jorgus Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 Jacku nie wiem czy słyszałeś o piecyku ZIBRO na specjalna ropę, jak posiadam taki piecyk w domu i ogrzewam sobie mieszkanie takim piecykiem, koszt miesieczny wynosi mnie 134zł za 20l ropy zibro natomiast koszt piecyka 1000zł naprawdę fajna sprawa. tu jest oferta z allegro http://allegro.pl/piecyk-naftowy-zibro- ... 44840.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 Jeszcze dorzucę do pieca: lampy kwarcowe na stojakach. mało prądu a grzeja jak wariaty. Widziałem takie na hali, kilka metrów nad ziemią nad dokiem. I grzało w plecy normalnie :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_gti Opublikowano 4 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 Dzięki chłopaki, zainteresowały mnie te piecyki naftowe (małe, ładne, wydajne) i znalazłem taki model: http://www.uni-lux.pl/product.html?c=1&b=3&id=136 Co o tym sądzicie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barekSZO Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 z nazwy bo niestety w danych nie ma mocy tego urządzenia ale chyba ma 4,6 kw wiec moim zdaniem troszkę bym z dystansem podchodził do tych parametrów i ta moc wydaje mi sie ze może być za mała;te m2 są podawane dla wysokości 2.5m a myślę ze masz tam na pewno więcej.a zapotrzebowanie takiego garażu na ciepło będzie wynosiło około 5.5kw przyjmując średnio 100 w na m2 :-) i druga sprawa czy ta mała dmuchawa w środku da rade rozprowadzić ciepło po całym garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_gti Opublikowano 4 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 W takim razie, pewnie nagrzewnica na olej opałowy z odprowadzaniem spalin okarze się najlepsza, czy się mylę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 Jacek, i do tego może jakaś cyrkulacja z wyjściami po całym garażu, jak myślisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_gti Opublikowano 5 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 Oczywiście wentylacja będzie bo inaczej w zimie pływał bym w nim. Narazie co do wentylacji mam rozwiazany temat w następujący sposób. Będą dwa wiatraki w ścianie, jedne który będzie zasysał powietrzez zewnątrz i wstępnie podgrzewał, a drugi będzie przy suficie i wyciągał wilgotne powietrze. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Ale mi chodzi o cyrkulacje ciepłego powietrza od tej nagrzewnicy. Ona dmucha w rurę a ta rozprowadza ciepłe powietrze kanałami po garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_gti Opublikowano 7 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 U mnie chyba nie będzie to konieczne ze względu na wielkość pomieszczenia, chyba że znajdziesz mi nagrzewnice która będzie wygladała jak szafka czy piecyk gazowy, a nie jak pozioma rura ze zbiornikiem na paliwo od spodu w rozsądnej cenie do 3500zł, pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 W związku,że nadejszła mgla i chłód proponuje taki temat. Jakim urzadzeniem i dlaczego,jakie koszty,wygodne,niewygodne itd. Jak juz coś takiego jest to proszę usunąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 Marcin a Ty bana na "szukajkę" dostałeś? :p http://www.detailingclub.pl/viewtopic.php?f=18&t=841&p=17888&hilit=ogrzewanie#p17888 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlik Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 U mnie cała hala produkcyjna ogrzewana jest za pomocą promienników: fakt że prądu żrą, ale jest to bardzo skuteczny sposób na szybkie dogrzanie pomieszczenia. Dodatkowo zamontowana jest pełna automatyka z termometrem oraz możliwością sterowania siłą grzania, co zdecydowanie zwiększyło żywotność żarników, zmniejszyło problem grzejących się przewodów, przy małych zabezpieczeniach (korkach) pozwala na ciągłą pracę bez ich "wyrzucania". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_gti Opublikowano 4 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 Nie głupie rozwiązanie, u mnie natomiast stanęło na przekopaniu się pomiędzy domem i garażem, a nastepnię poprowadzenie jakies 2 m pod ziemią rurek z wodą ocieplonych podówjną pianką wsadzonych w plastikową rurę i uszczelnionych pianką do okien. Taki zestaw wychodzi pod fundamentem prosto do garażu, a w nim samym zamontowany jest sporawy kaloryfer. Rachunek za gaz trochę większy niż normalnie, ale całościowo zestaw daje radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 Marcin ma rację, nie postarałeś się Marcinie. Wątki połączone. Proszę się zapoznać z całością, powinna być odpowiedź na zadane pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 Najtańszym rozwiązaniem jest piec na olej przepracowany. Za 50zł grzeję cały tydzień po 12 godzin..taniej się nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 promienniki ze względu na zdrowie, ekonomie itp itd to strzał w kolano, mówię to jako projektant jak i praktyk - dziękuję dobranoc :f Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 Promiennik ponadto ogrzewa tylko nas a co z resztą...powietrze nadal zimne...lipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 własnie o tym mówie, prominniki zainstalowalismy czasowo w hali produkcyjnej- efekt za 2 miesiace polowa ludzi na L4, przy stanowisku pracy +18 dwa kroki dalej po materiał +1 - pozatym grzeje od góry- wszystkie źródła ciepła od góry powodują to samo, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 Panowie a co sądzicie o piecu kocioł i nagrzewnicy wodnej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 koszta to jedno, ale już dużo lepsze wyjście niż promienniki :f Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 Tylko piece olejowe. Reszta out! B-) PS reszta droga :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 Marcin a Ty bana na "szukajkę" dostałeś?Przepraszam Chodziło mi raczej o inf.z własnego doświadczenia forumowiczów na zasadzie: Mam taki sprzęt i marka tyle i tyle czasu Awaryjny nie awaryjny koszty grzania w stosunku do powierzchni obsługa upierdliwa czy nie Koszty zakupu i instalacjii W tym wątku widziałem same dane techn.,pytania,propozycje,kolega miał itd. Jacku to opisz koszty tej dmuchawy 9KW np i centralnego bo w sumie nie mam jakiegoś porównania. Piotrek coś napisał(jaka moc,ile kosztował,pow.jaką ogrzewasz?) O o cos takiego mi chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 Panowie a co sądzicie o piecu kocioł i nagrzewnicy wodnejChodzi Ci na gaz i dmuchawa na ścianie.Tez się nad takim zastanawiam.Praktycznie bezobsługowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 fajne rozwiązanie tylko dla detailerów troche kiepsko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 Przerabialem wszystko w temtym roku...ogrzewanie podlogowe :u Cieplo idzie w gore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi