SNB SWEDEN Opublikowano 2 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 Wczesniej uzywalem tylk irchy oczywiscie dobrze namoczonej i wykrecona woda efekt dobry rzecz jasna jest ircha i ircha ale jakis czas temu zakupilem Dodo Juice Soft Touch i tez jestem zadowolony ale uzywam wczesniej zmoczonego zeby nie porysowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 2 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 Mój pierwszy ręcznik (od zaczęcia przygody) to waflowy megsa. Potem większy CG. I jeszcze jeden waflowy.Teraz kupiłem miękki, jeszcze nie używałem. Nie moczę specjalnie. Suchy kładę na dachu, zawsze tam więcej wody. Nabiera sam wody potem przesuwam powoli. I jest namoczony. Poprawiam drugim. jakoś jeden to dlamnie za mało. Przy dwóch autach mytych na raz,idą 3,4 ręczniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator mikemeehow Opublikowano 4 Maja 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 ja rozpoczynam suchym Fluffy Dryer od dachu, ręcznik należy dobrze przygotować, obcinać metkę i sprawdzając czy nie ma ostrego obszycia, wtedy nie powinno być problemów z rysowaniem, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 Merkina kładę na powierzchni (przeważnie najpierw dach) i wycieram, często wykręcam i strzepuję, natomiast po każdym myciu auta na Merkina i Soft Toucha, bo nim poprawiam idzie szare mydło i na szuszarkę do ręczników w łazience (ten kaloryfer schodkowy), także przed każdym wycieraniem umytego auta ręczniki są umyte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 Ja startuję z suchym, podobnie jak inni, rozkładając na dachu. Błyskawicznie robi się wilgotny i wtedy jazda...... Ściągam ile się da z auta poprawiając drugim i finiszując miejscowo, w razie potrzeby, trzecim. Dwa pierwsze to duże niebieskie waflowe, do poprawek żółte waflowe a'la Megs Water Magnet kupione na alle u "temachem". Mocno już "zmęczony" oryginał Megsa używam do wnęk drzwi, uszczelek itp. Zaczyna mi mocno chodzić po głowie zakup blowera ;) viewtopic.php?f=13&t=42 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 Mirek ja kiedyś wypróbuję odkurzacz ogrodowy, ma wajchę "w druga mańkę" i dmucha jak cholera 2000W chyba. No...niezły pomysł, muszę spróbować w weekend. Zapodam na filmiku. :ugeek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Urban94 Opublikowano 9 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2010 Mi ostatnio mama zakupiła MF gdzieś namieście za 8PLN, dużą taką, najpierw ją rozkładam na mokrym dachu, gdy chwile nasiąknie to wykręcam i zaczynam powoli wycierać wodę.... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 9 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2010 Mirek ja kiedyś wypróbuję odkurzacz ogrodowyTez mam taki, ale jest wielki i nieporęczny, ale wiem że też są mniejsze które by się bardziej nadawały do naszych celów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi