jacek_gti Opublikowano 17 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Testowanie odbędzie się bliżej weekendu, fotki postaram się wrzucić a może i w reżysera się pobawie :D Zobaczymy co z tego wyjdzie ... Troszeczkę zdjęcia poucinało, więc żeby zobaczyć całość trzeba kliknąć na fotkę ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 No i jak, ciąłeś coś Jacek? :) Zastanawiają mnie te biegi. Jedynka to 600 a dwójka to już 1100 obrotów, ile "międzybiegów" można wrzucić? Ile przeskoków jest między jedną liczbą a drugą na pokrętle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 JJjku na sprzęt nie ma regułki ktoś ostatnio po roku dał mi znać że jego festool się rozjechał przekładnia chodzi ale podkładki w środku jakby ktoś nasypał :f ja mam to hitaschi narazie wszystko ok :u więc bierz i tnij :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Chodzi mi o to, że jak chcę 900obr. to czy dużo muszę się nagimnastykować pokrętłem aby tyle wrzucić? Czy zakres obrotów +-100 (z reguły tak podają producenci) sprawi, że jak wrzucę na międzybieg, pośrodku 1 i 2 to wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar Opublikowano 4 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 Regulacja w Hitachi czy Makicie jest płynna przekręcasz sobie np.: na 1,5 i masz ok 900 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_gti Opublikowano 4 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 Dużo dobra maszyna, brać i nie dyskutować !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_gti Opublikowano 7 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 Maszyna naprawdęgodna polecenia, tak jak pisał Krzysiek waga przestaje mieć znaczenie jak polubimy sprzęt. Stabilizacja działa bardzo fajnie, polerka nie jest głośna a jej ciężar uważam za odpowiedni. Sama polerka to jednak za mało, bardzo ważne jest podejście do sprzętu i nauka od kogoś kto ma doświadczenie w pracy nad lakierem. W skrócie --- warta każdej złotówki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 ja zainwestujęchyba w 3Ma- kusi swoimi gabarytami no i ceną :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_gti Opublikowano 7 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 No kolego a gdzie, za ile kupileś tego 3M i jak to wygląda ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 Nie ma w specyfikacji technicznej podanej długości kabla, jak wrócę do domu to zmierzę czorta. Ze swojej strony mogę dodać, że do biegu 3. (prędkość 1700) jest naprawdę cicha i przyjemna. Wagę przeboleje, targałem Power Up'a :lol: Mi lekko drga jak wkręcam na obroty albo delikatnie "strzela" (w sensie rusza maszyną) gdy wrzucę szybko jakiś bieg. Damian, a 3M ile kosztuje? Dostępność tej maszyny w PL woła o pomstę do nieba (chyba, że wreszcie się coś zmieniło i nawet znana jest cena.. :roll: ). Ja Hitachi dostałem na miejscu od ręki za niezłą cenę, więc nie narzekam :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_gti Opublikowano 7 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 JJ szalejesz ostatnio z zakupami :) Długość kabla to jakies 2,5-3m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 ostatnio się sklep u nas nowy ogłaszał 999zł kosztuje bez zniżek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 ostatnio się sklep u nas nowy ogłaszał 999zł kosztuje bez zniżeku klakiernika też za tyle widziałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 no klakiernik do końca lipca- ale jeszcze jakiś sklep tak mi się kojarzy jest! http://temachem.sklep.pl/opis/2317543/3m-electric-rotary-polisher.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 Ja swoją wziąłem za 900zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 suma sumarum nie źle :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 A dodam jeszcze, że w internecie do wyłowienia już za 830-850zł jest. Zauważyłem, że lepiej jeśli maszyna ma wyższy górny zakres obrotów, dzięki temu silnik ma rezerwę i nie jest tak wyżyłowany podczas pracy aniżeli maszyna z niskim zakresem obrotów. A to znaczy mniejszy hałas. Tak przynajmniej wychodzi na chłopski rozum. Chyba, że jest takie fantastisch smarowanie i przełożenie, że nie robi różnicy. Ale na przykład Rupes, 3M.. ~1800 obr./min. to max. Wtedy na maxie wyje. Jak z silnikiem 1.5 i 2.5, idzie zrozumieć moje przesłanie? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 idze rozumieć mistrzu :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_gti Opublikowano 7 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 Ja używam maksymalnie 3 biegu, najczęściej do 2,5 i jest cicho i spokojnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi