deal Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 witam jest na forum od niedawna troszke czytam i wdrazam sie w detalink. Kupilem sobie maszynke pianowa santoemma hot foam do prania tapicerek jestesm z niej zadowolnony uzywam srodkow tenzi lub santoemmy. jesli macie jakis konkretne i polecane srodki bylbym wdzieczny za porade . a co do odplamiacza poszukuje jakiegos silnego ale i bezpiecznego odplamiacza do tapicerek dywanow wykladnin itp czasami zdaza sie ze kilkukrotne pranie maszyna nic nie daj. myle nad jakis plyne z aplikatorem miejscowyn jesli ktos cos uzywa takiego to bylbym wdzieczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Jakiego typu plamy i jakich srodków Tenzi używasz? Z tego co wiem to Tenzi ma specjalny odplamiacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deal Opublikowano 2 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 uzywam tenzi texwash Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 To słabiutkie jest nie radzi sobie z mocnymi zabrudzeniami Zrób sobie roztwór jakiegoś APC 1:7 i wstepnie spryskaj A na silne plamy (krew,olej,soki) to Tersus chyba 201albo 208 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Tak, Tenzi ma specjalny odplamiacz do tkanin syntetycznych i półsyntetycznych, nazywa się Top Plam Clor. Czasem się nim wspomagam ale albo używam go na beznadziejne przypadki (których się nie uratuje) albo jest słaby bo rzadko widzę różnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deal Opublikowano 3 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 to warto kupic tego tenz top plam clor. cena smieszna ale chodzi o skutecznosc na olej smar piwo itp . rozcenczac go w jakím stosunku z woda zeby byl skuteczny ale tez zeby nie zniszczyl u klienta materialu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 A masz jakieś APC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deal Opublikowano 3 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Napisz co pierzesz APC to podstawowy produkt Ja mam chyba z 10 rodzai To jak młotek dla mechanika Sprecyzuj swoje działanie auta,dywany,meble? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerad Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Dodam cos od siebie apropo prania dywanów, bo ostatnio zrobiłem wielkie oczy jak kolega w firmie za pomocą dimera i karchera, oraz szczotki ryżowej, tak pięknie wyprał dywan że wyglądał jak nowy. Zrobili w firmie cos na wzór trzepaka i dwa dni na nim suszyli dywan, ale naprawdę wyszło bajka. Nie wiem jak to sie później na nim odbije w eksploatacji, czy nie wyłysieje bo nikt u nas nie dba o jakiekolwiek proporcje tylko na oko wszystko leją także nie wiadomo jakie było stężenie dimera... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Nic mu nie będzie jak wypłukali solidnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucaso27 Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Odświeżam troszkę temat, żeby nie zakładać nowego. Kompletuję potrzebne materiały do czyszczenia wnętrza, zamówiłem odkurzacz (profi 50), tylko wciąż nie wiem jakie środki do czyszczenia zakupić. Jakie odplamiacze? Skąd wiadomo jakiego pochodzenia są plamy i jaki odplamiacz zastosować? Jaki środek do ekstrakcji? Przeglądam oferty sklepów, ale nie wiem, które środki wybrać. Na razie dla mnie to czarna magia. Pierwszym autem, na którym będę się uczył, będzie Toyota Avensis 2005 r. wnętrze materiałowe, jasne (beżowe). Chemię do czyszczenia plastików już mam. Jako prespray do tapicerek mam zamiar zastosować Unique Dionysus. Tapicerka ma sporo różnych plam, czy wystarczy zastosowanie APC a później pranie? Proszę Was o porady w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Do punktowego czyszczenia plam to Tersus SR201 Do zwykłego prania lub czyszczenia to dobre APC wystarczy tylko takie co się nie pieni Spryskujesz opryskiwaczem czekasz chwilkę i wyciągasz odkurzaczem (woda min.50stopni) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qah Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 Na tą metodę bonetowaniem i odkurzaczem doskonały jest Excede Encapsulstor Cleaner.Faktycznie po nim tapicerka mniej się brudzi jak po praniu jakimś APC czy innymi detergentami. Jak poważne zabrudzenia to extrakcja Tersusem ,Maxifi lub Chemspec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi