marctwain Opublikowano 13 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 Kolejny produkt Koch Chemie, jaki testowałem to NanoMagicPlastCare. Konsystencja płynna, nie oleista jak w przypadku PB, FK czy BlackWow. Zapach chemiczny ale w miarę przyjemny. Ma ogranicznik w wylewie z butelki-mała dziurka. Aplikowałem padem gąbkowym. Wsiąka w pada szybko, inaczej niż wyżej wymienione, przez co aplikacja jest znacznie łatwiejsza i szybsza. Ale bardzo ładnie oddaje się z pada na element, tzn w padzie niewiele zostaje. Po aplikacji wysycha dość szybko. Pozostawia wykończenie "nowego" plastiku. Delikatny połysk, lekko satynowy. Plastiki w volvo są porowate, nie gładkie i mi takie wykończenie się zdecydowanie podoba. Nie wygląda na tłuste. Jesli chodzi o wygląd plastiku po zastosowaniu, podoba mi się najbardziej z tych wymienionych. Pięknie kropelkuje i odprowadza wodę. Trwałość i zachowanie po myciu szamponem nie jest znane. Jeszcze. To tyle. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 13 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 ja właśnie planuje zrobić test na zderzakach z golfa III od przyszłego teścia, są tak wyblakłe że aż razi przy czarnej perle lakieru, hmm ciekawe jakby wyglądał test na jednym zderzaku trzech produktów ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 14 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 Co do lakieru, to problem mniejszy lub żaden. Nie jest tłusty. Nic nie docierałem, chyba, że wyjątkowo nie przyhaczyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Urban94 Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 Ciekawe jak spisuje się po deszczu i myciu... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 17 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Tak się spisuje po deszczu i myciu: Przed myciem: Pierwszy raz były te ślady na listwach i odpływaniu. Po innych tego nie miałem, brud był raczej równomierny. Po myciu: Daję temu środkowi wysoką ocenę. W przypadku takich plastików warto je przed pierwsza aplikacją umyć porządnie apc, sam szampon nie wystarczy. Dobrze by było przetrzeć IPA. Wytrzymał, wodę ładnie odpychał. Po umyciu lepiej wyglądał niż FK i PB. Porównania do BW czy SAS na tych plastikach nie mam. Zobaczymy dalej. Wygląd oceńcie sami. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Rewelacyjny produkt widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 no mi jak za 5 lat skończy się TD od megsa to rozwarze jego kupno :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi