coobah81 Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Trafił do mnie Focus. Ładny, granatowy, kombiaczek, świeżo po praniu wnętrza.... Jeszcze pachniał skubaniec. Jednak po umyciu autka już nie było tak kolorowo :) Lista sponsorów: :) Odsmolenie: Prickbort MAC 124 + nafta oświetleniowa Glinka ValetPro Mycie: Płyn do garów Szampon Shiny Garage Orange Car Wash Felgi i opony - Tenzi Prix Rękawica z dredami Korekta lakieru: Taśma papierowa APP Pasty: Menzerna - 500, 2500 i 4000 Pady: Urban (biały, żółty i czarny) małe Boll Maszyna: Skil 9955MA Latarka (jakaś chińska) + 2x 150W halogen na statywie IPA Pod sealant: Megs DC2 Sealant: FinishKare 2180 Zabezpieczenie opon i palstików zewn.: Nielsen Brillance Sealant na kołpaczki: FinishKare 2180 Oczywiście fibry, fibry, fibry, aplikatory i pędzelki też były :) Ale popatrzcie sami... Kilka zbliżeń w świetle słonecznym: Tenzi Prix miał co robić: Wypadałoby autko odsmolić przed glinkowaniem: Po kilkukrotnym przeżegnaniu się lewą nogą postanowiłem coś z tym zrobić, no i płynie: Podczas glinkowania wyskoczyła mała niespodzianka, Czyżby "zaprawka" zrobiona magicznym pisakiem do rys z TV MAngo? :) Rzućmy okiem na auto w sztucznym świetle: Przyszła pora na nieśmiałe próby: Coś tam udało się zdziałać z tym lakierem: Na deser kilka kropelek na dachu: :D Co mnie zdzwiło? Mora na tym aucie: Lepsze lakierowanie widziałem na francuzach z 1999 i 2001 roku. Nad autkiem spędziłem około 30 godzin i z efektu jestem zadowolony. Oczywiście wszystko nie zeszło, trafiły się jakieś głębsze rysy, ale autko odżyło konkretnie. Dziękuję za uwagę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
100P Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 widziałem już troche zajechanych lakierów, ale ten był tragiczny :) dobra robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Ładne 50-50 :ymapplause: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sivy Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 a ten syfek dookoła emblematu focus usunał czy zostawił ? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coobah81 Opublikowano 17 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 na tyle o ile patyki do uszu pozwoliły ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 Może on jakimś cudem koloryzującym był natarty, że ta glinka zniebieściała :D Kołpaczki mogłeś ściągnąć, lepiej by się felgę domyło :) A po za tym luks, fajne 50/50, lakier zajechany konkret, zadanie wykonałeś :-bd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 tez własnie pomyślałem ze jakiś wosk koloryzujący był użyty wcześniej, poza tym robota :u ale kolor sam w sobie taki nieciekawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler07 Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 Co do roboty: Super ogarnąłeś temat :) a co do samego samochodu to kojarzy mi się z przedstawicielami handlowymi :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Kolejny, zajechany dziad. Dobra robota :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coobah81 Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Heh... Dwa ostatnio robione przeze mnie dziady wiszą już na otomoto :) Z tego co słyszałem od właściciela to był klient, który przejechał 300 km po Focusa, wszystko mu się podobało, ale nie kupił! Stwierdził, że auto musiało być lakierowane, bo to niemożliwe, żeby 3-4 letni wóz miał lakier w takim stanie :) No nie dogodzisz! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Bo na sprzedaż to się auto odświeża tylko 8-} Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi