19Urban94 Opublikowano 26 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Witam kolegów. Znajomy posiada Renault Megane II Sedan, ma porysowaną przednią szybę na fragmencie ok 5x5cm, jest takie zmatowiałe, czym to można usunąć, spolerować.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 26 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Powiedz koledze niech wstawi zdjęcie. Może DG Nu Glass na maszynie mu pomoże. Ale to nic pewnego. Jak się pacjenta nie widzi to tylko kaszpiroszczak zostaje :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Urban94 Opublikowano 26 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Prawdopodobnie jutro wstawię zdjęcie, jak kolega je zrobi... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 26 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Sam zrób. Lepiej robisz ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uri90 Opublikowano 26 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 rysy jak i zmatowienie usunie tlenek ceru, jednak trzeba umiejetnie się z tym obejść bo można narobić tylko szkody jak sie nie umie. może to jakiś brud. ja bym spróbował najpierw AG CGP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 26 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Robił chyba MARCO tlenkiem ceru. I wyszło. Elegancko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uri90 Opublikowano 26 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 marco jak i kilka innych osob, trzeba uważać żeby nie polerować w jednym miejscu zbyt dlugo bo sie zrobi z szyby soczewka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uri90 Opublikowano 26 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 dlatego napisalem ze moze to zmatowienie to jest brud, jakiś nalot czy coś podobnego- wtedy cgp powinien sobie z tym poradzic, inaczej tylko tlenek ceru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Urban94 Opublikowano 26 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 A jak wygląda sprawa z tlenkiem ceru, co tam trzeba zrobić.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 27 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 Rafał daj zdjęcia. Po co bić pianę? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Urban94 Opublikowano 27 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 Czekam, aż mi je kolega prześle, bo ja od rana na praktykach, po południu jadę do sklepu, a poza tym kolega w pracy do wieczora, on na przerwie wyskoczy zrobić zdjęcie i mi podeśle mmsem, a ja je na forum dam. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralph Opublikowano 27 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 A jak wygląda sprawa z tlenkiem ceru, co tam trzeba zrobić.? Rafał ja swego czasu w ojca służbiaku zrobiłem tak : - kupiłem tlenek ceru na aledrogo - kupiłem wełniaka - wymyłem szybę (w szczególności polerowane miejsce) - zamocowałem wełniaka na wiertarkę!! :shock: - zwilżyłem wełniaka i posypałem tlenkiem - odpaliłem zestaw, pochlapałem wszystkie ściany w garażu :D - prze-polerowałem miejsce na szybie gdzie były piękne ślady po chyba piłce nożnej (centralnie na wysokości oczu kierowcy) - skutków ubocznych (soczewka) nie zauważyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zając Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Czy tym tlenkiem ceru można przepolerowac szklany dach??Tzn konkretnie jedno miejsce.Wygląda jak by był zarysowany od anteny CB - kilka równych rysek.Strasznie szpeci to auto a wydaje mi się,że pasty do lakierów miernie sobie z tym poradzą.Czy na dach powinno używac się czegoś innego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi