Radziu797 Opublikowano 13 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 Witajcie, musze zakupić pady i pasty pod DA. Pacjent to czarny Audi A8 D3, zastanawiałem się nad Menzarna 400, 2500, 3500. Z kolei po filmikach instruktarzowych Mx Nowicki bardziej zacząłem się skłaniać ku zestawowi pad mikrofibrowy do cięcia lub żółty nat polishing i czerwony do wykończenia. Pasty do cięcia to Mothers Professional Heavy Duty a wykończenie? Mx Nowicki polecał sonax perfect finish na czerwonym nacie a wy co myślicie? Na jednym z jeszcze innych filmików na yt kolega bodajże z Norwegii (Monk) który również zdradza tajniki car detalingu poleca i pracuje na pastach megasa 101 i 205. Czytałem że megas ma swój system do pracy na mikrofibrze DA Microfiber Correction Compound D300 i wykończenie D301, ale nie spotkałem się z jakąś relacją by ktoś tego używał. Mam mętlik w głowie :/ koledzy którzy robicie korekty na DA doradźcie proszę co wybrać?? Z góry dzięki za pomoc! Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator WuWo Opublikowano 14 Maja 2017 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 Na DA do cięcia możesz wybrać pady z mikrofibry, krótkie futra od Flexipads lub Booski Pads, do reszty NAT'y są naprawdę świetnie. Kombinacja padów to w głównej mierze efekt swoich upodobań i lakieru, dość często kombinuje z różnymi padami/pastami, zanim znajdę idealny środek na danym lakierze/elemencie. Osobiście na mnie pasty Mothersa nie zrobił dobrego wrażenia, lubię pracować na Koch Chemie, Meguiar's oraz ostatnio bardzo dobrze pracuje mi się na pastach Sonaxa :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radziu797 Opublikowano 14 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 Dzięki za odpowiedź a jeśli chodzi o meguiars to o jakich pastach mówisz? Mi chodzi o system pod DA konkretnie żeby robił robotę, sprawdzony i skuteczny za razem. Jako że nie mam innych past w garażu oprócz G3 to potrzebuje właśnie czegoś sprawdzonego może kiedyś się dorobię kilku past i wtedy będzie możliwość bawienia się. A ktoś z was używał może Menzarna na DA? Jak to idzie w parze np z mikrofibrą? Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator WuWo Opublikowano 15 Maja 2017 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 Do cięcia na DA zdecydowanie Meguiar's 101 lub 105, Koch Heavy Cut też sobie dobrze radzi :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radziu797 Opublikowano 17 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 A D300 meguiars jest pod system MF dedykowany. Może lepiej to i na wykończenie 205?? Czy nie ma różnicy między np 101?Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator WuWo Opublikowano 17 Maja 2017 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 Nie korzystałem z D300, interesowało mnie najlepsze cięcie. Ogólnie to na DA mój ulubiony zestaw to MF + 101 lub Flexipads Prowool + Koch Heavy Cut, Żółty Monster Shine + Koch Chemie Feinschleifpaste F5.0, Czerwony/Czarny Monster Shine + Koch Chemie Antihologram M2.01. Dość często jednak trzeba nieszablonowo podchodzić do kombinacji pad/pasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radziu797 Opublikowano 18 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 A czy ktoś z Was korzystał może na dual action z systemu menzarny? Jak to się sprawdza? Druga sprawa to czy w systemie megasa jest jakaś posrednia pasta coś jak pf2500 w menzarnie? Bo może mój lakier nie potrzebuje aż 101 i spokojnie by dało rade ogarnąć menzarna 2500?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi