damianese Opublikowano 18 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 witam serdecznie, ostatnio natknąłem się gdzieś na końcówki do kompresora które służą jako odkurzacz, stosował ktoś to kiedyś jak się sprawuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 18 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Znajdziesz i wkleisz tu jakiś link czy cuś? ;) Ja się nie spotkałem. Odkurzałem takim małym, co siedzi w garażu, ale w komorze i dmuchaniem. O końcówkach zamieniających w zasysanie nie słyszałem :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 18 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 poszukam jak znajdę to wkleję;) tak ta koncówka miał taką dyszę że zassysało, zmieniało funkcję kompresora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 18 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 A "dziadostwo" gdzie się zbierało? Czy kask z goglami w komplecie dają? :lol: Żart ;) Ciekawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 18 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 normalnie woreczek szło podpiąc do tego, w tym sklepie był dwie dysze takie za 90 pare złotych i za 100coś, zastanawia mnie ta opcja bo można by używać i do odkurzanai i do prania, kompresor plus końcówka i załątwia 3 urządzenia edit: coś w tym stylu: http://www.uni-max.com.pl/ssacy-pistole ... yzestaw/d/ więcej...: http://www.prevost.pl/c/pl/100_77/1/1/0 ... ivent.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 18 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Prawdopodobnie działa to na zasadzie eżektorowej pompy do wody, często stosowanej na statkach, do osuszania zbiorników balastowych, z tą różnicą że w takich pompach "czynnikiem napędzającym" jest woda a nie powietrze. Tu można znaleźć info i pogląd na to, jak działa taka pompa napędzana powietrzem. I taki patent, tylko mniej skomplikowany, chyba jest w linku który wrzucił Damian. http://www.pneumat.com.pl/pompy_prozniowe_ezektorowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 18 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 troszkę bardziej skomplikowane jest to co podałeś, te pistolety mają ponoć już to w sobie, poczekamy może miał ktoś już z tym do czynienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 18 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 troszkę bardziej skomplikowane jest to co podałeśWiem, ale chodziło mi o pokazanie generalnej zasady działania ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 Może chodzi o tornador gun czy jakoś tak, jak tak to kicha straszna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AutoOdNowa Opublikowano 9 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 troszkę bardziej skomplikowane jest to co podałeśWiem, ale chodziło mi o pokazanie generalnej zasady działania ;) Przeciez to proste. Zasada działania to dysza venturiego. Szkoda opisywać, wuja google wie lepiej, kto chce niech sobie wpisze. Jesli chodzi o skuteczność... słabiutko. Bo te dysze to służą normalnie do zwiekszenia objętościowego przepływu powietrza dzieki zasysanemu przez dysze. Tu wchodza juz w gre podcisnienia czyli ssanie i opory worka do łapania syfu. Działa, ale skuteczność jest nieciekawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi