wojak10 Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Witajcie. Miałem okazję pobawić się lakierem z 2009r. Auto od salonu nigdy nie miało porządnego mycia, jedynie karchery na których zostawiał zbędnie kilka złotych. Ogólnie wszystko zajęło mi ok 30h, robione bez pośpiechu po ok 7-8h dziennie. Zresztą efekty sami ocenicie, ja tu tylko sprzątam :D To jedziemy. W takim stanie przyjechało Autko zwiedziło troszkę świata, więc mamy owadów do wyboru do koloru. Do wnętrza proszę nie zaglądać, autko było przed sprzątaniem :D Ktoś po ciemku otwierał drzwi? Po dokładnym umyciu, oczyszczeniu karoserii ze smoły i innych przylegających osadów, czas na ślizgawkę po lakierze :D I pierwsze cięcie Małe porównanie z dalszej odległości Lampy przednie Drzwi przed, błotnik po pierwszym ataku menzerny 400 na padzie niebieskim bodajże flexipad... Maska Przedni błotnik Maska już po Klamka wyszła nie najgorzej, na zdjęciu nie widać małych pozostałości rysek... Autko zostało następnie przeleciane menzerną 4000. Kolej na: W między czasie szyby też dostały odświeżenia: Podczas prac I zdjęcia całości :) Felgi nie były dokładnie czyszczone, gdyż będą malowane w czarny mat :) NA wszystkie elementy plastikowe poszedł Revive. Na opony Brillance. Ogólnie nie widziałem większej rewelacji po paście 4000, jednocześnie mogłem zaoszczędzić czasu i skończyć na 400 :P Do usuwania smoły i osadów metalicznych użyłem iron-X i Revelation, niestety mój aparat nie robił tak dobrych zdjęć z bliska więc dałem sobie spokój. Glinka Valet. To chyba wszystko, jak o czymś zapomniałem to chętnie wysłucham :D Zapraszam do komentarzy, pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Nówka sztuka :D, dobra robota :-bd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaszczu Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Świetny efekt! Swoją drogą ciekawy egzemplarz - fajnie wygląda na tych felgach od Megane II ;) Tylko ciekaw jestem jak to się odpycha na takiej feldze. Jak się pracuje z lakierem Hyundaia? Co poszło na opony i plastiki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soll Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Czytać panie, czytać :P NA wszystkie elementy plastikowe poszedł Revive. Na opony Brillance. Ładna robota :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojak10 Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Z lakierem bardzo przyjemnie się pracowało, nie był jakiś specjalnie trudny do obróbki :) Można powiedzieć, że menzerna 400 usunęła większość rys. Zostały tylko te większe, ale to nie był priorytet :) Maszyna nie przekraczała 1500 obrotów. Lakier miał być solidnie oczyszczony i tak się stało. Pozostało dbać aby nie było gorzej :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2013 :u Ja dodam odnośnie lakieru,ze jest jak bibułka w "popularnych"czyli prawie go nie ma Trzeba uważać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 1 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 Dobra robota Łukasz, Hyundai wygląda o niebo lepiej :u Wszystkie elementy czarne i białe felgi ładnie z tym kontrastują, jestem ciekaw jak to będzie finalnie wyglądać :) Będzie relacja z czyszczenia wnętrza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojak10 Opublikowano 1 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 Dzięki :) Myślę, że coś niedługo wrzucę :) Ale bez rewelacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazjul Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 Ładny efekt :ymapplause: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi