Ciamach Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Auto przyjąłem na renowację z pakietem dodatkowych usług w takiej formie:Pierwsza rzecz to potraktowanie auta mocną pianą, odczekanie i spłukanie.A, przepraszam, przed spłukaniem było pędzlowanie zakamarków.Potem mycie mixem szamponu Mainz i SG S&B na rękawicy CarPro, wykorzystałem moje śliczne, nowe wiaderko Blackfire.No to myjemy.Felgi zostały potraktowane rozrobionym roztworem Bilberry od VP.Opony także potraktowałem Bilberry.Całość wypracowana pędzelkiem Swissvax i szczotką do felg.Potem felgi otrzymały kurację IronX, to samo karoseria, następnie MaC Prickbort w celu usunięcia smoły i znów płuczemy.Glinka swoje zebrała....Ostatnie już mycie z płukaniem i suszymy.Już w środku pomiary, by wiedzieć co w trawie piszczy.Auto zostało obejrzane w oświetleniu HQI celem zilustrowania defektów.Oto i defekty: No to oklejamy i jazda.Korekta to pełne trzy etapy, przy czym na większości elementów to z tą pastą pracowało mi się najlepiej.Kilka 50/50.Po korekcie i finishu, czas wymyć pastę i sprawdzić dokonania:[/img]https://scontent-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/21752_851754134901057_3530628539224451145_n.jpg?oh=269ed06fe69cacc34acfa50548ae649e&oe=55C5627D[/img]Czas na gruntowne mycie i suszenie.Ktoś tu nabrał koloru, szczególnie tył, gdzie 560KM, temperatura i spaliny wgryzły się w lakier tak, że nawet glinka nie chciała gadać.Końcówki dotarte.Pojawiają się refleksy.Czas na cleaner.Czas na sealant. Niezmiennie ufam Wolfgangowi.Opony otrzymały warstwę Meg's Endurance.Felgi zaś chroni Swissvax Autobahn.George lubi wciągać, wciągnął więc co trzeba we wnętrzu.Mainz Palm Beach swoim zapachem przeniesie właściciela do....Palm Beach :)Po ponad 12h kurowania lakieru z sealantem czas na Swissvax Concorso, mój faworyt do lakierów niemetalicznych.Cienka warstwa została wmasowana dłońmi.Wytarcie puszystymi mikrofibrami CG, dotarcie ściereczkami Swissvax i mamy ciepełko, jakiego wcześniej nie było.Po wygrzaniu wosku jeszcze raz dotarłem go ściereczką SV. Przygotowane auto wytoczyłem na słońce by doznać wyczekiwanego opadu szczeny. Nie zawiodłem się. Dziękuję za obejrzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Niezbyt efektowny ten lakier. Myślałem, że perły w cholerę będzie, a tu plastik fantastik. Na szczęście Cocorso fajnie go podkręcił :) Kto Ci podpowiedział pasty Kocha? Bardzo fajnie się nimi pracuje. Nie wiem czemu są u nas tak mało popularne...No dobra, wiem :) Kaaawał dobrej roboty :-bd A, jak cleaner? Podobno średnio przyjemny w aplikacji jeżeli nie dotrze się go wodą. Tak czytałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciamach Opublikowano 5 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 To jest zwykły Giallo, ale uważam, że to fajny kolor, mi się widzi! Kocha sam sobie podpowiedziałem w sumie. Cleaner trochę się mazał, co masz na myśli z dotarciem wodą? Wilgotna mikrofibra np? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Psiknięcie na panel mgiełki wody. Podobno docelowo tak powinno się go używać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Podoba mi się. Widze że od lat już używasz tej ombinacji Wolfgang plus wosk hmmm ciekawe. PS to kiedy pierwszy mandat za mycie samochodu? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golden0282 Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Po zdjęciach końcowych widać , że auto było oddane we właściwe ręce :-bd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciamach Opublikowano 6 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Podoba mi się. Widze że od lat już używasz tej ombinacji Wolfgang plus wosk hmmm ciekawe. PS to kiedy pierwszy mandat za mycie samochodu? Tak, lubię to combo, daje dobre efekty, dwa światy w jednym. Owner nie chciał powłoki, więc dopóki nie dojdzie Crystal Rock (pech chciał że dziś przyszedł) to to jest najlepsze, co mogłem położyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kombajnistatipo Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 No piękny ten cukiereczek. Wyciągnąłeś z lakieru ile się dało. Efekt mnie laika powala na kolana ale pewnie nie tylko mnie. Flaga też łopocze więc pewnie projekt popełniony podczas "majówki". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Może kolor nie jest moim faworytem, ale za to praca jak najbardziej!Fajnie, że bez powłoki, że z woskiem i to z jakim! To się ceni :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciamach Opublikowano 13 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Dzięki. Zauważyłem, że masa detailerów co prawda stosuje masowo powłoki i docenia ich parametry, to z nostalgią zwracają się w stronę wosków i czekają na klientów, którzy je chcą. Ja też tak mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Dzięki. Zauważyłem, że masa detailerów co prawda stosuje masowo powłoki i docenia ich parametry, to z nostalgią zwracają się w stronę wosków i czekają na klientów, którzy je chcą. Ja też tak mam. Dokładnie tak jak mówisz, trochę się tęskni za czasami gdy powłok nie było :) Powłoki są ratunkiem dla dużej rzeszy ludzi, którzy niekoniecznie mają czas dbać o auta, a i przy okazji dobrze się sprzedają. Na swoje auto nigdy nie nałożyłem i mam nadzieje, że nie nałożę powłoki :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciamach Opublikowano 13 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Ja też wiem, że tego nie zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Tylko wosk! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciamach Opublikowano 14 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 A jutro sadzam Crystal Rocka na 911. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi