19Urban94 Opublikowano 16 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 Witam. Kiedyś zauważyłem w projekcie Nox`a jak czyścił Peugeota 106 o ile się nie mylę, czyścił tam zaciski pędzelkiem i Nielsenem Aluminium Cleaner. Chciałbym wyczyścić do srebrnego kolorku zaciski u dziadka w Thalii, jak myślicie pomoże mi w tym Atack do felg.? Bo teraz to one są zawalone brudem, są całe czarne... :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 16 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 nie zaszkodzi przeczyścić płynem, ja odnawiałem swoje w tym roku chyba, i najpierw wyczyściłem Brudpurem a nastepnie szczotą drucianą przeleciałem tak aby nie było rdzy nastepnie grubszym papierem, odtłuściłem i czarnym matem wysokotemperaturowym, ciężko będzie doczyścić. zalezy od stanu, wieku auta edit: tutaj akurat tylne bębny plus renowacja nadkoli: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZyBA Opublikowano 16 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 Attack powinien dać rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Urban94 Opublikowano 16 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 Autko 6 letnie, raczej nigdy to nie było czyszczone, malowane na 100% nie było... Zastanawiam się czy nie zaproponować dziadkowi na przyszły sezon malowanie przednich zacisków na czerwony i tylnych bębnów na srebrny... :) Ale ogólnie chciałbym uzyskać srebrne zaciski, jak myślicie atack do felg da radę.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Ja próbowałam ostatnio (8-letnia Octavia) Nielsenem non acidic (1:5) + szczotką (cienka, srebrna) taką jaką ma JJ. na zdjęciu w swojej kolekcji i nie dałam rady uzyskać srebrnych. Były czyste, ale taki osad pozostał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Ja próbowałam ostatnio (8-letnia Octavia) Nielsenem non acidic (1:5) + szczotką (cienka, srebrna) taką jaką ma JJ. na zdjęciu w swojej kolekcji i nie dałam rady uzyskać srebrnych. Były czyste, ale taki osad pozostał.Jeśli chcemy usunąć uporczywy brud to albo mocna chemia albo porządne narzędzie do drapania. Pędzelek byłby za słaby, chyba, że robiłabyś kąpiele w preparacie, ale to bardzo czasochłonne :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 ja akurat używałam szczotki, nie pędzelka ale może nie powinnam rozrabiać non acidica... albo jak myślicie atack do felg da radę.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Aż musiałem zerknąć do swojej kolekcji. Srebrna szczotka, srebrna szczotka.. Ta wąska z ciemnym włosiem i czarną końcówką? Jeśli tak, to ona potrafi drapać. Może stężenie preparatu było za słabe. Spróbuj mocniejszym :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Ta wąska z ciemnym włosiem i czarną końcówką?dokładnie ta ;) spróbuję mocniejszym stężeniem myślałam, żeby dać bez rozcieńczenia, ale nie wiem czy to dobry pomysł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Monia, a może zaciski nie masz srebrne, tylko materiał z których sa zrobione ma zabarwienie czarne? Też tak czasami jest. Ja na Twoim miejscu bym je dokładnie umył, odtłuścił i pomalował na srebrno. Urban, u dziadka to raczej i to i to bym machnął na srebrny, lub nawet brudny złoty. Czerwony do wieku dziadka nie będzie pasował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Monia, a może zaciski nie masz srebrne, tylko materiał z których sa zrobione ma zabarwienie czarne? Też tak czasami jest. Ja na Twoim miejscu bym je dokładnie umył, odtłuścił i pomalował na srebrno. Przemku, w niektórych miejscach zaczął już przebijać taki "brudny" srebrny, więc czarne nie są miałam nadzieję, że chociaż doczyszczę całość do tego "brudnego" srebrnego, ale nie udało się - miejscami są bardo brudne, wręcz prawie czarne ale docelowo mam zamiar pomalować (tylko jeszcze nie wiem kiedy ;) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Urban94 Opublikowano 17 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Przemku, musi być jakiś kontrast bo felgi srebrne, lakier na autku też, wiec zaciski powinny być w innym kolorku, może złotawy.? :) Tylko ciekawe czy się dziadek zgodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ekhangel Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Do Thalii czerwone zaciski... Ostro. To już chyba lepiej złote. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biały Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 spróbuję mocniejszym stężeniem myślałam, żeby dać bez rozcieńczenia, ale nie wiem czy to dobry pomysł... Moniko ale zdejmij koła z auta , bo możesz zniszczyć felgi jak polejesz zaciski mocnym roztworem Non Acidic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 spróbuję mocniejszym stężeniem myślałam, żeby dać bez rozcieńczenia, ale nie wiem czy to dobry pomysł... Moniko ale zdejmij koła z auta , bo możesz zniszczyć felgi jak polejesz zaciski mocnym roztworem Non AcidicDzięki Tomku za ostrzeżenie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 27 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 Piotrze, to jest tylko jeden kolor. Piano Black. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi