kubik Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Witam, dawno mnie tu nie było,myślę sobie,a coś wrzucę. Na wstępie,jeżeli liczysz na spektakularne 50tki,grubą metamorfozę,zdjęcie z pędzelkami,to nie masz co scrollować w dół :mrgreen: Założenia były proste,Vectra C Caravan w pakiecie OPC Line,auto dość zadbane,jednak poprzedni właściciel był miłośnikiem myjni szczotkowych,przez co utracił trochę na połysku,z założenia miało być szybkie odświeżenie,gdyż mieliśmy tylko sobotę na akcję...trochę nie wyszło,ale o tym później :mrgreen: Stan zastany: Na początek apc+piana z opryskiwacza,płukanie.potem piania,apc i szampon z pianownicy+2wiadra Potem deironizacja +pędzelkowanie + piana i na opony #701 Czas odsmalania więc przy okazji pożegnaliśmy napisy z tylnej klapy potem znowu piana Już bez napisów Potem wiadomo jeszcze glinkowanie glinką gyeona,która wiele roboty już nie miała i finalne mycie :mrgreen: Potem ręcznik+kompressor i przestawiamy się na drugie stanowisko ocenić,co do roboty :o Wyglądało to tak,dość matowo :dontknow: Chromy już niestety w kolorze tęczy... Ogólnie,jako,że to nie pierwszy Opel z którym pracowałem,nie zmartwiłem się szczególnie 8-) Było kilka głębszych uszkodzenie,ale papierkowanie wystarczyło ;) o podziabanych listwach nie mówię,na nie jeszcze przyjdzie czas :) Demontaż detali na szczęście w Oplu jest dość bezproblemowy I lecimy z tematem Szybki papierek ,coś mnie pokusiło,żeby spróbować M101+padów z fibry, już jeden przejazd pokazał,że można sporo,zdjęcia po dwóch przelotach i wymyciu Prepem Drzwi jeszcze przed Tu akurat maska i dach Z tych elementów byłem najbardziej zadowolony,wyszła naprawdę bardzo wysoka korekta. W równoległej czasoprzestrzeni Dominik zajmował się wnętrzem,które było fajnie utrzymane,fotele zostały potraktowane presprayem+ekstrakcją,to samo z dywanikami, podłogą(na foto jeszcze nie :mrgreen:) ,podsufitka tradycyjnie,skóry oczyszczone i odżywione,plastiki,kratki i detale dostały z pary ;) Potem jeszcze pod maską picowanko, auto w górę, koła w dół(trochę pobieżnie,nie było już czasu na usuwanie starego kleju po ciężarkach,ale dostały z maszyny i wosk) i nadkola+malowanie zacisków Po cięciu auto zostało potraktowane polisho-finishem,znowu wymyte i strzelone Cleanerem Medium SV.Dzieło zwieńczył 2 warstwowy Titanium. Finalnie wyszło tak ;) [/url] Zdjęcia niestety po nocy,gdyż skończyliśmy po 3eciej... A w niedzielę rano padał już deszcz :/ Podsumowując na większości auta wyszła dość przyjemna korekta,choć nie będę ukrywał,że miejscami nie jest tak super,tam po prostu musiałem skończyć na solidnym odświeżeniu,niestety czas był naszym wrogiem,nie mniej jednak uważam,że jak na 18godzinną akcję wyszło w pełni satysfakcjonująco ;) Spis środków: -Piana-środek testowy, -APC-Espuma, -Odsmalacz-środek testowy, -Deironizator-Prix, -Szampon-AngelWax, -Fibry Gtechniq, -Pasty Megs 101,pasta autorska :mrgreen: i Cleaner SV, -Gąbki Fibry Flexi Flexi i CG+gąbki tnące Flexi i LC CCS,polish WWl i finish lare,wszystko na Megsie G220v2 ;) -Wymywanie Gyeon Prep+ zmywacz, -Opony Gyeon Tire, -uszczelki i plastiki-środek testowy, -szyby Autoglym CGP + NW TGG, -Pod maską Perl, -plastiki wewnętrzne Pink Sheen -skóry nielsen+odżywka zymol -pranie nielsen Nap+ekstakcja Tresus To chyba,wszystko jak o czymś zapomniałem,to dopiszę :mrgreen: Dziękuję za uwagę. Pozdrawiam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Full lalka jak na ten czas i DA w dodatku. No, ale ten... srebrny to nie kolor... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MasterShine Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Na srebrnym również można uzyskać fajne efekty prac :) zwłaszcza w słoneczku srebrny dobrze zrobiony wygląda pięknie. Fajny efekt prac wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Jak tylko dostanę foty od właściciela to wrzucę :-bd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peppa Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Full lalka jak na ten czas i DA w dodatku. No, ale ten... srebrny to nie kolor... ;) o, złośliwcze 8-} zapamiętam na pewno! ale ładnie zrobiłeś kubik, i jak szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Czas dość szybki,ale od maszyny to praktycznie nie wstawałem,więc nie ma lekko 130% efektywności :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zuch chłopak ale za pierwsze zdjęcia 'po' karny jeżyk się należy :P Olej studia, chodź do mnie do roboty - w 18h papier, korekta, mycie kół od środka (btw o co chodzi - kleju po ciężarkach nie usunąłeś ale przepolerowałeś je maszyną? #-o ), relacja zdjęciowa i jeszcze malowanie zacisków.. :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zuch chłopak ale za pierwsze zdjęcia 'po' karny jeżyk się należy :P Olej studia, chodź do mnie do roboty - w 18h papier, korekta, mycie kół od środka (btw o co chodzi - kleju po ciężarkach nie usunąłeś ale przepolerowałeś je maszyną? #-o ), relacja zdjęciowa i jeszcze malowanie zacisków.. :rolleyes: :P Maszyną dostały tylko z zewnątrz :) No ja aparatu,wnętrza,kół(poza tym przepolerowaniem ramion) i zacisków nie tykałem :D Ja Ci JJ mówiłem już coś na temat pracy 8-} Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 25 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 Na dobrą sprawę minął miesiąc od roboty,wygląda w słońcu to tak ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi