mr.locash Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 auto będzie miało przeprowadzana korektę przy użyciu da i -s17 na polishing pad -s40 na polishing pad -s40 na finishing pad aby wyciągnąć mega głębię koloru:) czy możecie polecić mi jakiś cleaner (nie ścierny) pod sealent i sam sealent z tych mega wytrzymałych ponieważ będzie na aucie które bardzo dużo jeździ i właściciel (mój tata :D ) nie zawsze dba o to i o tamto. auto to passat b6 szary metalik a i trafi się passat b5 srebrny, focus srebrny i ze dwa seicento co do samego cleanera myślałem nad dodo lite, albo r222. zależało by mi na produkcie do maszynowego nakładania. warto wydać tyle kasy na Chemical Guys jetSEAL 109 ? czy bardziej opłaca się np. CAR-LACK 68 LONG LIFE SEALANT 500ML ? jeszcze jedno pytanie mam white diamond od poorboys i czy po korekcie i cleanerze ale przed sealantem mogę go położyć? czy wtedy nie zwiąże się tak dobrze sam sealent? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 Praktycznie, to po s40 na finiszowym nie musisz używać cleanera. Dodo LP można finiszowym. Najdłużej działającym sealantem jaki miałem jest wolfgang deep gloss 3. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr.locash Opublikowano 7 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 czyli s40 na fp może służyć mi zawsze jako cleaner przed glaze lub sealantem albo przed woskiem? a jak z glaze pod sealant? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Urban94 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 Łukasz - jak to jasne lakiery to bierz Poorboys White Diamond, a jeżeli różne - ciemne jak i jasne to polecam AG SRP... :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zawsze możesz dać glaze. I pewnie poprawi to głębię. S40 ma właściwości ścierne. Ja praktycznie nie używam już cleanera. Czasem. IPA na szybko też wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 Car-Lack68 Twins (NSC [AIO] + LLS [sealant]) i będzie dobrze :D NSC Na srebrnym lakierze bez korekty bardzo ładnie wyciągnęło kolor. Na czarnym lakierze po korekcie też ;) Bardzo fajnie czyści lakier jak i przygotowuje pod wosk/sealant. Możesz zobaczyć w dziale projekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr.locash Opublikowano 7 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zawsze możesz dać glaze. I pewnie poprawi to głębię. S40 ma właściwości ścierne. Ja praktycznie nie używam już cleanera. Czasem. IPA na szybko też wystarczy.czyli przed "nowym" woskowaniem przecierasz tylko ipa ? Łukasz - jak to jasne lakiery to bierz Poorboys White Diamond, a jeżeli różne - ciemne jak i jasne to polecam AG SRP... :uwhite diamond już mam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 Czasem tak. Nie zawsze chce mi się wyciagać te kable. Ale z reguły robię s40. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi