Fazy Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Witam. Przedstawiam wam autko znajomego, z racji tego, że zawsze jest chuchane i dmuchane padła decyzja aby je nieco odświeżyć. SMS do mnie z pytaniem czy mam chwilę czasu i długo nie czekając Peugeota miałem już u siebie pod ręką, a co dalej się działo zobaczycie sami :) Niestety nie mam zdjęć z dekontaminacji i mycia. 1. Przygotowywanie -Mycie pianą -Mycie na dwa wiadra + pędzelki -Dekontaminacja SNB Prickbort MAC oraz glinkowanie Meguiars clay -Spłukiwanie 2.Korekta -Lare EPL-11 -Kestrel DAS-6 PRO -Menzerna FG-400 / FF-3000 / SF-4000 -3M żółty i niebieski korek -Gąbki flexipads /3M / Urban -Futro Flexipads -IPA + woda 1:1 Lakier był stosunkowo przyjazny podczas korekty, zwykle wystarczały 2 przejazdy FG400, gorzej z wykańczaniem, po mimo że leciała ultrafina lub SF4000 słabym punktem była mikrofibra która zostawiała lekkie hologramy, czego skutkiem były ponowne przejazdy DAS'em. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Efekt fajny po Natomiast zastanawia mnie zarówno Ty jak i wielu forumowiczów myje auta rekawicami na II wiadra przed korektą. Po co?Nie szkoda rekawic?Przeciez Myjesz trata a nie wylizanego po korekcie Ale ja stary jestem to moze nawyki mam inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazy Opublikowano 2 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 A po co sobie dokładać pracy ? Wejdzie Ci taki paproch lub piasek pod gąbkę i szlifujesz sobie lakier. W przypadku tej 307 defekty są dość spore, bo miejscami szło futro, ale nie wszystkie aż tak wyglądają, a nawyków też nie ma sobie co psuć.Każdy ma swoje podejście do pracy jedni dbają o samochód bo muszą inni bo lubią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falon Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Jak dla mnie to na zdjeciach lakier wyglada niezbyt wykonczony, ale czy to niedociagniecia i hologramy (5 od konca) czy slabe zdjecia to nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Nie gąbką =)) Miałem na myśli szczotkę z włosia naturalnego(lepiej sobie radzą z tym pierwszym brudem) W rękawice też lubi piasek wejść Dobra bo to nie dotyczy twojego tematu Każdy robi jak chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Jak dla mnie to na zdjeciach lakier wyglada niezbyt wykonczony, ale czy to niedociagniecia i hologramy (5 od konca) czy slabe zdjecia to nie wiem to chyba zdjęcie bo na moje oko to nie holos tylko odbicie dłoni i smartfona/małpki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazy Opublikowano 2 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Jak dla mnie to na zdjeciach lakier wyglada niezbyt wykonczony, ale czy to niedociagniecia i hologramy (5 od konca) czy slabe zdjecia to nie wiem Problem może leżeć po stronie kiepskiej jakości zdjęcia. Nie zawsze miałem dostęp do aparatu i zastepowalem go telefonem. Hologramy też mogą się pojawiać ale od samej mikrofibry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Hologramy też mogą się pojawiać ale od samej mikrofibry. Nigdy ;) Rysy po fibrze to RYSY a nie hologramy. Ale nie będę zaczynał tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Czarny jest w końcu czarny, był nieźle sfatygowany. Jakich ręczników używałeś do polerowania? falon, na tym zdjęciu nic nie ma. Ja też nie myje na 2 wiadra przed korektą. Czyżbym się starzał? @-) Piotrek... :u ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazy Opublikowano 2 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Rysy po fibrze to RYSY a nie hologramy. Racja ! nazwałem to w sposób dający obraz sytuacji gdzie falon zauważył, że coś może być nie tak :) Jakich ręczników używałeś do polerowania? Nazw nie pamiętam, ale są to te dwustronne "pluszaki" Do tej pory nie miałem okazji pracować na pancernym lakierze, po za leciwym mercedesem gdzie futro nie dawało rady. Będę musiał sprawdzić jeszcze inne fibry, bo problem często się powtarzał. Niestety część autek z którymi miałem okazję pracować była, albo malowana, albo od nowości typowy "mięczak" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carire1 Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 piękna praca :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 4 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 Na zdjęciach "przed" widać "dbałość" właściciela o lakier :-w Tak jak Falon spodziewałem się większego końcowego "odbicia" tym bardziej że to black, no ale to może kwestia zdjęc i światła. Generalnie git robótka no i samo autko bardzo fajne :ymapplause: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi