bobas Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 oczywiście, że przed, bo dodatkowo rozpuszcza opiłki, coby glinka miała mniej roboty. Nie za dużo tych myć :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 A ja słyszałem opinię, że IronX na końcu, jako wisienka, dogłębne doczyszczenie tego czego nie zebrała glinka. Chociaż gdyby na to spojrzeć, nie ma znaczenia z której strony utniesz kija, i tak będzie krótszy. Więc albo zabierasz Ironem część a glinką kończysz albo na odwrót. Glinką zbierasz "z wierzchu", a ironem doczyszczasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Nie zapominajcie ze carpro doradza ironx jako poslizg do glinki.....i po problemie :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MetalMagnes Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Jak widać są dwie szkoły, pierwsza - wolf lub iron x a potem glinka, druga - odwrotnie. Ja jestem za tą drugą opcją, aby myjka cieśnieniowa, tar i metal zrobiły robotę a potem dopiero glinka. Trochę mniej pracy będzie;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kermit Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Za tę cenę się opłaca. Sam mam i sobie chwalę. Iron jest mocniejszy, ale też sporo sporo droższy.Tak się waham czy kupić...w sumie 44,99 za 1l w porównaniu do Irona X 65 za 1/2l wychodzi dobrze. Stosujesz jako pre-wash po tarze, przed glinką? Czy masz inną taktykę?;-) Musisz tylko wziąć pod uwagę że ma od Irona zdecydowanie słabsze działanie . Nie zapominajcie ze carpro doradza ironx jako poslizg do glinki.....i po problemie :u Jak bym był producentem też bym tak doradzał ;) ...zużycie środka będzie wtedy dość znaczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 . Nie zapominajcie ze carpro doradza ironx jako poslizg do glinki.....i po problemie :u Jak bym był producentem też bym tak doradzał ;) ...zużycie środka będzie wtedy dość znaczne Probowalem 1:1 ok300ml mi poszlo, ale z tym "zapachem" to sie nie da pracowac :roll: A producent wiadomo sprzedawac musi to i "dobre" rady daje :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MetalMagnes Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Musisz tylko wziąć pod uwagę że ma od Irona zdecydowanie słabsze działanieCzytałem o tym...ale jak bardzo słabsze? Bo zawsze mogę psiknąć 2 lub 3 razy. A jak z zapachem Wolf's i Iron'a? Który przyjemniejszy/mniej drażniący? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankos Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Wolf raczej odpycha zapachem :(. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MetalMagnes Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 A Iron X ten najnowszy-wiśniowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankos Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Nie wiem, dopiero zamówiłem więc się okaże :). Wolf ma chemiczny zapach wg. mnie to nie jest ważne bo liczy się to jak usuwa, dopiero w kwietniu przetestuje zarówno Wolfa i Ironxa na aucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi