_Monika_ Posted May 5, 2011 Report Share Posted May 5, 2011 Długo się powstrzymywałam z pokazaniem tego projektu, tym bardziej, że na forum jest tyle świetnych prac, a moja niestety od nich odstaje. Chodzi oczywiście o Alfę 145, która była dla mnie sporym wyzwaniem i okazała się moją porażką. No ale żeby w dziale Nasze projekty nie było nudno i żebyście nie mogli tylko pisach ochów i achów, to dam parę fotek. Tylko nie krzyczcie za bardzo ;) Alfa miała ciężki żywot. Była kilka razy malowana, czasami polerowana pastą tempo, myta szczotą, niedelikatnie, myta zdecydowanie dotykowo i kiedyś np. płynem do mycia okien i starą koszulką. Ale do rzeczy. Użyte środki: -ValetPRO snow foam + ciśnieniowy opryskiwacz Marolexa -Nielsen Non Acidic Aluminium Cleaner -ValetPRO Poseidon's carnauba wash -AUTOSMART Plus - 10 -APC Nielsena -Glinka Bilt Hamber soft -Różne kombinacje: past: Deox 2, Scholl S17, Scholl S40, ACP 150, Koch Chemie Antihologram, i padów: 150mm żółty płaski i waflowy MS, biały MS, czarny MS, niebieski DOL, 80mm żółty i biały MS -IPA -Dodo Juice Lime Prime -Finish Kare Hi-Temp Paste Wax -Nielsen SAS -Do opon CarValet -Pędzelki, szczoteczki, MF Tak Alfa wyglądała gdy przyjechała do mnie: Było mycie, TarRemover i glinkowanie I tak przedstawiała się Alfa po dokładnym myciu. Na pierwszym zdjęciu widać jakie różnice w kolorach można było ujrzeć. Miejscami Alfa jest brązowa. Na słońcu: Pod halogenem: Czas zacząć. Maska: Lewy błotnik: Słupek: Lewe drzwi: Klapa była bardzo konfliktowa a ja już wiedziałam o mojej porażce: W świetle dziennym: I nieudana walka z hologramami :( Generalnie auto troszkę odżyło, ale wiem, że jeszcze wiele, wiele mu brakuje Jakieś końcowe szlify, LP, FK, dressingi i tak wygląda: Użytkownik auta dostał drobne instrukcje i obiecał, że nie będzie już szczotką mył auta. Koniec. Wiem, nie wygląda najlepiej, ale proszę nie krzyczeć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mar_1981 Posted May 5, 2011 Report Share Posted May 5, 2011 Monia jak na to co było to i tak Bella wygląda świetnie :!: Myślę że jak przyjedzie następnym razem ogarniesz ją do końca. A powiedz mi jak lakier się zachowywał, ale oryginalny...jak był gdzieś ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JJ. Posted May 5, 2011 Report Share Posted May 5, 2011 Monia, to ten od wnętrza? ;) Jest dobrze dziewczyno, czym Ty się przejmujesz? Powiedz jak właściciel zareagował jak odebrał auto? :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maly_marcin Posted May 5, 2011 Report Share Posted May 5, 2011 Jest dobrze dziewczyno, czym Ty się przejmujesz? +1 :u Jednym słowem elegancko - a te strzały 50/50 w świetle dziennym powinny Ci to wbić do głowy :mrgreen: Jak ten Autosmart Plus 10 Ci się sprawuje Moniko? :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz Posted May 5, 2011 Report Share Posted May 5, 2011 :u no comment Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marctwain Posted May 5, 2011 Report Share Posted May 5, 2011 Monika, profesjonalny amator z Ciebie, nie ma co. Szacunek :u :u :u Zdjęcie ze świerkiem i polska flagą... ^:)^ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Monika_ Posted May 5, 2011 Author Report Share Posted May 5, 2011 Lakier różnie. Strasznie miękki miejscami. Nawet fibra czasami rysowała. Czy to oryginał czy nie. Ale pasta się nie rolowała. Było ok. Dżeju, tak, to ten od wnętrza ;) A przejmuję się, bo poległa głównie na hologramach :( Przez te dwa dni roboty i dwa kolejne zamykałam oczy i widziałam holo. Ale nie poddaję się. Właścicielowi buzia się śmiała i obiecał, że będzie inaczej mył auto. A jak w trakcie roboty dzwoniłam i mówiłam, że Alfa strasznie porysowana to tak zrobił :shock: No to pokazałam fotkę 50/50. Mały Marcinie, no jest lepiej, ale ja wiem, że ta moja zmora tam pozostała ~x( Autosmart Plus 10 pozytywnie :u Na tej czornej słabo było widać spływające krople, ale lakier stał się gładszy. Tylko zapach taki dziwny ;) TarRemover Nielsena juz lepiej pachnie imo ;) Tomek, Mariusz, dziękuję za :u Jeszcze trochę mi brakuje ;) Ale chętnie się uczę :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szynka Posted May 5, 2011 Report Share Posted May 5, 2011 Jest dobrze ! Hologramami się nie przejmuj, zaproś na kolejną audiencję przed sezonem zimowym na zabezpieczenie lakieru i wtedy powalcz ;) Bardzo fajna relacja i fajne fotki 50/50 :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fireman_marcin Posted May 5, 2011 Report Share Posted May 5, 2011 Dużo fajnych 50/50 :D, Monia dobrze jest pacjent nie był łatwy także :u dobra robota :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Monika_ Posted May 5, 2011 Author Report Share Posted May 5, 2011 Szynka, mam nadzieję, że kiedyś powalczę jeszcze z tą Alfą, bo to była dobra nauka :u Fireman ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mar_1981 Posted May 5, 2011 Report Share Posted May 5, 2011 Monia jak coś to wpadaj do Bydzi poćwiczysz na innej Alfie ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonnes Posted May 5, 2011 Report Share Posted May 5, 2011 Monia, to nie porażka, to zwycięstwo amatora nad max zrypanym lakierem :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Monika_ Posted May 5, 2011 Author Report Share Posted May 5, 2011 Dzięki Mirku ;) Gdyby nie stan początkowy tego auta, to nie byłoby takiego efektu ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts