zIeLoNy3000 Opublikowano 26 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 Witam! Kolejne odświeżenie lakieru, tym razem auto "świeżo" po lakierniku. pozdrawiam właściciel: szymek auto: BMW 3er E30 touringInspekcja lakieru: Całe auto było "świeżo" lakierowane. Dużo resztek czerwonej farby oraz "powżeranej" pasty na listwach drzwiowych, uszczelkach, podszybiu itd. - bardzo ciężkie do usunięcia. Walczyłem z tym długo i jeszcze wszystko na 100% nie zeszło. Nie wiem czy auto było polerowane ale ta powżerana pasta to jakaś masakra, wygląda jak polerowany w pełnym słońcu. Miejscami matowe miejsca, które trzeba było dopracować. Warstwy lakieru nie chce oceniać ponieważ specjalistą od lakierowania nie jestem, ale widziałem gorzej położone lakiery za większe pieniądze.Zabrakło według mnie trochę dokładności i dbałości o detale, ale przynajmniej było co robić :)Celowo nie zastosowałem typowej mocno ściernej korekty lakieru ponieważ stwierdziłem, że jeszcze nie ma sensu osłabiać warstwy lakieru, szymek będzie mógł spokojnie bez obaw w przyszłości polerować lakier.zakres pracPRZYGOTOWANIE LAKIERU:Aktywny szamponK2 tar & glue remover + APC Nielsen CycloneGlinkowanie BiltHamber Auto Clay SoftMycie po glinkowaniu szampon SonaxSuszenie ręcznikamiKAROSERIA: - cała karoseria Auto Finesse Tough Prep+ biały pad "polishing"+ czarny pad "finishing"- Miejscami musiałem wjechać Meguiar's Ultimate Compound+ pomarańczowy pad "cutting"+ biały pad "polishing"+ czarny pad "finishing"- twardy wosk Collinite 476S - 2 warstwy w odstępie 12h- całość wykańczana ręcznie mikrofibrami - czyszczenie oraz konserwacja listew, uszczelek i elementów plastikowych karoserii- listwy nawoskowane Collinite 476S- felgi nawoskowane Finish Kare 1000p - czyszczenie oraz konserwacja opon- czyszczenie szczelin pomiędzy drzwiami- końcówki układu wydechowego przepolerowane AutoSol MetalPolish + zabezpieczone Finish Kare 1000p- przepolerowana tylna szyba oraz tylne lampy - UCPRZEDPRZEDPOPRZEDPOPRZED/PO 50/50EFEKT KOŃCOWY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 26 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 E30 8-} Dobra robota, kolor nabrał głębi :ymapplause: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carire1 Opublikowano 26 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 ładnie UC samo zadziałało :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaszczu Opublikowano 27 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2013 Wygląda soczyście ;) Fajna E30stka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi