Jump to content

Impregnowanie tapicerki materiałowej - czym?

JJ.

Recommended Posts

Jak w tytule, za jakiś czas będę musiał zaimpregnować tapicerkę po praniu, lecz nie wiem, co dobrego jest na rynku (co macie, co polecacie). 303 robi impregnaty, kto oprócz tej firmy ma coś takiego w ofercie? Za wszelkie sugestie będę ogromnie wdzięczny ^:)^

Jak w tytule, za jakiś czas będę musiał zaimpregnować tapicerkę po praniu, lecz nie wiem, co dobrego jest na rynku (co macie, co polecacie). 303 robi impregnaty, kto oprócz tej firmy ma coś takiego w ofercie? Za wszelkie sugestie będę ogromnie wdzięczny ^:)^

JJ napisz do Bialego moze jeszcze ma cos naszego na magazynie ;)

Przyznam, że tyle razy prałam u siebie tapicerkę a nigdy nie stosowałam impregnatu.

Ostatnio zastanawiałam się właśnie co wybrać. Póki co myślę o COLOURLOCK Impregnat do tkanin.

Jacek - parę słów o tym preparacie? Gdzie go dostać, jak się sprawuje etc.

przyłączam się do pytania

No więc tak... SUPAGARD.

Tutaj można się odrobinę pobawić zagłębiając w wiedzę:

http://www.supagard.co.uk/index.php?option=com_content&view=article&id=46&Itemid=54

Pobieżna prezentacja - minuta 4:00

http://www.youtube.com/watch?v=fwhAm_8J ... re=related

Gdzie kupić?

Ebay. Cena: 3 funty.

Ja kiedyś miałem z 10 puszek. Muszę zobaczyć czy coś mi zostało - ewentualnie mogę odstąpić ;)

Aplikacja jest banalnie prosta. Na czyste dywaniki psikamy sprayem i zostawiamy do odparowania, wyschnięcia.

Efekt ?

Domycie ewentualnych zanieczyszczeń - bezproblemowo.

Hydrofobowość - całkiem przyzwoita.

Tanio, łatwo i dobrze.

• 1 month later...

dobra, auta wyprane, teraz by sie przydało czymś to zabezpieczyć. Przeczytałem temat no ale wszystko bym musiał zamawiac z netu gdzie jednej sztuki mi sie nie opłaca zamawiac a kosmetyków ostatnio nakupiłem wiec w najblizszym czasie nie zamierzam nic zamawiac.

Czy są środki jakies polecane dostępne w sklepach budowlanych/motoryzacyjnych.marketach do zabezpieczenia ??

http://sklep.motip.pl/34-motip-srodek-do-impregnacji-tapicerki-400ml.html znalałezłem coś takiego oraz SONAX do impregnacji tapicerki i dachów cabrio, Miał ktoś z tym do czynienia ?? da rade tym zabezpieczyc tapicerke ??

bo w łodzi to raczej nic nie dostane do impregnacji ;-/poza sonaxem i tym motipem

Zadzwoń/zajrzyj do Agloprimy, jeśli nie chcesz zamawiać przez internet;-)

http://www.agloprima.com.pl/?p=p_173&sName=Promocje Oni mają ,,zwykłych" producentów typu: Sonax, CarPlan, Plastmal, Tenzi. Ja u nich czasami kupuję. Ceny i produkty mają naprawdę fajne!:-) Mają 3 sklepy, ja najbardziej lubię robić zakupy na ul. Radwańskiej 61 (sprzedawczyni jest najbardziej mobilna).

• 4 months later...

Przyznam, że tyle razy prałam u siebie tapicerkę a nigdy nie stosowałam impregnatu.

Ostatnio zastanawiałam się właśnie co wybrać. Póki co myślę o COLOURLOCK Impregnat do tkanin.

Polecam,bardzo dobry tylko trzymaj się instrukcji aplikacji problemem jest tylko małe opakowanie.

• 7 years later...

A co będzie bardzo trwałe? Poszperałem i takie dane wg. producentów znalazłem:

TENZI Textil PROT NANO - do 12 miesięcy

GTECHNIQ I1 AB Smart Fabric -  6-18 miesięcy

4nano Seats & Convertible Protect - 24 miesięcy.

Ogólnie skłaniał bym się ku 4nano, bo jest najtańsze, teoretycznie najtrwalsze i wydajne (trzeba raz spryskać a np. TENZIm trzy razy).

Jest jeszcze coś ciekawego?