seba2991 Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Witam dodam na wstepie ze jestem mega wku... a nawet bardziej zalamany , zabralem sie pierwszy raz za glinkowanie dokladnie umylem auto i zabralem sie za glinkowanie za lubrykant posluzyla mi woda z szamponem chemical guys glinka jaką uzywalem to srednio agresywna za100 g dalem 32 zl niebieska postepowalem zgodnie z zaleceniami zagniatalem plukalem po skonczeniu ponownie umylem auto i wysuszylem mialem zabierac sie za politure i wosk a tu nagle zobaczylem ze praktycznie cale auto pokryte jest (wlasnie nie wiem jak to dokladnie nazwac ) takimi jakby bialymi maziajami rysami no i nie wiem co z tym zrobic pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 To są ryry, zmatowienia, z glinka trzeba bardzo delikatnie, no chyba że będzie robiona korekta, musisz użyć czegoś ściernego, takie rzeczy łatwo się usuwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba2991 Opublikowano 31 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 dzieki za pomoc wiekszosci pozbyłem sie politura kocha shine speed polish w niektorych miejscach pozostał jeszcze jakby osad albo rysy sam juz nie wiem chcialem zrobic zdjecia ale na zdjeciu tego nie widac, chyba korekte trzeba bedzie zrobic a co powiecie o gline jakiej uzywałem valetpro niebieska moim zdaniem strasznie twarda w porównaniu do pomarańczowej , czy po uzyciu typowo delikatej glinki tez moge sie spodziewac tych ryr ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MasterShine Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 a dałeś glinkę co ciepłej wody ?? glinka często jakieś rysy delikatne zrobi. być może za mocno naciskałes na glinkę i ryski Ci robiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba2991 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 no własnie nie dałem do ciepłej wody i glinka byla twarda, myslałem ze tak ma byc bo robilem to pierwszy raz dopiero na drugi dzien gdy kolega robil swoje auto pomaranczowa valet pro zobaczyłem ze jest duuuuzo mieksza mimo tego ze tez jej nie moczył w ciepłej wodzie, ale wody z szamponem jako lubrykant nie szczedziłem teraz mam jakieś lęki by ponownie wyglinkowac auto szkoda ze nie uzylem typowo miekkiej glinki np zółtel valet na sam poczatek :ymtongue: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Chłopie glinka co nie zostawia po sobie śladu to nie glinka Nie wyobrażam sobie lakieru,który po glince nie ma śladów.To by oznaczało że glinka nic nie zrobiła.Tak czy nie? Więc tak się nie zamartwiaj =)) Głowa do góry i naprawiaj szkody po glince jak chcesz być detailerem..Normalna rzecz. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba2991 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Chłopie glinka co nie zostawia po sobie śladu to nie glinka Nie wyobrażam sobie lakieru,który po glince nie ma śladów.To by oznaczało że glinka nic nie zrobiła.Tak czy nie? Więc tak się nie zamartwiaj =)) Głowa do góry i naprawiaj szkody po glince jak chcesz być detailerem..Normalna rzecz. Powodzenia hehe no to ci powiem ze mnie pocieszyłes i zacheciłes do działania , napisz mi jeszcze jak to najlepjej zrobic ,) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Muszę widzieć lakier w jakim jest stanie i odpowiednio dobieram zestawy pasta/pad/maszyna itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba2991 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Maszyny nie mam wiec raczej w gre wchodzi robot ręczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 przeczytaj sobie temat o tej glince podobno jest delikatna i nie zostawia żadnych holo http://detailingclub.pl/topic/2569-gyeon-q2m-clay/?hl=gyeon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Tak jak Junior, twierdzę, że glinka musi zostawiać ślady. Ale są tak płytkie, że ręczna 'korekta' załatwi sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi