MetalMagnes Opublikowano 21 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 Czy pracował ktoś Duragloss Polish & Cleaner #101? Jak się tym pracuje? Proszę o instrukcję optymalnego stosowania;-) I określenie skuteczności cleanera oraz łatwości pracy w skali od 1-10;-) edit /25.10.2010./ Ponieważ temat robi zawrotną karierę :lol: szukałem w sieci informacji na temat aplikacji 101 i udało mi się natrafić na ciekawe info. Na australijskiej stronie Duraglossa polecają połączenie 601 ze 101. http://www.duragloss.com.au/Products/po ... leaner.php http://www.duragloss.com.au/Products/po ... -agent.php Bardzo ciekawe :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 No dobra, ale co w tym aż tak ciekawego? :lol: Ten BA nadaje się nie tylko po 101 ale również np. pod Wolfganga. Ale na zimę odpuściłbym dawanie czegokolwiek poza cleanerem pod sealant. Chyba, że np połączenie akrylowe - glaze i sealant. CG np. Ale też by się zastanawiał, na korzyść dwóch warstw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MetalMagnes Opublikowano 25 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 A to w tym ciekawego, że 601 to cleaner i ,,łącznik" a 101 to AIO. I rozumiem, że dzięki takiemu połączeniu lepiej doczyścimy lakier i przedłużymy żywotność AIO. Oczyście myślę już o przyszłym sezonie wiosenno-letnim;-) No dobra, ale co w tym aż tak ciekawego? :lol: Ten BA nadaje się nie tylko po 101Mariusz, skoro to takie oczywiste, do dlaczego nikt wcześniej o tym nigdzie nie napisał i tego nie zastosował?;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 Bo to oczywiste :lol: Żartuję Marcin. Mój błąd - nie napisałem (niestaranność opisu) ale pod Wolfem dawałem 601. Nie wiem czy ktoś jeszcze stosował. Dawałem tez na mondku pod coś ale nie pamiętam co. Starość nie radość. :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MetalMagnes Opublikowano 25 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 Wszyscy na forach piszą, że 601 jest wspaniała pod 105 i 111, ale niegdzie wcześniej nie znalazłem informacji, że jest też pod 101;-) Mariusz, pamiętam Twój opis, ale Wolfgang to sealant;-) A tu mamy do czynienia z zestawem cleaner/łącznik + AIO :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 Co wcale nie przeszkadza. Tylko, że mały sens. Można 101 nie wypracowywać do skrzypienia, wtedy coś z 601 zostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MetalMagnes Opublikowano 25 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 Ja zrobiłbym to tak: nałożył 601, poczekał aż zrobi się mgła. Następnie na to nałożył 101, poczekał aż zrobi się mgła i całość starł/wypolerował. Ale niestety dopiero przetestuję na wiosnę;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 Brzmi rozsądnie. Bez żartów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi