etkl Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 Witam wszystkich, zastanawiam się nad wyborem którejś z tych dwóch maszyn. Ktoś z was pracuje na nich? Jak pracuje się na LR21? Nie jest trochę nieporęczna z powodu innej konstrukcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator WuWo Opublikowano 25 Lutego 2018 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 Korzystam z Kraussa P7 konstrukcyjnie podobnego do Lare LR20 i na duży powierzchniach, pracuje się nią bardzo dobrze (bardzo przydaje się dodatkowa kilka cm). O wiele gorzej jest przy skomplikowanych kształtach i ciasnych miejscach, niestety dość trudno się wtedy nią manewruje. Najlepszym rozwiązaniem byłoby posiadanie dużej i małej rotacji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etkl Opublikowano 25 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 Najlepiej byłoby mieć dużą i małą. Ale chyba bardziej uniwersalna wydaje się LR20? I czy 21 nie ma trochę niewygodnie umieszczonego pokrętła regulacji obrotów i wyłącznika? Nigdy z takim rozwiązaniem nie pracowałem i nie wiem jak to się sprawdza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator WuWo Opublikowano 26 Lutego 2018 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Jeśli do amatorskiej pracy to LR20 w zupełności wystarczy. Do umiejscowienia regulacji obrotów można się łatwo przyzwyczaić, pracowałem na LARE LD12 i szybko się przestawiłem na umiejscowioną w innym miejscu regulację obrotów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etkl Opublikowano 26 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Wezmę LR20. Jedna od drugiej chyba różni się tylko samą końcówką, LR21 jest przez to krótsza, ale chyba innych różnicy nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator WuWo Opublikowano 26 Lutego 2018 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 @etkl, oprócz długości rękojeści to wszystkie dane techniczne są takie same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi