kiler07 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Siemaneczko chłopaki. Wpadł mi ręce kolejny Opel , z którego miałem wydobyć blask . Grubych pięćdziesiątek nie ma , ponieważ jego lakier to .... srebrny ........ No ale jakby nie patrzeć, to pomogłem mu trochę i wyszło niezle . Korekte robiłem Menzerną 2500 na Flexipads Polishing . Zaczynamy :) Gdzie ten dawny blask ? 8-} Aktywna piana , a moze mleczko :D Jak kto woli . Trochę pędzelkowania . Potem umyłem auto na dwa wiadra , tak ,wiem moze troche bez sensu to robić przed korekta ale dzięki temu wpajam sobie nowe nawyki ;) Suszenie . Jeden ręcznik nawet dał rady . Aaaa , zapomniałbym . Wcześniej jeszcze wyglinkowałem wszystko . Nie było tragedii ,bo pół roku temu glinkowałem juz i glinka była niemalże czysta . Ale foci nie mam , zapomniałem zrobić . To, co tygryski lubią najbardziej /:) Ziarno bardzo ładne :) Lampom też się dostało . Po : Lewa . Teraz moze być :ymparty: Coraz więcej zaczeło się odbijać . Po tyciącach ton kurzu i pyłu , mycie . Po wysuszenie , wszystko odtłuściłem IPA . Na koniec , klasyk ;) Nacieramy , nacieramy ... Całkiem spoko ;) Plastiki zabezpieczyłem Sonaxem w macie i-) Na opony poszedł Nielsen Brilance . A tak wyszło . A teraz obiecany mały bonus :D Na koniec dnia umyłem jeszcze swojego dziada . I juz suchutki :) Na dniach założe mu spręzyny -40 , nakładki progowe od RSa no i dystanse jak się uda . Korektę zrobię dopiero na wakacjach , bo najpierw trzeba go polakierować ;) To tyle z mojej strony , teraz czekam na wasze komentarze :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Jak 2500 obleciała to odświeżenie,a nie korekta :P Czyli nie taki dziad była :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Łapki na fotkach są :ymapplause: Miło się oglądało. Tylko te opony jakieś takie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler07 Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Miło się oglądało. Tylko te opony jakieś takie... Następnym razem do nadkoli i i kół się bardziej przyłożę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtassss Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Ale ale panie kabel od maszyny wieszaj na ramię bo zrobisz kuku. Jak na zdjęciu pierwszym z maszyną, kabel lata po masce. [-x A drugie zdjęcie po tym jak napisałeś, że się odbija to przed/po/w trakcie? Za opony to rozstrzelanie normalnie :D Nie chciałeś przeciągnąć jeszcze jakimś finishem? 2500 to taka ni jaka, bo ani za dużo nie wytnie ani to nie wykończy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler07 Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Ale ale panie kabel od maszyny wieszaj na ramię bo zrobisz kuku. Jak na zdjęciu pierwszym z maszyną, kabel lata po masce. [-x Kabel był na ramieniu, tylko to zdjęcie było pozowane :P i zapomniałem o nim , ale normalnie to zarzucam :) A drugie zdjęcie po tym jak napisałeś, że się odbija to przed/po/w trakcie? To zdjęcie było po 2500 , czyli mozna powiedziec ze po, poniewaz nie wykańczałem juz niczym. Mogłem przejechać jeszcze finishem , ale stwierdziłem że róznicy duzej nie bedzie ,więc szkoda czasu. Nienawidze srebrnego koloru .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Za dużo nie wytnie? Ja co najmniej cztery akryle (Volvo, Volvo, Audi, VW) w 90% wyciąłem PF2500. Na Czymś twardszym spokojnie wykończy... Także Wojtku, mam z goła odmienne zdanie/spostrzeżenia ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtassss Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 No jak widać każdy pracuje na czym i jak lubi. Ja tam wolę przejechać 500 i wtedy 2500. Mniej pracy, więcej efektów. Chyba nie powiesz mi, że lakier VAGa zrobiłeś jednym przejazdem 2500 na 90% @-) Bo jak tak to mam chyba trefne 2500 :D Srebrny niewdzięczny bo i efekt ciężko oddać na zdjęciu. Grunt, że łomega odświeżona. Idź popraw te opony :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Wojtku, 20 letni VAGowski AKRYL to nie to co teraz ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi