ffeder Opublikowano 18 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 Witam mam problem z ręcznikiem Fluffy 600g/m2 używany około 10 razy, od kiedy nałożyłem wosk Collinite 915 co raz gorzej zbiera wode, dzisiaj go używałem i zachowuje się jak zwykła szmata, pare dni temu prałem go ręcznie w szarym mydle i dodałem pół szklanki octu i nic nie pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator WuWo Opublikowano 18 Listopada 2016 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 Fluffy nigdy nie był mistrzem chłonności, zawsze pozostaje po nim delikatny film z wody. Osobiście polecam zaopatrzyć się w jakiś ręcznik waflowy lub Silk Dryer. Silk Dryer - http://showcarshine.pl/osuszanie/2636-showcarshine-microfiber-fast-silk-dryer-74x90.html Waflowy - https://mrcleaner.pl/osuszanie-auta/carpro-waffle-drying-towel-waflowy-recznik-do-osuszania-lakieru-60x82cm?from=listing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ffeder Opublikowano 18 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 może nie miałem dodać octu do mydła tylko wypłukać go na koniec w wodzie z octem i odstawić do suszenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator WuWo Opublikowano 18 Listopada 2016 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 Nigdy nie piorę i nie prałem fibr za pomocą octu. Piorę za pomocą szarego mydła i wypłukuje w ciepłej wodzie, możesz również zastosować środek do prania fibr np. ADBL Micro Wash. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ffeder Opublikowano 18 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 wycierasz ręcznikiem Silk Dryer ? jak często pierzesz? długo go posiadasz? jakiego wosku stosujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator WuWo Opublikowano 19 Listopada 2016 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Używam Silk Dryer i ręcznika waflowego od ProfiPolish Wasser Magnet, ręczniki piorę raz na 3-4 miesiące. Wosków używam od tanich ADBL Quick Wax, Good Stuff Quick Wax, Soft 99, a kończąc na Zymol Carbon i Swisswax Onyx. Wracając do Fluffy, ręczniki po kilku praniach nie jest już nigdy tak chłonny jak nowy lub 2-3 krotnie prany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ffeder Opublikowano 19 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 to jedno auto osuszasz Silk Dryer i ręcznikiem waflowym ? masz jakieś zdanie o wosku Collinite 915 na białym akrylu? to jest mój pierwszy wosk który kolega mi polecił on ma czarną perłe. Dzisiaj prałem pierwszy raz flaffiego w pralce z octem ta jak większość poleca zobaczymy czy go reanimuje, długo masz ten Silk Dryer ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator WuWo Opublikowano 20 Listopada 2016 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Szyby osuszam ręcznikiem waflowym, a resztę silk dryer. Nie korzystam z Colli, więc nie wypowiem się na jego temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ffeder Opublikowano 20 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 a który z z tych ręczników byś polecił CHEMICAL GUYS SASQUATCH MAXIMUS MICROFIBER GRAMATU 48zł CHEMICAL GUYS SASQUATCH MAXIMUS MICROFIBER TOWEL 8 48zł MEGUIAR`S WATER MAGNET 65zł Gyeon Q2M Silk Dryer 80zł CARBON COLLECTIVE ONYX 85zł Wet Wet Look - Big Tao Towel 95zł ShiningCar FLOSSY PRO Drying Towel 65zł ShiningCar PRIME Drying Towel 89zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator WuWo Opublikowano 20 Listopada 2016 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Z ręczników, które tutaj wrzuciłem wybrałbym Gyeon'a Silk Dryer, w swojej ofercie takie ręczniki posiada również Fireball. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ffeder Opublikowano 20 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Jakiś chudy ten Gyeon Q2M Silk Dryer , nigdzie nie mogę znaleść opisu grubości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator WuWo Opublikowano 20 Listopada 2016 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 W przypadku ręczników silk dryer i waflowych, nie patrzy się na ich grubość. Silk Dryer jest ręcznikiem jednostronnym (zbiera wodę jedynie jedną stroną), dzięki czemu potrafi wchłonąć o wiele więcej wody niż sam waży. Ręczniki waflowe są dwustronne i również potrafią wchłonąć o wiele więcej wody niż same ważą. Test Gyeon Silk Dryer i ręcznika waflowego. https://youtu.be/F7bUDaJEGrQ?t=3m32s https://youtu.be/xDH5YSLpXpQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ffeder Opublikowano 20 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 to tym Silk Dryer wyciera się tylko jedną stroną ? dłużej wytrzyma niż Fluffy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator WuWo Opublikowano 20 Listopada 2016 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Tak, tylko jedną stroną. Dokładnie tą stroną co na zdjęciu. Jest trwalszy i bardziej chłonny niż każda odmiana Fluffy. Polecam również pranie odpowiednimi środkami do mikrofibr, tak jak wcześniej pisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ffeder Opublikowano 20 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 jak nie uratuje fluffiego to go potne na kawałki, bedzie sie on strzępił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator WuWo Opublikowano 20 Listopada 2016 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Nie ma sensu go ciąć, zostaw sobie do wycierania wnęk :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ffeder Opublikowano 20 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 jak dla mnie to za duży do wnęk dzięki za pomoc pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novus Auto Detailing Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Fluffy nie ma sobie równych. Najważniejsze to co jakiś czas dodać 50-100 tkę octu a za każdym razem po praniu dobrze strzepać :D Kupiliśmy kiedyś ręczniki we wet look tao po coś ok 150 zł i generalnie straszna strata kasy. Fluffy po 25 zł i pamiętać o dobrym praniu bo się po prostu "zatyka" i faktycznie wtedy mniej wchłania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ffeder Opublikowano 21 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 ja z flaffym to miałem taką przygodę że jak go kupiłem to się cieszyłem nim jak małe dziecko, jednym recznikiem całe auto osuszyłem wraz z szybami,normalnie był niemożliwy,miej więcej po 6-7 razach wycierania coraz gorzej zaczął zbierać , a teraz to jest tragedia, po 10 razie wyprałem go ręcznie z octem i nic , wyprałem go w pralce z octem ,zobaczę czy odżył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator WuWo Opublikowano 21 Listopada 2016 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 3 godziny temu, Novus Auto Detailing napisał: Fluffy nie ma sobie równych. Najważniejsze to co jakiś czas dodać 50-100 tkę octu a za każdym razem po praniu dobrze strzepać :D Kupiliśmy kiedyś ręczniki we wet look tao po coś ok 150 zł i generalnie straszna strata kasy. Fluffy po 25 zł i pamiętać o dobrym praniu bo się po prostu "zatyka" i faktycznie wtedy mniej wchłania. Nigdy nie byłem zadowolony z żadnego Fluffy, od chłonności po syf jaki robi na delikatnym lakierze Hondy oraz Opla. Postaram się w tym tygodniu zrobić porównanie 3 rodzajów ręczników od osuszania aut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ffeder Opublikowano 21 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 świetnie czekam na teścik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ffeder Opublikowano 27 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 kiedy będzie porównanie ręczników bo doczekać sie nie moge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator WuWo Opublikowano 29 Listopada 2016 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Dnia 27.11.2016 o 17:41, ffeder napisał: kiedy będzie porównanie ręczników bo doczekać sie nie moge Jak będzie cieplej, obecnie pogoda nie pozwala na mycie na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ffeder Opublikowano 30 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 rozumiem że w temperaturze minusowej nie można myc ale w plusowej nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator WuWo Opublikowano 30 Listopada 2016 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 3 godziny temu, ffeder napisał: rozumiem że w temperaturze minusowej nie można myc ale w plusowej nie W moim rejonie mam już śnieg i ujemne temperatury od kilku dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi