jacek_gti Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 To ja zapytam, jaki QD będzie dobry do glinki?? Chodzi mi o produkt w większych opakowaniach np galonowych. Zastanawiałem się nad Last Touch od Megsa i PB S&G, co polecacie?? ^:)^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Jaka glinka? Ja używam wody, czasem LT 1:1. Możesz nawet pracować z kroplą szamponu. Aby było mokro i aby był poślizg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Polecam PB spray and wipe, idealny do glinki. Ale jak chcesz mieć od razu qd to s+g. megsa nie miałem poza zwykłym qd, który do glinki jest tez idealny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_gti Opublikowano 28 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Mam 3 glinki jedna z Mgsa z zestawu Smooth Surface Clay Kit druga Professional Detailing Clay Mild oraz jedna z 3M, do tej pory używałem QD i UQD z Megsa ( miałem zapas z USA) a teraz trzeba pomyśleć nad bardziej ekonomicznym rozwiązaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lehto Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 to kup QD megsa w galonowym opakowaniu - wyjdzie ekonomicznie, a po glinkę możesz jeszcze co nieco rozcieńczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_gti Opublikowano 28 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Masz na myśli Last Touch?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lehto Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 yep Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_gti Opublikowano 28 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Wyczytałem że jest jeszcze z serii Mirror Glaze taki produkt jak Final Inspection, tylko przydałby się ktoś kto uzywał tych produktów. Ewentualnie może jakieś inne firmy i produkty :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Jak się rozwinie to nowy watek chyba... o megsie i jego qd ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_gti Opublikowano 28 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Może może tylko niewiele osób ma pewnie doświadczenie z QD Megsa z serii profesionalnej. Lecz głównie mi chodzi o poślizg do glinki i nie musi być to koniecznie Megs, ale dobrze by był to preparat w większym bardziej ekonomicznym opakowaniu. Osobiście pewnie zdecyduje się na początek na Last Touch, gdyż kupując 1galon rozcieńczamy go z wodą 1:1 i otrzymujemy 2 galony gotowego prepearatu a to dużo jak na pieniądze które za niego placimy. Jeśli coś pokręciłem, poprawcie mnie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 najtaniej chyba wyjdzie dodo Juice Born slippy 500ml koncentrat 1:10, 0,5 litry=5 litrów za 68 zł tyle że to jest typowy lubrykant, jako detailer się nie nadaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_gti Opublikowano 28 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 O widzisz Maciek jest to jakaś alternatywa :S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRO Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Możesz sobie też poczytać o S-74 Wipeout z PRO zarówno jako quick detailer jak i lubrykant, galon za niecałe 80 pln to całkiem dobra cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lehto Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 używałem też final inspection - i wolę zwykły QD megsa, niczym nie zachwycił a dozownik nie rozpyla za dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R0N1N Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Ja polecam Last Touch. Jest to ciągle mój ulubiony lubrykant do glinki. Final Inspection nie nadaje się do tego zastosowania. Całkiem fajny jest również Born Slippy od Dodo Juice, zwłaszcza że rozcieńcza się go wodą 1:10. Dla mnie wadą jest to, że trochę się pieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 fakt że dodo się pieni i czasami to może wkurzać ale jest najtańszy, last coś tam od megsa jest niezłe ale zostawia jakieś tam coś na lakierze i to nawet przy 0 stopni, ostatnio próbowałem i cudnie się spisywał , krople jak grochy przy nie woskowanym aucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R0N1N Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 fakt że dodo się pieni i czasami to może wkurzać ale jest najtańszy, last coś tam od megsa jest niezłe ale zostawia jakieś tam coś na lakierze i to nawet przy 0 stopni, ostatnio próbowałem i cudnie się spisywał , krople jak grochy przy nie woskowanym aucieNo mnie właśnie to pienienie się Born Slippy trochę irytuje ale cenowo i ilościowo rzeczywiście wychodzi najtaniej bo z 250ml robi się 2.5 litra gotowego lubrykanta. I nie trzeba galonowego baniaka w domu trzymać. :) Last Touch na bank ma w składzie jakąś emulsję silikonową (zakładam, że większość QD zawiera jakieś silikony), która daje połysk i właśnie to kropelkowanie. Nie zmienia to jednak faktu, że to mój ulubiony lubrykant do glinki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memo Opublikowano 9 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 ja używam rozcieńczony szampon no rinse w proporcjach jak do QD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 9 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 za durzo tego ONR. producent podaje 240ml w 4 litrach wody jako QD i 60ml na 4 litry wody jako pozlizg :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadrifoglio990 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 A w jakiej proporcji rozcieńczać Optimum No Rise&Shine do używania jako lubrykant?? Edit: Sorki nie zobaczyłem 2 strony tematu że już jest odpowiedź :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Optimum No Rise&Shine Się chłopaki ucieszą :lol: Jako lubro wlej 10ml na atomizer 500 ml i będzie gut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi