Artur Opublikowano 29 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Lakier mam w swirlach, chyba raczej lekkich. Wymyśliłem sobie następujący zestaw: Maszyna: Sim180 BP: 3M 125mm (do padów 150mm) Pady: 3M waflowy czarny 150mm, 3M waflowy żółty 150mm, 3M waflowy niebieski 75mm, 3M waflowy żółty 75mm Pasty: Deox 2 i Deox 3, SSR3 (mam próbkę, chce użyć w kilku miejsca gdzie są głębsze rysy) Gdzie kupię BP do padów 75mm i rotacji, bo ten u nox-a jest opisany jako przeznaczony tylko do DA? Czy ew. BP 3M 125mm mogę zastąpić BP 125mm Scholla? Jaka jest różnica pomiędzy nimi? Czy po tym trzeba jeszcze dawać po Deox 3 chwalonego wszędzie Scholla S40? Czy coś zmienić w powyższym zestawie? Może jeszcze jakieś mocniejsze pady kupić? Np. 3M zielony gładki 150mm? Lub coś pomiędzy żółtym a czarnym czyli 3M niebieski 150mm? Jakie najlepiej kombinacje padów i past zastosować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 29 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 BP chcesz zastąpić padem? Jeśli jedno bp drugim i gwint pasuje, to bez różnicy. A ten 75mm powinien nadać się do rotacji też. s40 po d3 nie musisz, jak masz to po s40 możesz kłaść zabezpieczenie. Możesz kombinować z łagodniejszym padem i mocniejszą pastą lub odwrotnie. Zobaczysz po efekcie. A z opisu lakieru powinno wystarczyć to co zaproponowałeś. A zacząłbym z d2 i niebieskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Opublikowano 29 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Z powyższego zestawu mam na razie tylko SSR3, resztę będę dopiero kupował. BP chcesz zastąpić padem? Jeśli jedno bp drugim i gwint pasuje, to bez różnicy.Sorry, już poprawiłem błąd. s40 po d3 nie musisz, jak masz to po s40 możesz kłaść zabezpieczenie.Czyli s40 nie kupuję. A po d3 normalnie IPA & cleaner? A zacząłbym z d2 i niebieskim.A jak nie da rady to wziąć zółty? A jak da radę to potem d3 i czarny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 29 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Ipa wystarczy z powodzeniem. Ja jestem zwolennikiem/u mnie się sprawdziło - kombinować pastami na średnim padzie. A końcówka-wiadomo - czarny wafel. ;) edit: tragedii na lakierze nie masz (tam myślę). Więc da radę ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 29 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 A ten 75mm powinien nadać się do rotacji też.nie nada się bo obie maszyny mają inne gwinty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Opublikowano 30 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 A ten 75mm powinien nadać się do rotacji też.nie nada się bo obie maszyny mają inne gwinty A znasz jakiś co się nada do do Sima? Mam nadzieję że BP 3M 125mm ma taki sam gwint jak Sim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 Rotacja - gwint M14 DA - gwint 5/16 ;) Nie kupuj 3M, kup ten no-name. Wygląd taki sam a nie płacisz za markę ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 1 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 Ja mam małe pady Boll. 4 twardości, każda ma swój BP z gwintem. Cena około chyba 11-15 zł sztuka. Co do S40, to zależy, bo ja go używam jako cleaner, więc po deox 3 sie nada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi