wojtassss Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Panowie zajmuje się ktoś renowacją felg albo ma sprawdzoną firmę/osobę która się tym zajmuje? Chcę oddać komplet z założonymi oponami i żeby ktoś: - zrzucił opony - wyprostował felgi jeżeli będzie tak potrzeba - oczyścił ze starej farby (tu wolałbym nie piaskować, bo ponoć to nie zdrowe dla alu) - polakierował (dwa kolory, we wnętrzu antracyt, na zewnątrz dark silver) - założył opony - wyważył koła A może bawić się samemu w oczyszczenie? Papiery i jazda? Oddać tylko do polakierowania. Macie doświadczenie w tej kwestii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mav Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Ja zawsze podzlecam takie usługi chłopakom z Authentic Cars :) Nawet dzisiaj zawoziłem im felgi do renowacji... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 Absolutnie tylko Authentic :ymcowboy: :ymapplause: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 - oczyścił ze starej farby (tu wolałbym nie piaskować, bo ponoć to nie zdrowe dla alu) bo alu się szkiełkuje ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtassss Opublikowano 6 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 No właśnie tak słyszałem. Z kolei jak przeglądam oferty firm to 99% z nich piaskuje i bądź tu mądry. Dlatego myślę czy nie dać do prostowania, przywieźć do siebie i samemu wyszlifować papierami i oddać tylko do malowania. Ciężko będzie je ogarnąć papierami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Niedługo odbieram felgi z piaskowania, wstawię fotkę jak wygląda struktura.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtassss Opublikowano 6 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Oooo Bóg zapłać :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Wojtek, starą powłokę z felg aluminiowych najlepiej usunąć kwasem, piaskować również można ale trzeba czymś ,,delikatnym`` Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Odebrane wczoraj, moim zdaniem wielkiego zniszczenia nie ma, zaleje podkładem, wyszlifuje i będzie gładko. Co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Jędrzej będziesz musiał dać naprawdę wiele warstw żeby to wypełnić, może lepsza była by szpachla natryskowa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 W rzeczywistości wygląda to łagodniej niż na zdjęciach. O szpachli natryskowej nie myślałem - dać ją bezpośrednio na aluminium czy odizolować podkładem, np. akrylowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Najpierw podkład ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtassss Opublikowano 15 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Dlatego właśnie nie oddam felg do piaskowania :( Szukam kogoś kto szkiełkuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Nie łatwiej chemicznie usunąć lakier ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Nie ogarniam Waszego dylematu.Od zawsze felgi piaskuję, żadnego szkiełkowania.Kwestia tego jaką granulację dobierze osoba która to robi.Widziałem felgi zniszczone piaskowaniem, owszem ale nie brakuje ludzi z głową i odpowiednią wiedzą, którzy po wypiaskowaniu i polakierowaniu felg oddają je w stanie idealnym a powłoka lakieru jest pozbawiona mory charakterystycznej dla większości lakierni proszkowych.Szkiełkować to można kartery z zabytkowego motocykla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtassss Opublikowano 16 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 minetoo rozumiem tylko jedyna firma jaka jest polecana to ok 500 km ode mnie. W mojej okolicy nie wiem jak ludzie piaskują alu, czy mniejszym ciśnieniem i mniejszą granulacją. Czy zwyczajnie lecą jak wszystko inne Dlatego pobawię się przez zimę scansolem :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Wojtek i bardzo dobrze ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 o masz Ci babo placek... google.pl inowrocław http://www.fel-gum.pl/ kwotę indywidualnie pewnie ustalają- ja u siebie za naspaw jednego zęba plus prostowanie, szkiełkowanie! malowane proszkiem piecowo smażone i pokryte klarem za komplet 15"felg 7j zapłaciłem 550zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Tak jak mówi Piotrek, wszystko zależy od tego kto i czym piaskuje. U mnie to robił jakiś gość na wiosce bo miało być taniej (a nie było..) więc należało się spodziewać, że pieścić się nie będzie. Nie mniej jednak nie są to kratery, podkład wypełniający już kupiony, jestem dobrej myśli :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtassss Opublikowano 17 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 o masz Ci babo placek... google.pl inowrocław http://www.fel-gum.pl/ kwotę indywidualnie pewnie ustalają- ja u siebie za naspaw jednego zęba plus prostowanie, szkiełkowanie! malowane proszkiem piecowo smażone i pokryte klarem za komplet 15"felg 7j zapłaciłem 550zł To teraz zjedz ten placek i kliknij na tej stronie kontakt :D Wtedy okaże się, że to nie u mnie tylko we Wschowej. Też się naciąłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 minetoo rozumiem tylko jedyna firma jaka jest polecana to ok 500 km ode mnie. W mojej okolicy nie wiem jak ludzie piaskują alu, czy mniejszym ciśnieniem i mniejszą granulacją. Czy zwyczajnie lecą jak wszystko inne Dlatego pobawię się przez zimę scansolem :D Kurier powinien trafić do Wieliczki i z powrotem do Inowrocławia :-B 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olgierd1980 Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Też miałem przeboje z tą firmą xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi