JJ. Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Ja robiłem ręcznie Almerę i jedyna niedogodność to był czas. Do dachu podchodziłem 4 razy ;)) Gdybym miał 2 dni to zrobiłbym tak całe auto, ręka jakoś nie bolała.. :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saddam Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Czyli można :D Dam radę, tylko dobiorę jakiś w miarę uniwersalny zestaw. Ale to już nie dziś, zieeeeww... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Przecież można wypożyczyć maszynę.. Jasne, że można, ale uparłem się przy ręcznym. Chcę poczuć czym to pachnie :PNo tak, ale ja się odnosiłem do tego: Cholerka, nie nastrajacie mnie optymistycznie, ech... niestety nic nie poradzę, początek muszę zrobić ręcznie, nie stać mnie na maszynę. A co do uniwersalnego zestawu, to masz na poprzedniej stronie.. :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saddam Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Słuchajcie, jeszcze jedna ważna sprawa... jakie sklepy polecacie? Jakoś znaleźć nie mogę :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Na dole w "Sprzedam komercyjnie" jest "Baza polskich sklepów" - to sklepy z forum. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saddam Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 O widzisz, faktycznie, dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saddam Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Propozycja zestawu do poprawek: Bilt Hamber Regular 200g 56,90 zł Dodo Juice Born to be mild 250ml 46,00 zł Nielsen Tar & Glue Remover 1l. 42,90 zł Monster Shine Aplikator Tri-Color German 23,90 zł Nielsen Aluminium Cleaner 1l 24,00 zł Nielsen Cyclone APC 1l 29,00 zł Nielsen S-A-S do renowacji plastików zewnętrznych 1l 45,90 zł Monster Shine Fluffy Dryer 90/60cm do osuszania lakieru 34,90 zł Eurow shag puszysta mikrofibra 5szt 40/30cm zestaw 5 szt. 66,09 zł Monster Shine Mikrofibra APT 40/40cm 5szt. 51,04 zł Monster Shine Aplikator piankowy niebieski x4 23,60 zł Monster Shine Aplikator z mikrofibry x2 17,80 zł MonsterShine Rush Brush do felg i nadkoli 19,90 zł Meguiar's Mirror Glaze #16 Professional Paste Wax (311g) 70,47 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeper Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Łukasz, podjedz do mnie do Grodziska to Ci wyskrobie Megsa #16 i odleje StajrnaGloss Tangerine. Dwa tematy bedziesz mial (na jakas chwile) z glowy a $$$ mozesz przeznaczyc jako wsad na DA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saddam Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Wojtek, nie w tym rzecz :) DA i tak sobie kupię, za miesiąc lub dwa, teraz kosmetyki bo lubię nad samochodem posiedzieć ;) Poza tym, spójrz na to z praktycznej strony - jak mi żona zleca porządki domowe to lecę do garażu i autko Jej picuję - wtedy mam spokój a Ona też jest zadowolona :P Niemniej, podlecieć mogę, daleko nie jest a pewnie się dowiem czegoś ciekawego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 A spytam was ja poległem na ojca passacie b6 kolor mocca brąz S17 żółty wafel od SNB i lakier oczyścił się masakrycznie z rysek ziarno wyszło miazga aż mi się 8-} tylko grube rysy zostały zostały :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Łukasz, masz propozycję Xepera co do szamponu. Wykorzystaj to. Warto. Zamiast Dodo. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saddam Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Na #16 też warto, wiadomo :D Spoko, dogadamy się. Powiedzcie mi coś o zestawie. Celowo nie ma w nim wiader i pędzelków bo na nich muszę zaoszczędzić, rękawicę do mycia mam z Lidla więc póki co też innej nie kupię. Czekam na uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Pędzelków nie musisz kupować drogich. Wystarczą nawet budżetowe, np. dwa. Jeśli będą z tą metalową obwódką to możesz okleić je taśmą i też będą ok. A przydadzą się na pewno. Rękawicą ciężko domyć detale, emblematy itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saddam Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Pędzelków nie musisz kupować drogich. Wystarczą nawet budżetowe, np. dwa. Jeśli będą z tą metalową obwódką to możesz okleić je taśmą i też będą ok. Tak właśnie planuję. W Castoramie jest masa pędzelków do wyboru, niestety wszystkie z metalową obwódką, ale będę je oklejał. Powiedzcie mi jeszcze, bo tego nie wiem, jakich taśm używacie do pokazania efektu 50/50? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 jakich taśm używacie do pokazania efektu 50/50?Pokazywanie 50/50 to efekt "uboczny" taśmy. Podstawowo używa się jej do oklejania elementów których nie polerujemy - takich jak plastikowe listwy drzwiowe, spryskiwacze reflektorów, plastikowe klamki i inne różne elementy. Chodzi głownie o to aby nie pobrudzić ich pastą polerską, niektóre są bardzo trudno zmywalne, ale nie tylko - długo pisać :D Obejrzyj zdjęcia tego projektu: viewtopic.php?f=11&t=216 jest kilka fotek oklejonego auta. Taśmy są różne, odradza się stosowanie typowych taśm malarskich, ale od biedy dają radę. Ja ostatnio stosowałem taśmę Blue Dolphin http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTg8qkXkaC6fHllp-xb6uDhii-TdeebHVz6mu0n8bBN9ShBRxhP To jest też taśma malarska :mrgreen: , ale taka "lepsza". Są też dedykowane taśmy do oklejania aut przed lakierowaniem firmy 3M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Jak już przy taśmie jesteśmy, to czym się różnią (poza wymiarami) taśmy 3M niebieska od beżowej? http://www.all4auto.pl/tasma-maskujaca- ... th=106_108 http://www.samochodowekosmetyki.pl/pl/p ... ujaca.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shifty Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Jak już przy taśmie jesteśmy, to czym się różnią (poza wymiarami) taśmy 3M niebieska od beżowej? http://www.all4auto.pl/tasma-maskujaca- ... th=106_108 http://www.samochodowekosmetyki.pl/pl/p ... ujaca.html Niebieska jest bardziej plastyczna, wykonana z winylu. Łatwiej się nią okleja emblematy itp.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Dzięki za info ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saddam Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Ktoś coś doda nt. zestawu? Mało czasu mam ostatnio, ech :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Nie widzę żadnego cleanera przed woskiem :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saddam Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Fakt, dzięki :) Czyli pewnie Lime Prime, jak sądzę? Chyba najbardziej popularny? Z tym, że nie wiem do końca czy nada się do robótek ręcznych, nie doczytałem. Chociaż myślę, że tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Dobre efekty daje też Autoglym SRP to jest produkt AIO czyli cleaner i politura w jednym. Posiada wypełniacze które w pewnym stopniu maskują drobne ryski, oczywiście tylko na pewien czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saddam Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Faktycznie, jest tu trochę o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saddam Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Po drobnych korektach złożyłem zamówienie :) Dzięki wszystkim za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saddam Opublikowano 5 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 Przedstawił mi ktoś z mrcleaner.pl, niestety jest problem z woskiem #16 więc mi zaproponował Colli 276, ciekawe jaki będzie w zużyciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi