szynka Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 Grit Guard Kustom Grit guard'y zrobiłem już jakiś czas temu, jak nie można było je kupić u nas. Projekt w CAD'dzie zrobiłem na wzór znalezionego obrazka z netu. Wymiary też można znaleźć, ale to przecież kwestia wiaderka jakie będziemy mieli. Bardziej chodziło mi o wysokość. Następnie wyciąłem na ploterze: 2 sitka, 4 płytki oraz wytoczyłem 2 dystanse żeby to można było skręcić. Tak to wszystko wygląda: Sitka: Dystans: Dystans z płytkami: I mamy całego GritGuarda: A tak się prezentuje w wiaderku: Jak widać na 2gim zdjęciu musiałem trochę popracować nad sitkami bo jest sporo pozostałości po frezie. Wykonanie jak i materiał miałem za darmo w pracy wiec tym bardziej na plus. GGKustom spełnia swoje funkcję, brud zatrzymuje się na spodzie wiadra wiec jest dobrze. Ogólnie bardzo fajna sprawa i na przydatna. :ugeek: Pozdrawiam Marcin PS. Na DW wyczytałem że niektórzy PRO tego nie używają, ale jak mam, to używam 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 Marcin, robota super :shock: Jedyny minus to nie każdy ma dostęp do plotera i tokarni :( O posługiwaniu się CAD'em nie wspomnę ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smalec Opublikowano 5 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 fajna sprawa, ale to żadne DIY, bo ile % ludzi może to samemu wykonać? :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 Ploter?Czy kopiarka? Widzę, że jakąś narzędziownię masz pod bokiem. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 No chyba że pilniczkiem wycinał te wszystkie dziurki :lol: Myślę że wystarczy drukarka o formacie takim by wielkościowo było jak dno wiadra. Lub druknąć na A4 i posklejać. Ploter wydaje mi się że jest nie potrzebny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 Przecież to jest PP lub PE. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 Nie zrozumieliśmy się chyba. Wiem że to nie z papieru ale chodziło mi o szablon jak ktoś chce zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 6 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 Tak to jest z polietylenu. Wycinane na ploterze tnącym do tworzyw sztucznych, drewna, styropianu itp. o coś takiego: Myślałem na początku, żeby to sobie wypalić na laserze z nierdzewki ale zostałem przy tworzywie. Szablon mogę wkleić/przesłać/cokolwiek - nie ma problemu :) Pozdrawiam s. PS. Smalec, no tak masz racje - poprawiłem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 No to wszystko jasne a teraz porozmawiajmy o...kosztach ;) Ciekaw jestem ile byś chciał za coś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 6 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 No to wszystko jasne a teraz porozmawiajmy o...kosztach ;) Ciekaw jestem ile byś chciał za coś takiego.Heh, obawiam się, ze koszty wyjdą zbliżone do ceny GritGuard'ów w sklepach :roll: Może to być 10zł różnicy, albo mniej - ciężko mi powiedzieć. Jedno jest pewne - kasę którą zaoszczędzisz, wydasz na wspomagacze do pracy nad siatkami, gdyż trochę nad tym siedziałem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 O choroba, wyglądają bardzo profesjonalnie.. :shock: Jestem ciekaw dokładnych kosztów, jeśli są atrakcyjne względem robionych komercyjnie GG to byłbym zainteresowany :) CAD-a mam, gorzej z ploterami etc.. :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 No tak bo jak miałbym robić to sam i wycinać ręcznie to pewnie wartość wspomagaczy by przekroczyła wartość całej roboty :lol: A tak na serio to JJ. masz rację że wygląda profesjonalnie i właśnie dlatego byłem ciekaw czy cena by była konkurencyjna bo CAD-a też bym ogarnął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio3 Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Czy coś takiego chociażby w lekkim stopniu spełni swoje zadanie? Próbował już ktoś? Są jeszcze otwory prostokątne:D Pod spód byłby ten "krzyż" z jakiegoś tworzywa i grit guard jak sie patrzy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio3 Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Jak się chce to można ;) co tam będe wydawać 40zł jak można 3zł :mrgreen: sprawdzone działa ok :f Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lehto Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Polak potrefi - nice :f Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 I pół płotu dookoła domu nie ma :lol: Ale racja że można sobie coś takiego zrobić zamiast płacić ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio3 Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 jakiego plotu? Nic nie zepsulem jeszcze :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczor Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 sprawdzone działa okCzy wielkość otworów w siatce nie powoduje wzbijania się brudu? :-? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal88 Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Nie ma żadnego znaczenia , czy małe czy też duże otwory . Jakie by nie były to "brud" może swobodnie przez nie przepływać. Aby syf się nie unosił na dole GG jest krzyżak , uniemożliwiając powstawanie ruchu wirowego wody i wzbijanie się z nim brudu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczor Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 A czy wysokość krzyżaka ma znaczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shiningcar Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 REGULOWANY "GG" ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vhs Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 REGULOWANY "GG" ;) Fajnie to wygląda ale jak to działa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Mój wynalazek, chyba kobita się nie dowie :oops: ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shiningcar Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Fajnie to wygląda ale jak to działa ? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lehto Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 widzę, że masz kilka takich sitek - odstąp jedno :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi