qbejs1 Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 Cześć, Ostatnio trafił się dość ciekawy pacjent. BMW jak BMW, natomiast jak zobaczyłem stan lakieru - tragedia. Z daleka auto nawet się błyszczało, jednak po bliższym obejrzeniu lakieru Auto miało na sobie ślady źle wykonanej "polerki", zmatowienia i b. głębokie rysy po myciu chyba czym było pod reką oraz zmatowienia na lampach od jakiejś mocnej chemii do mycia. Relacja niestety nie ma dużo zdjęć z pędzelkami, bo czasu mało, robiłem tylko ja i kolega Niedługo mam nadzieję, zabiorę się za swoje auto to wtedy fotek będzie co nie miara. Całość prac zajęła nam 3 dni we dwie osoby tj. ok 22 godzin. Lista użytych preparatów/kosmetyków. Nadwozie i nadkola: - Piana z Glorii - Pędzelki - IPA - Shiny Garage Red Devil HD - Shiny Garage Perfect Active Foam - 4Nano Rim Cleaner - Prickbort MAC124 Koła i opony: - 4Nano Rim Cleaner - Shiny Garage Red Devil HD - IPA + Collinite 476s - Meguiars Endurance Korekta lakieru z lampkami: - Futra Flexipads - Jeans i Sztruks Pad od Felxipads - Biały i zółty pad Flexipads - Żółty i niebieski pad 3M - Czarny pad Farecla - 4Nano High Gloss Strong Compound , Menzerna PF200 i SF3000, 3M zielony korek - IPA - Taśmy Norton Pre Wash i mycie: - Piana z Glorii - Duragloss #901 - zestaw glinek od ValetPro - dwa wiadra rękawica z mikrofibry Nigrin - osuszanie Fluffy Dryer Odżywienie i zabezpieczenie lakieru: - IPA - 4Nano Lack Protect 3D Szyby i tworzywa sztuszne z zewnątrz: - RainX - ValetPro Dionysus Trim Glitz Stan zastany Prewash Ocena stanu 50/50 Pierwsze podejścia Tu już na finał, po drugiej poprawce bo jednak było sporo jeszcze do wycięcia Rysy były tak głębokie, że po ich usunięciu zastaliśmy taki oto efekt. Prawie niewidoczna morka lakiernicza, czy jak to woli skórka pomarańczy. Na fotce widoczny też LSP, czyli w naszym przypadku kwarc od 4Nano. Ogólnie polecam bo fajnie się nakłada, dociera i na aucie kumpla, które było testerem trzyma się elegancko. Na swoje chyba skuszę się na ceramikę Sapphire. No i efekty finalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 No i gitara wyszło :-bd Maska chyba jednak do malowania bo wypiaskowana jest trochę :-? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 Ze zdjęć widać że wyszło fajnie :) Brakuje zdjęć po ale rozumiem, czasami nie ma czasu. Padami do usuwania morki robiliście całe auto ? Hmm... wpadne kiedyś do Was jak będę w Skarżysku ;) Pozdrawiam :-h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbejs1 Opublikowano 7 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 Maska do malowania, bo jest tragedia. Mam nadzieję, że właściciel zrobi jak mówił i będzie nowy lakier. Z czasem na foty było krucho, niedługo będziemy robić nasz democar ( foto poniżej ;) ) i wtedy będzie zarówno video oraz foto relacja. Szynka, Zapraszamy do nas na kawkę ;) Padami do usuwania morki całe auto było robione z racji na głębokie rysy, które tylko pod papier ścierny się nadawało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 Czego używaliście następnego po padach na morę? Wyszło zacnie. Co to za ceramika od Sapphire? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbejs1 Opublikowano 16 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 Futro -> zółty pad cutting od Flexipads -> Wykończeniowy czarny pad Farecla W temacie ceramiki chodziło mi o 4Nano Sapphire. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi