golden0282 Opublikowano 6 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2015 Witam, kolejne moje wypociny ;) Użyte środki : Mycie : Unique Zeus PB Slick &Suda ADBL Wheel Warior ADBL Tire Cleaner Tuga Concept Tar remover Tixitrop prewash Wnętrze APC SG Pink ADBL Tire Cleaner Hestia Unique SG Glass Cleaner M1 Gtechinq BSD DR Leather Powłoka do skór Geyon Polerowanie School s17+żółty nat + rotacja Wykończenie Squeeky Clean Cv2 gtecniq Angel Wax CGP AG IPA G5 Mainz Rapisode BSD KOCH plastic care Autko przyjechało w bardzo dobrym stanie , standardowo zacząłem od mycia itd. Po umyciu i wysuszeniu zabrałem się za dekontaminacje Glinkowanie połączyłem razem z usuwaniem rdzyl lotnej ,czyli Tuga posłużyła mi jako poślizg do glinki , Tuga leżała na lakierze dobre pół godziny - spisała się całkiem nieźle .Niby sposób oczywisty ale spróbowałem go dopiero po Teraz czekam na to ,aby połączyć glinke z migdałami :D Lakier jak na 12 letnie auto wyglądał na naprawdę zadbany , różnica nawet gołym okiem ledwo zauważalna , jednen krok coś tam usunął . Wnętrze , cóż mogę powiedzieć , widziałem gorsze ;) Czarne miejsca na fotelu kierowcy to przetarcia , tak czy inaczej nie ma to znaczenia gdyż fotele i tak będą za kilka tygodni wymienione . Przetarcia na skórze załatałem kremem saphire . Silnika nie myłem , na szybko jedynie przetarłem Green ginem adbl I końcówka Tyle , całość zajęła mi jakieś 16-17 godzin . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biszkopt Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 Jak na robotę w 16 czy 17 godzin, to bardzo dużo zrobiłeś! Ja nie potrafię sobie tak zorganizować czasu... Nie mam takiej praktyki ;) Szacun :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 Kawał fajnej roboty :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 Ładnie, tempo masz konkretne :)Widzę, że Hestia lubi fordowskie plastiki, w dwóch ostatnich Focusach które robiłem, efekt daje rewelacyjny. Dionysusa próbowałeś już? Na zabezpieczenie lakieru co poszło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golden0282 Opublikowano 20 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 Ładnie, tempo masz konkretne :) Widzę, że Hestia lubi fordowskie plastiki, w dwóch ostatnich Focusach które robiłem, efekt daje rewelacyjny. Dionysusa próbowałeś już? Na zabezpieczenie lakieru co poszło? Ostatnio usłyszałem opinie na mój temat że dobrze czyszczę samochody ale za wolno , więc nie wiem komu wierzyć :-?? Hestia lubi u mnie plastiki we wszystkich autach :D . Jeżeli chodzi o Dinysusa to albo rozje..ałeś system , albo ja do tej pory nie umiałem wyczyścić plastików ..... co więcej jest to jedyne APC jakie do tej pory stosowałem , które trzeba rozcięczać zgodnie z instrukcją czyli 1:20 nawet do zaniedbanego auta . Dzisiaj pokazałem znajomemu ( prawdziwemu fanowi plaka ) jak czysta deska liźnięta dionisusem , kopara mu opadła (jutro wrzucę fotki , auto zostało na ciąg dalszy ;) ) , zresztą tak jak i mi jak pierwszy raz go użyłem . Na lakier poszedł z tego co pamiętam to na lakier poszedł C2v3 i sealant angel wax Ti22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi