mar_1981 Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 Przejrzyj sobie to: viewtopic.php?f=10&t=103 Ja nadal się łapię na wielu skrótach że nie wiem co to jest ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zając Opublikowano 6 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 Jeszcze pewnie wiele czasu upłynie zanim się ogarne jak trzeba ale staram się :P Wytłumaczcie mi jeszcze czemu nie poleciacie wosków Dodo Juice?Kiepsko sie nimi pracuje czy są marnej jakosci poprostu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 Ja osobiście z DJ zrezygnowałem ze względu na jego cenę, bo firma ma opinię bardzo dobrą jeżeli chodzi o ich produkty. I to był jedyny powód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 Jedynym problemem (przynajmniej wg. mnie) podczas doradzania Ci w przypadku wosku było to, iż zaznaczyłeś, że będzie do wielu aut. DJ ma w swojej ofercie woski dedykowane do różnych kolorów aut: do jasnych, do ciemnych, woski twarde, woski miękkie. Wyjątkiem jest jedna bądź dwie pozycje (Double Wax i Rainforest Rub). A one się cenią. Gdybyś używał tego wosku tylko do swojego auta, nie byłoby problemu :) A tu taniej masz równie dobre pozycje które zastosujesz do wszystkich kolorów aut :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zając Opublikowano 6 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 głównie bedzie używany do mojego ale trafiac się zapewne bedą również inne kolory tak więc chyba macie racje,że DJ odpada.Ciekawy jestem czy wosk którego używam do tej pory by się nadawał.Cartec Polish Perfekt zielony ( minimalnie ścierny ) Zawsze używałem go po np. fareclli i nigdy nie zostawały kółka polerskie i inne syfy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 Fajnie, jak by się Nasz guru wypowiedział, ale moim skromnym zdaniem ścierny wosk to lekkie nieporozumienie. Chyba, że to coś w stylu Liquid Gold'a od Nielsena. Zawiera w sobie cząsteczki ścierne i Carnaubę, super czerń i wet look gwarantowany. Produktu który podałeś niestety nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 Ale to jest wosk? Bo tak obleciałem stronę producenta i tam jest napisane że cytuje: "Czyści, poleruje i konserwuje podczas jednej operacji. Specjalnie zalecany dla salonów sprzedaży samochodów. Wygodny w zastosowaniu. PERFECT!" A woskiem tej firmy jest: Wax Polish. To co Ty masz to chyba taki Finish mi się wydaje :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zając Opublikowano 6 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 No wosk.Wiem,że są 3 lub 4 rodzaje tego w zależnosci od zniszczenia lakieru.Możliwe,że jest to wykończeniowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 głównie bedzie używany do mojego ale trafiac się zapewne bedą również inne kolory tak więc chyba macie racje,że DJ odpada.Ciekawy jestem czy wosk którego używam do tej pory by się nadawał.Cartec Polish Perfekt zielony ( minimalnie ścierny ) Zawsze używałem go po np. fareclli i nigdy nie zostawały kółka polerskie i inne syfy. Jesli chodzi o Deoxy nie mysle zebys byl zawiedziony poniewaz sa banlnie latwymi pastami w obsludze daja dobry efekt i ze wzgledu na to iz sa tluste pomagaja poczatkujacym, woskow przerobilem wiele , DJ PH piekny zapach fajny wyglad na ciemnych kolorach, DJ OC bosko pachnie super do czerwonych i podobnych kolorow, Z***** Titanium aplikacja fajna efekt tez cena wysoka na poczatkujacego, wyzje wymieniony ChG obecnie faworyt mega latwa aplikacja tak samo ze zbeiraniem po wyschnieciu efekt dobry, ale na zime wez kup sobie cos tanszego LG albo GP cena za litr smieszna a na wisone cos z wyzszej polki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zając Opublikowano 6 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zawsze wychodziłem z założenia,że jak już coś kupowac to coś dobrego z górnej półki ale chyba posłucham sie.W końcu macie większą praktyke niż ja :)Wychodzi na to,że jednak wszystkiego nie zamówie w jednym miejscu ponieważ po za DJ nie ma w ofercie nic innego.Trzeba bedzie poszukac gdzies indziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zawsze wychodziłem z założenia,że jak już coś kupowac to coś dobrego z górnej półki ale chyba posłucham sie.W końcu macie większą praktyke niż ja :)Wychodzi na to,że jednak wszystkiego nie zamówie w jednym miejscu ponieważ po za DJ nie ma w ofercie nic innego.Trzeba bedzie poszukac gdzies indziej.Przeczytaj PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zając Opublikowano 6 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 Przeczytane i nawet odpisane :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zając, kup Colinite 915. Pucha ogromna, wydajność duża, pasuje do wszystkich kolorów i bardzo fajnie się nim pracuje. I cena w mairę przystępna przeliczając na wielkość puchy. Ja 915 porównuje do VW Golfa. Owszem, Ford Focus może lepiej skręca, Renault Megane jest bardziej komfortowe, Toyota Auris niby najbardziej niezawodna, ale kurde Golf, to jest Golf, gdziekolwiek nim pojedziesz, zawsze do wszystkiego pasuje. Tak samo Collinite 915, zawsze na każdym aucie zrobi swoja robotę i za to go lubie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly_marcin Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 No Tony, jak tak bardzo zachwalasz tą 915 to może się na nią skuszę...jeszcze jak do Golfa też pasuje :P Nie wiem czemu ale jakoś tak pasują mi woski Colli..mimo, że w jakiś sposób 476 zlazł mi po niecałych dwóch miesiącach i z tej 'stajni' mam tylko jego - coś na niego spadło z góry i tak to wyszło. Jest dylemat...kupić RG na wiosnę, czy potestować i w tej cenie kupić nie jeden, a dwa czy trzy woski :P Przepraszam za OT, ale nie mogłem się powstrzymać :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 8 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 Mały, ja uważam iż powinno sie testować. Co do 476, to sytuacja u Ciebie faktycznie dziwna. Ja 915 bardzo lubię, i z Colli mam w sumie tylko ją, ale uważam, iż to dobrze wydany pieniądz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zając Opublikowano 10 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 No więc zestaw startowy dotarł do mnie dzisiaj.Mam pełny zestaw deoxów,padów jest glinka mikrofibry wosk CH G kilka próbek i innych gadżetów.Serdeczne dzięki kieruje do Sebby75 oraz Białego :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 10 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 No więc zestaw startowy dotarł do mnie dzisiaj.Mam pełny zestaw deoxów,padów jest glinka mikrofibry wosk CH G kilka próbek i innych gadżetów.Serdeczne dzięki kieruje do Sebby75 oraz Białego :)Dziekujemy za zakupy mamy nadzieje ze graty sie sprawdza wrazie co czekamy na krytyke i pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zając Opublikowano 10 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 Prędzej na pytanie :D Bo nie cholery nie łapie do czego jest taka okragła niebieska gąbka z przetłoczeniem w połowie no i taka fajna kudłata prostokątna:D Reszte już ogarniam :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 10 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 Prędzej na pytanie :D Bo nie cholery nie łapie do czego jest taka okragła niebieska gąbka z przetłoczeniem w połowie no i taka fajna kudłata prostokątna:D Reszte już ogarniam :POsz w morde nie wiem co tam Bialy wyczarowal nie znaju tej gabki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 Może coś takiego :-? http://www.mrcleaner.pl/Monster-Shine-A ... p1071.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 10 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 Prędzej na pytanie :D Bo nie cholery nie łapie do czego jest taka okragła niebieska gąbka z przetłoczeniem w połowie no i taka fajna kudłata prostokątna:D Reszte już ogarniam :P Taka ? Jezeli tak, to ma troche inny kolor, ale do wosków, selantów, dressingów itp się nadaje. A ta druga, to nie wiem :P --------------- O masz. Macin mnie wyprzedził :-ss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zając Opublikowano 10 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 Dokładnie taka.Dzięki panowie.Kto rozszyfruje prostokątną kudłata?? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 Kopsnij zdjęcie będzie łatwiej ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 10 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 No właśnie zdjęcie. Co to znaczy "kudłata" :P Biała ? Duża ? Czarna ? Taa weź opisz to bardziej dokładniej :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 Mnie się to z czymś kojarzy ale jest przed 22 :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi