coobah81 Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Witam, Kolejny projekt to BMW seria E90 w kolorze czarnym. Autko dotarło do mnie na korektę lakieru i zabezpieczenie powłoką Optimum OptiCoat 2.0 Auto po przyjeździe nie wyglądało źle… Mianowicie tak: Ogólnie to nie ma tragedii. No nie ma tragedii dopóki nie przyjrzałem się w słońcu co lakier sobą prezentuje. Tutaj ślady lakierniczej wstawki J Na pokrywie bagażnika chyba koty się marcowały J… … aż w końcu z niej zjechały! Po Pricku, nafcie i wymyciu przyszła kolej na glinkę. Moja ulubiona: ValetPro Popatrzmy przy lampach na lakier: Teraz pod halogenem. Cholera, nie sądziłem, że jest aż tak źle… A co pod klamkami się kryje? Klamki poszły na bok, można zabezpieczyć auto: Lakier skrywa piękne ziarno: Walka z wnękami klamek: Tniemy lakier dalej: Działam również przy lampach: Nie jest źle: Tutaj już mała podwórkowa sesja gotowego autka. Zdjęcia robione około 8:00 stąd światło nie zawsze idealne: Użyte środki: - mycie: szampon Tenzi Neutro, APC Nielsen, płyn do naczyń do wymycia past polerskich,- odsmolenie: Prickbort + nafta oświetleniowa, glinka ValetPro żółta,- korekta: Skil 9955MA, Koch Heavy Cut, Menzerna 2500, Koch Chemie Hochglanz Antihologram, IPA, futro Brayt , miejscami papierki wodne, - pady NAT: pomarańczowy HONEY i biały, żółty, czarny płaskie również NAT,- zabezpieczenie plastiki + opony: Tenzi Gum Extra,- mikrofibry, aplikatory, pędzelek- zabezpieczenie lakieru (karoseria + felgi): powłoka Optimum OptiCoat 2.0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi