SZyBA Posted May 4, 2011 Report Share Posted May 4, 2011 Witam dzisiaj miałem akurat okazje w ramach pracy bo komputery padły więc dogadałem się z kolegą szefem i trochę podziałałem przy jego aucie. Czas pracy od 9:30 do 16:30. Auto to francuz Peugeot 407. Auto NIGDY nie widziałem ręcznego mycia ani wosku. Cały czas myty na bezdotykowych myjniach lub myjnie automatyczne. Wiadomo nie jest to korekta w 100% lecz jedynie poprawienie wyglądu. Pierwsze było oczywiście mycie Piana Tenzi aby zmiękczyć i usunać wstępny brud. Następnie Mycie szamponem Megsa NTX dokładnie wszystkie miejsca jednak czarny lakier to ciężki lakier. Następnie przyszedł czas na glinkowanie jeszcze tak brudnego auta nie widziałem chyba ponad godzinę glinkowanie BT. Następnie umycie auta szamponem R222. Następnie w ruch poszła pasta Rapide Surface potem SSR 1 następnie cleaner PB PP, odżywka PB BH i wosk PB nattys blue. Zobaczymy co jutro kolega/szef powie. Ogólnie zadowolony jestem wiadomo że to nie usunięcie rys lecz na celu miało odnowienie trochę tego lakieru i aby znów był ,,CZARNY" hehe. Wszelkie słowa krytyki mile widziane. Lecz pamiętajcie było to w pracy w czasie pracy przy ręcznej robocie. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damianese Posted May 4, 2011 Report Share Posted May 4, 2011 patrząc po zdjęciach poprawił się wygląd i twoje odbicie na aucie- efekt jak na to co zrobiłem b.dobry :u ale i tak bym chycił polerkę :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SZyBA Posted May 4, 2011 Author Report Share Posted May 4, 2011 Też bym chwycił gdybym ją posiadał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mar_1981 Posted May 4, 2011 Report Share Posted May 4, 2011 Co Wy kuźwa do pracy z kosmetykami jeździcie...ja kanapki w plecaku noszę :lol: Kiedyś też walczyłem ze swoimi samochodami ręcznie, teraz jak mam robić ręcznie to jakoś nie chce mi się ;) Gratulację za zapał. Trochę odżył samochodzik...następnym razem Szyba leniuchu nie leć po łepkach i chlapacze całe umyj i przeciągnij jakimś dressingiem, choćby od opon bo widzę że coś miałeś ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SZyBA Posted May 4, 2011 Author Report Share Posted May 4, 2011 Akurat przeczuwałem że dzisiaj może być luźniejszy dzień więc wziełem. Jak to ja zwykle dobry odebrałem Pandę i zamiast swój zrobić to ehhh..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SNB SWEDEN Posted May 4, 2011 Report Share Posted May 4, 2011 No jedyne co mozna by przeklac to chlapacze i nie domyty zderzxak na dole ale to tylko pierdoly :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maly_marcin Posted May 4, 2011 Report Share Posted May 4, 2011 Lakierek ładnie odżył :u Też niedawno pieściłem czarną 407-kę :D Tak jak Marcin i Seba wyżej wspomniał, nie zapominaj o chlapaczach i na dole sięgaj do końca - na zderzaku tam też chyba brud pozostał ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fireman_marcin Posted May 4, 2011 Report Share Posted May 4, 2011 Dobrze wyczyściłeś to awans będzie :) Odżył pug, w słońcu musi fajnie wyglądać teraz :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damianese Posted May 4, 2011 Report Share Posted May 4, 2011 jeszcze dodam że wreszcie coś pożytecznego w robocie zrobiłeś :lol: :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JJ. Posted May 4, 2011 Report Share Posted May 4, 2011 Ależ było moje zdziwienie gdy zobaczyłem inną, poza Pandą furkę, nad którą skakał Patryk :D Holo nie zrobiłeś? Wosk dobrze wytarłeś? :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shifty Posted May 4, 2011 Report Share Posted May 4, 2011 Jak na robotę między pracą normalna to genialnie ;-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SZyBA Posted May 4, 2011 Author Report Share Posted May 4, 2011 Tak tylko ciekawe teraz co szef powie, ale rąk to nie czuje :) Ciekawe kiedy na swój znajde czas pewnie nie szybko teraz :( edit: Ależ było moje zdziwienie gdy zobaczyłem inną, poza Pandą furkę, nad którą skakał Patryk :D Holo nie zrobiłeś? Wosk dobrze wytarłeś? :) Ogólnie nad swoją nie ma kiedy co jak a inne robię eh to się chyba dobroć nazywa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marctwain Posted May 4, 2011 Report Share Posted May 4, 2011 Reklamę sobie zrobiłeś, to komputery będą co drugi dzień padały :u :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tony Soprano Posted May 5, 2011 Report Share Posted May 5, 2011 Mar, Ja tez jeżdże z kosmetykami do pracy. Nawet maszynkę czasem wezmę... SZyBA, pięknie, pięknie. Panowie Koledzy, Pierwsza Damo, Bo tak wszyscy przeszukujemy fora, sklepy, internet, Czy znalazł z Was ktoś jakiś dobry wosk do tarczy hamulcowych? Bo kurde, tak jak u SZyBY w Peugeocie, tak i u mnie w Astrze podczas mycia to kolor na rudy zmieniają. Chociaż bardziej sealant, niż wosk by się nadawał. Jak sądzicie? Najlepiej w aerozolu, bo przez wieloszprychowe felgi ciężko by się było dostać. SZyBA, jak na machanie ręcami, to bardzo dobrze wyszło. Jak wrzuciś PW do mnie, to Ci coś ciekawego odpisze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mar_1981 Posted May 5, 2011 Report Share Posted May 5, 2011 Przemek bałbym się chyba woskować tarcze nawet gdyby to był jakiś dedykowany wosk :? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tony Soprano Posted May 5, 2011 Report Share Posted May 5, 2011 Mar, dlaczego?" Ważne by był głeboki wet look. =)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mar_1981 Posted May 5, 2011 Report Share Posted May 5, 2011 Jo i hamulców brak...ale to tylko u dziewczyn :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts