JJ. Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 Witajcie, http://img12.allegroimg.pl/photos/oryginal/11/97/18/09/1197180913 Piszę z zapytaniem czy ktoś z Was używał w/w specyfik? Jak to traktować? Sealant? Znajomy używał tego na swojej Mazdzie, płynna konsystencja, zostawia lakier bardzo śliski, woda (nawet te małe krople) uciekają z karoserii przy niewielkich prędkościach, beading niezły (nakładane w niedzielę, beading z czwartku): Mówił, że z trwałością słabo ale jeździ na aktywne piany etc. więc każdy środek by się poddał.. Ktoś, coś? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 19 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 Raczej to sealant. Ale ładnie się zachowuje. Jeśli niedrogo to trzeba by sprawdzić ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 19 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 Cena ok. 38zł na Alledrogo, więc tragedii nie ma. Powiem szczerze, że mnie zaskoczył pozytywnie (szczególnie ten beading). Gdy na tej samej myjni lałem tą samą wodę na Peugeota z #16, woda zachowywała się inaczej. Tylko pytanie jak to aplikować skoro jest tak płynne? Mariusz? Ty aplikowałeś płynne specyfiki bez atomizera, daje radę gąbkowym aplikatorem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MetalMagnes Opublikowano 19 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 JJ, ja sealanty aplikuję piankowym. Kilka kropel na aplikator i rozprowadzasz na elemencie. Zupełnie jak z woskiem;-) Ale myślę, że gąbkowym będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 19 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 Tak jest-gąbkowy czy mf czy bawełna, praktycznie bez różnicy. Te mniej płynne, ale dalej płynne :lol: można nawet finiszowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 24 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2010 JJ. Czarny wafel na maszynkę, prędkość 3-4 w przypadku DAS6 i wio. Insta Finish Wet Butter Wax lubi być troszkę wtarta. Nie wiem jak to Twoje, ale może troszkę go "rozpracuj" po lakierze. I zostaw do wyschnięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZyBA Opublikowano 25 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 Mam taki tylko żę Turtle WAx Platinium Wax wieczorem dam foty jak kropelkuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi