf tylko granatowy :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sohers Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 Wracając do tematu, powieszchnia ładnie wyszła ale mam jeszcze taki myk że jak przejade palcem to ryski powstają :? może podpowiedzcie co jest z tym lakierem bo mnie zalewa :oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 Jak już będzie lsp to problem zniknie... jak przejade palcem to ryski powstająUmyj palec :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sohers Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 Umyj palecNo właśnie umyłem =)) i dalej to samo :-o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sohers Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 Jak już będzie lsp to problem zniknie...Macie też tak zawsze po korekcie z jednobarwnymi lakierami??? Nałożyłem FINISH KARE 2685 zobacze jutro:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 30 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 Czy maszyna do szlifowania na powietrze o skoku 5mm nada się do okazjonalnego zebrania morki P1500/2000/3000 (Trizact, Abralon) Czy w grę wchodzi tylko skok 2,5mm? Niektórzy z tego co wiem atakują papierkami na DA a ta posiada chyba dosyć duży skok... A właśnie jaki skok posiada np. Das 6? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sohers Opublikowano 30 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 A właśnie jaki skok posiada np. Das 6? Według tego opisu ma 8mm http://www.sklep.car-spa.pl/Na-zewnatrz-auta-k12/Maszyny-polerskie-k112/Kestrel-Deltayo-Das-6-orbitalno-rotacyjna-polerka-tarcza-125mm-p627.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 30 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 Krzysiu, rozmawiałem dziś z Mariuszem z SCS, on pracował na Megsie DA i Trizactu P3000 i mówi, że świetnie wyprowadziło po korku z P2500. Więc myślę, że do okazjonalnego zbierania morki będzie jak znalazł :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 30 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 Super. Dzięki Panie Jędrzeju :f Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cz@rek Opublikowano 12 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Czy na taka fele można stosować protukty pokroju IronXa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 12 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 polerowane ? przykryte klarem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cz@rek Opublikowano 12 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Hmmm tego nie wiem bo narazie dostałem tylko od kumpla fote z pytaniem czy mu je odszczużę jeśli były by polerowane nie tykać ich Ironem tak ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 12 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 cz@rek: na moje, jeśli nie będzie leżeć za długo to krzywdy nie zrobi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 12 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Te felgi jeśli są w ori to są pokryte klarem na 100%. Można ironować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arekkaz Opublikowano 13 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 Na 154% możesz lać ajron strumieniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 13 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 Do odważnych świat należy. Lej najwyżej odkupisz :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sohers Opublikowano 16 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 Pany mam ja problema @-) robiłem ostatnio srebrnego metalica i no wsio ok lakier fajnie wyszedł ale było pochmurno, a za to jak słońce poświeciło to jasna dupa i świrle :x może bez szału ale były, robiłem go fg500 IP2500 flex cutting i finish, na to Cherry Glaze, kurcze poradźcie jak sobie z nimi radzić? bo jak mi czarny wiedzie to się załamie ~x( . opiszcie jakoś bardziej szczegółowo jak to robicie, pady pasty anty swirle itd ^:)^ wkońcu to dział pomocy 8-} Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 16 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 No a podczas pracy pod halogenem nie widziałeś swirli ? Mercedesy z reguły mają twarde lakiery, po prostu musisz dłużej popracować nad każdym panelem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sohers Opublikowano 16 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 Nie nie widziałem :x może dlatego że mam halogen 100watt i może za słabe odbicie daje a na srebrnym wiadomo jak widać x_x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukolarz Opublikowano 16 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 sohers, srebrny jest specyficzny ;). Zaopatrz się w jakiegoś LED-a, mocniejszy halogen itd. I najlepiej patrzyć się na lakier pod różnymi kątami. Przystawiać źródło światła, bliżej-dalej, pod kątem itp. Na ciemnym to od razu widać defekty, a na jasnym to nie raz będzie Cię szyja bolała :D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 16 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 Srebrny...mało przyciąłeś. Tadeusz dobrze radzi. Obejrzyj go w ciemnym pomieszczeniu świecąc "latarką' w telefonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sohers Opublikowano 16 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 Dziękować panowie wam bardzo za pomoc :ymhug: Zaopatrz się w jakiegoś LED-a dajcie jakiś przykład bo z tymi ledami to ciężko, mam taką latarke ledową z wkrętarką kupiłem i jakoś nic nią nie widać :x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukolarz Opublikowano 16 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 Ja używam "drogich" Led Lenserów- dają radę ;), ale podobno są lepsze rzeczy w tych pieniądzach (ja po prostu w temacie latarek nie jestem). Tak jak minetoo napisał, nawet led z telefonu dużo daje. Na jasnym lakierze to najlepiej trzymać latarkę jak najdalej od powierzchni lakieru i patrzyć się jakby wprost w strumień światła (zmieniać kąty patrzenia itd. itd.- też na początku mało widziałem na jasnym) :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soll Opublikowano 16 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 Polecam Brinkmanna, ma 2 żarówki, można działać też na 1 :u Ma fajną barwę światła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 Poszukaj w dziale "Narzędzia, maszyny, akcesoria - HARD ware" albo wpisz w wyszukiwarce np "Latarka" i masz kilka tematów o latarkach. Ja używałem (dostałem od brata) to: http://www.detailingclub.pl/viewtopic.php?f=18&t=1170&p=29202&hilit=latarka#p29202 kiepskie zdjęcia w temacie ale dawała radę (niestety komuś się ręce do niej przykleiły). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi