JJ. Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Witam. Myjka przeznaczona do użytku domowego, kupiona rok temu w jednym z Białostockich sklepów za ok 260zł. Z myjek budżetowych jedna z najrozsądniejszych propozycji. Karcherów w tym przedziale cenowym nikt nie poleca, natomiast Bosch ma zbyt mały przepływ wody. B&D mógłby być równie dobrą opcją, ma dłuższy przewód, większe ciśnienie i przepływ wody, niestety nie był dostępny w moim mieście.. Dane techniczne Makity: Kilka słów na temat myjki. Mała, poręczna, lekka. Ciśnienie wystarczające do umycia auta, tarasu czy czego tam chcemy. Regulowana dysza: Wodoszczelny włącznik: Największą wadą jaka mi przeszkadza jest krótki wąż (2m), co skutkuje tym, że często musimy nosić i przestawiać myjkę. Na szczęście niewielka waga pozwala Nam na noszenie jej i mycie auta jedną ręką. Jeśli komuś to przeszkadza - nie kłopot dokupić długi wąż :) Jeśli chodzi o pojemnik na detergent dołączony do zestawu to sprawdza się on jedynie w pre-washu i spryskaniu auta jakąś chemią. Gdyby ktoś chciał dokupić pianownicę, może mieć problem z dedykowaną końcówką. Na szczęście i to można przeskoczyć poprzez małą przeróbkę u ślusarza ;) Makita nie pobiera sama wody, jedynie pompuje tą którą mu się dostarcza, więc nie wystarczy włożyć węża do wiadra i myć auta, musi być w nim ciśnienie :) Czy polecam? Nie wiem co kto lubi. Ja pracuję i jest dobrze. Ale może B&D spisałby się lepiej. Hmm.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Głośna jest? Napisane jest widzę 84 dB, to chyba w miarę cicho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 17 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Jeśli woda w wężu doprowadzającym ma dobre ciśnienie to pompka dopompowująca wodę do lancy działa krótko i nie przeszkadza (mówię o sytuacji gdy dopiero co odpalamy maszynkę). Natomiast w trakcie pracy nie jest głośniejsza od strumienia wody uderzającego o lakier :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 To całkiem rozsądny sprzęt myślę, do mycia auta pod domem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 18 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 Jak najbardziej. Ciekaw jestem jeszcze tego B&D bo cena chyba identyczna a parametry troszkę lepsze :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi