19Urban94 Opublikowano 8 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2010 Witam. Przedstawie Wam mój mini projekcik... ;) Pacjent to Renault Thalia - samochód dziadka... :) a) Zdjęcia autka przed zabiegiem: Autko jeżdżone regularnie. Troche przybrudzone, gdyż zazwyczaj ja je myję, a dziadki na działeczce od miesiąca... ;) Autko ma parę defektów m.in. wgniecenie na tylnym lewym błotniku - ktoś pod blokiem parkować nie umie... :evil: Ale nie jest w złym stanie... Przebieg czyszczenia: 1. Mycie 2. Glinkowanie 3. Woskowanie 4. Mycie dokładne nadkoli i kół 5. Dressing na opony i plastiki Środki użyte (budżetowe): - Szampon - Nigrin - Glinka - Temachem Agresywna - Wosk - TurtleWax Original - Dressing do opon - TurtleWax TyreGel - Dressing do plastików - Meguiar`s Trim Detailer - Płyn do szyb - W5 - Niewidzialna Wycieraczka - AutoLand - Do mycia felg - plak - dobry jest... :shock: :o Zdjęcia po: Kropelkowanie: b) Wnętrze autka Przebieg czyszczenia: 1. Wyciąganie wszystkiego z auta 2. Zgarnianie większości piasku i innych zabrudzeń zmiotką 3. Wietrzenie z 30min 4. Mycie plastików coś a`la APC w sprayu (nazwy nie pamiętam) 5. Dressing na plastiki - efekt Matowy 6. Dokładne Mycie gumowych dywaników i nakładanie dressingu 7. Układanie wszystkiego w aucie Zdjęcia (niestety tylko po zabiegu): Po robocie okazało się, że trzeba pojechać do sklepu - kupić coś na obiad i serce się krajało, jak trzeba było jechać taką uliczką :| :? : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 8 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2010 Bardzo ładnie zaczynasz Rafał, ale widzisz droga do doskonałości podobna do tej na ostatnim zdjęciu. Jeszcze musisz uwalić auto parę razy. Gratuluję. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Urban94 Opublikowano 8 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2010 Mariusz, napisz co byś poprawił... :D Na pewno się poprawie - w czerwcu, pod koniec znów się biorę za to autko.... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 9 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2010 Rafał ja nie umiem i nie lubię wróżyć ze zdjęć. Może,któryś z bardziej doświadczonych kolegów pomoże. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Urban94 Opublikowano 9 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2010 W czerwcu będzie więcej zabawy, bo tym razem nie tknąłem się usuwania rys, czyszczenia komory silnika ... Tzn. Próbowałem usuwania rys, bawiłem się Scratch Removerem Turtla, w jednym miejscu polerowałem z 5 minut i później jak patrzyłem pod światło to praktycznie nic nie zeszło... :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCO Opublikowano 10 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 Musze przyznać ze ładnie Ci to wyszło. Masz zapal i chęci ,a to jest najważniejsze .Będą z Ciebie ludzie ;) Choć z tym plakiem do czyszczenia felg trochę przegiąłeś :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRUBEER Opublikowano 10 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 Ale na prawdę fajnie wyszło, i nie masz się co spieszyć z czasem sam zobaczysz co musisz zmienić / inaczej zrobić żeby dało żądany efekt, troszkę kaski na kosmetyki typu pasty polerskie i możesz się śmiało zabierać za usuwanie rysek, polecam Scholla nie jest tani ale daje naprawdę fajne efekty i nie trzeba mieć maszyny, żeby zrobić fajnie auto, na pewno więcej czasu i pracy na to potrzeba ale z twoim zapałem dasz rade ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Urban94 Opublikowano 11 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Dzięki chłopaki, tatę też wciągnąłem w detailing, Ja kupuje jeszcze pare kosmetyków, pare dostaję , a ojciec kupuje polerke.! :shock: :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZyBA Opublikowano 9 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 Gratulacje zapału i pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Urban94 Opublikowano 9 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 Dzięki Patryk.. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi