_Monika_ Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 Długo się powstrzymywałam z pokazaniem tego projektu, tym bardziej, że na forum jest tyle świetnych prac, a moja niestety od nich odstaje. Chodzi oczywiście o Alfę 145, która była dla mnie sporym wyzwaniem i okazała się moją porażką. No ale żeby w dziale Nasze projekty nie było nudno i żebyście nie mogli tylko pisach ochów i achów, to dam parę fotek. Tylko nie krzyczcie za bardzo ;) Alfa miała ciężki żywot. Była kilka razy malowana, czasami polerowana pastą tempo, myta szczotą, niedelikatnie, myta zdecydowanie dotykowo i kiedyś np. płynem do mycia okien i starą koszulką. Ale do rzeczy. Użyte środki: -ValetPRO snow foam + ciśnieniowy opryskiwacz Marolexa -Nielsen Non Acidic Aluminium Cleaner -ValetPRO Poseidon's carnauba wash -AUTOSMART Plus - 10 -APC Nielsena -Glinka Bilt Hamber soft -Różne kombinacje: past: Deox 2, Scholl S17, Scholl S40, ACP 150, Koch Chemie Antihologram, i padów: 150mm żółty płaski i waflowy MS, biały MS, czarny MS, niebieski DOL, 80mm żółty i biały MS -IPA -Dodo Juice Lime Prime -Finish Kare Hi-Temp Paste Wax -Nielsen SAS -Do opon CarValet -Pędzelki, szczoteczki, MF Tak Alfa wyglądała gdy przyjechała do mnie: Było mycie, TarRemover i glinkowanie I tak przedstawiała się Alfa po dokładnym myciu. Na pierwszym zdjęciu widać jakie różnice w kolorach można było ujrzeć. Miejscami Alfa jest brązowa. Na słońcu: Pod halogenem: Czas zacząć. Maska: Lewy błotnik: Słupek: Lewe drzwi: Klapa była bardzo konfliktowa a ja już wiedziałam o mojej porażce: W świetle dziennym: I nieudana walka z hologramami :( Generalnie auto troszkę odżyło, ale wiem, że jeszcze wiele, wiele mu brakuje Jakieś końcowe szlify, LP, FK, dressingi i tak wygląda: Użytkownik auta dostał drobne instrukcje i obiecał, że nie będzie już szczotką mył auta. Koniec. Wiem, nie wygląda najlepiej, ale proszę nie krzyczeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 Monia jak na to co było to i tak Bella wygląda świetnie :!: Myślę że jak przyjedzie następnym razem ogarniesz ją do końca. A powiedz mi jak lakier się zachowywał, ale oryginalny...jak był gdzieś ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 Monia, to ten od wnętrza? ;) Jest dobrze dziewczyno, czym Ty się przejmujesz? Powiedz jak właściciel zareagował jak odebrał auto? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly_marcin Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 Jest dobrze dziewczyno, czym Ty się przejmujesz? +1 :u Jednym słowem elegancko - a te strzały 50/50 w świetle dziennym powinny Ci to wbić do głowy :mrgreen: Jak ten Autosmart Plus 10 Ci się sprawuje Moniko? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 :u no comment Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 Monika, profesjonalny amator z Ciebie, nie ma co. Szacunek :u :u :u Zdjęcie ze świerkiem i polska flagą... ^:)^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 5 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 Lakier różnie. Strasznie miękki miejscami. Nawet fibra czasami rysowała. Czy to oryginał czy nie. Ale pasta się nie rolowała. Było ok. Dżeju, tak, to ten od wnętrza ;) A przejmuję się, bo poległa głównie na hologramach :( Przez te dwa dni roboty i dwa kolejne zamykałam oczy i widziałam holo. Ale nie poddaję się. Właścicielowi buzia się śmiała i obiecał, że będzie inaczej mył auto. A jak w trakcie roboty dzwoniłam i mówiłam, że Alfa strasznie porysowana to tak zrobił :shock: No to pokazałam fotkę 50/50. Mały Marcinie, no jest lepiej, ale ja wiem, że ta moja zmora tam pozostała ~x( Autosmart Plus 10 pozytywnie :u Na tej czornej słabo było widać spływające krople, ale lakier stał się gładszy. Tylko zapach taki dziwny ;) TarRemover Nielsena juz lepiej pachnie imo ;) Tomek, Mariusz, dziękuję za :u Jeszcze trochę mi brakuje ;) Ale chętnie się uczę :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 Jest dobrze ! Hologramami się nie przejmuj, zaproś na kolejną audiencję przed sezonem zimowym na zabezpieczenie lakieru i wtedy powalcz ;) Bardzo fajna relacja i fajne fotki 50/50 :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 Dużo fajnych 50/50 :D, Monia dobrze jest pacjent nie był łatwy także :u dobra robota :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 5 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 Szynka, mam nadzieję, że kiedyś powalczę jeszcze z tą Alfą, bo to była dobra nauka :u Fireman ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 Monia jak coś to wpadaj do Bydzi poćwiczysz na innej Alfie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 Monia, to nie porażka, to zwycięstwo amatora nad max zrypanym lakierem :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 5 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 Dzięki Mirku ;) Gdyby nie stan początkowy tego auta, to nie byłoby takiego efektu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi