szynka Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Jakie pady dla amatora lepsze 135mm czy 150mm? Do cięcia możesz kupić sobie 135m. Do średniej też 135 lub 150. Finisch 150. Cleaner, AIO, glaze też możesz brać 150mm albo i większe :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Finisch A ze mnie się śmiałeś jak źle cleaner napisałem :-w ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrU Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 A ze mnie się śmiałeś jak źle cleaner napisałem :-w ;) Napiszmy finisz i będzie ok:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 Znajdę coś mocniejszego, a równie bezpiecznego co SG Red Devil? Może być APC/TFR/Piana - nie jest dla mnie ważne jak nazywa to producent. Może być coś niszowego/teoretycznie budżetowego czego ogół forum nie zna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr_matt Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 Panowie jaki środek polecicie na przednią szybę? Coś w stylu Car Pro FlyBy30, a może właśnie to jest najlepsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 Gtechniq G1,wrzucasz i spokój przynajmniej na 25kkm( używając wycieraczek w mieście i czasem przez drugiego użytkownika) :) Z budżetowych SCS TGG też daje radę :) Najważniejsze jest przygotowanie szyby :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr_matt Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 A jak i czym przygotować szybę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 Najlepiej maszyną jakimś środkiem do polerowania szyb i potem dobrze wymyć apc,ipą itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojak10 Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 Ja używam z Autoglymu do przygotowania i nie narzekam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler07 Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 http://allegro.pl/lare-talerz-mocujacy-h-ultra-m14-125mm-01372-i4107726979.html Brać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Jak potrzebujesz to bierz. Carok jest u nas na forum w dostawcach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler07 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 To jeszcze jedno pytanie odnośnie tych talerzy.Jeśli kupie talerze LARE to futra , lub pady będą się do nich dobrze kleić ? Bo własnie przeglądam strone Caroka i w opisie futra FLEXIPADS jest takie zdanie : Potrzebny talerz mocujący Flexipads. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brzozek Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 rzep jest rzep, chyba nie ma różnicy i braku kompatybilności między talerzami a padami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr_matt Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Co stosujecie na dresing silnika jak już go umyjecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtassss Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Boost od scholla. Zajebiaszczy :ymdaydream: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr_matt Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Dzięki. Ale gdzie to można kupić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Jesteś z Białegostoku więc http://showcarshine.pl/1641-scholl-boost-engine-shineseal-1-ltr.html tylko musisz zapytać kiedy dostawa, a jak potrzebny na wczoraj to http://www.sklep.polishangel.pl/index.php/piel/quick-motor-detail/scholl-boost-engine-shine-seal-1l.html :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Co stosujecie na dresing silnika jak już go umyjecie? W zasadzie możesz używać wszystkiego co do zewnętrznych plastików - ja tak robię bo szkoda mi zawsze kasy na coś do silnika. Koch, Smartdressing, Mothers, Scholl Blue i inne dawały radę. Jeżeli chodzi o typowo "dedykowane" to miałem tylko 303 i Nielsena S-A-S i jeżeli miałbym wybierać to wziąłbym SAS'a. To co Wojtas pisał nie używałem więc się nie wypowiadam. S-A-S napewno Cię zadowoli jak nie będzie tego Scholla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojak10 Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Mr Matt, często zamawiam z SCS, jakbyś czegoś potrzebował to daj znać, kolega mieszka obok nich i odbiera mi paczuszki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr_matt Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Dzięki Wojak. Nie wiem czy dobrze rozszyfrowuję SCS, czy to SchowCarShine? Też brałem od nich PoorBoys do plastików wewnętrznych. Odbierałem osobiście. Jestem tak często w centrum w ciągu dnia że zawsze mogę zajechać. Dziś zakupiłem sobie zestaw do regeneracji reflektorów Megsa. :) Wieczorkiem przetestuję. Silnik już umyłem, bez większych rewelacji mi to wyszło, ale i nie przykładałem się jakoś specjalnie. Jako dresing użyłem wyżej opisanego poorboys i meguiars do plastików. Wyszło dość błyszcząco, ale i tak jest o niebo lepiej niż było. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Dziś zakupiłem sobie zestaw do regeneracji reflektorów Megsa. :) Wieczorkiem przetestuję. Maciek, TY już nie masz na co pieniędzy wydawać? :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilkok Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 1. Chce zrobić korektę pomijając etap cuttingu. Jak powinna wyglądać kolejność prac? polish -> mycie -> finish -> cleaner...? czy polish -> finish -> mycie -> cleaner ? 2. Jaką prędkością pracować Menzrerną IP 2500 i SF4000 na maszynie DA Vander ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zależy jak pylą pasty i czym będziesz polerował, ale zrób polish-finish-mycie-cleaner. Jeśli chodzi o prędkości to na DA robię na 6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr_matt Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Maciek, TY już nie masz na co pieniędzy wydawać? :P No właśnie ;) Niedługo uaktualnię swoją kolekcję w temacie, to poradzicie mi co jeszcze powinienem mieć. I na co wydawać ciężko zarobione pieniądze. /:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Mam dość małe doświadczenie ze skórami, a wujek potrzebuje coś do pielęgnacji motoru (30letnia Honda Shadow czy jakoś tak (nie znam się) w stanie idealnym+, nawet jak na nasze standardy :ymcowboy: ) i przy okazji kurtki skórzanej.Wziąć mu zestaw Colourlocka czy coś innego? Dobrze byłoby się w około stówce zamknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi