Artur Opublikowano 15 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 Porównanie MF z Auchan (żółta) z GreenTex-em. http://arturo.picturepush.com/showforma ... clid=37715 W dotyku wydają się podobne, ta z Auchan ma chyba minimalnie dłuższe włosie chociaż trochę rzadziej upakowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 15 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 Z greentexu mam gładkie całkiem,które używam do szyb, jak dla mnie są zaj. A ta czerwona (czy różowa) to Rafał-Urban może coś powie. Bardzo dobrze, że są tanie. Kiedyś bez sensu kupiłem firmowe jakieś, niewiele się różniące, kosztujące więcej. Ale człowiek sie uczy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Urban94 Opublikowano 15 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 Ta różowa całkiem fajna, mięciutka... Jeszcze nic nią nie robiłem, ale po pracy dam znać co i jak... ;) Foto: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr1043 Opublikowano 15 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 Faktycznie mikrofibry przesłane przez Mariusza (różowe -Green-Texu) w porównaniu do Ecolab, lub Rozentala są bardziej miękkie. Wszystko zależy od gramatury na m2. Przedstawiciel Green-Texu obiecał podesłać mi kilka ich próbek w rożnych gramaturach. Oferują od 190-330g/m2 a cena hurtowa 1 szt. przy zamówieniu min. 50 szt wacha się od 2,89 do 5,39 w standardowych wymiarach 38x38. Mają dostać również próbki niemieckiej firmy Bellanet w gramaturze 300-400g/m2. Obiecał, że jak dostaną to również je podeśle. Po przetestowaniu przedstawię porównanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 15 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 WOW!!! :shock: Piotr, rozkręcasz się :D Czekamy na porównanie. Ja używam głównie marketowych "Jan Niezbędny" itp. Moim zdaniem, przynajmniej niektóre, dobrze się sprawdzają. Myślę jednak o zakupie "hurtowym" większej ilości od jednego producenta/dostawcy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr1043 Opublikowano 15 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 WOW!!! :shock: Piotr, rozkręcasz się :D Tak jakby. Też używam "Jana Niezbędnego do podłogi" do zciagniecia wody po myciu. Wydaje mi się jednak, że nie zbiera tak dobrze wody jak Green-Texu ... Może jest to spowodowane wymiarami ok. 50x50, gdzie Green-Texu lub Ecolab, Rozental mają 38x38- przez te wymiary nie można tak dokładnie pozbyć się wody przez wykręcanie. Link Green-Tex http://www.greentex.pl/sciereczki.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 15 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 Nie wiem ile Janek kosztuje :) a moze warto zainwestowac w taki komplet? http://mrcleaner.pl/Mr-Cleaner-Big-Blue ... p1119.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr1043 Opublikowano 15 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 Wszystko zależy co kto lubi, no i cena. Jan do podłogi z tego co pamiętam kosztował 8zł. Mi osobiście jest niewygodnie pracować mikrofibrą o tak dużych rozmiarach - wole mniejsze. Zależy jeszcze co tą fibrą robimy. Na pewno tak dużą nie będę brał do szyb, choć i te duże też się przydają. :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 15 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 Piotr, do szyb bierz mniejsze i gładsze o większej gramaturze. wygodniejsze. Te mr cleaner mam, to porządna mf i jak za 3szt (60x40) 25zł to nie jest drogo. Greentex poznański niebieski, gładki, mały, już pisałem-do szyb. zresztą jak płyn dobry to każdą pójdzie. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr1043 Opublikowano 15 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 Zgadza się - przeliczając wychodzi na to samo a wiadomo, że będzie się brało lepszy wyrób za taka samą cenę. Do polerowania polecasz: http://mrcleaner.pl/Mr-Cleaner-Big-Blue ... p1119.html czy http://mrcleaner.pl/Eurow-shag-puszysta ... p1058.html Rożnica w cenie nie jest tak duża :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 15 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 Zgadza się - przeliczając wychodzi na to samo a wiadomo, że będzie się brało lepszy wyrób za taka samą cenę. Do polerowania polecasz: http://mrcleaner.pl/Mr-Cleaner-Big-Blue ... p1119.html czy http://mrcleaner.pl/Eurow-shag-puszysta ... p1058.html Rożnica w cenie nie jest tak duża :D Ja uzywam puszystej jedynie w ostatniej fazie po wosku jest naprawde mega dobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Urban94 Opublikowano 16 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 Przedstawię Wam zdjęcie 4 Mikrofibr. - Różowa - Green-Tex Handy - Zielona - Rozenbal - Żółta - Słoneczna Kuchnia - Niebieska - "MF podłogowa za 8PLN" Większa wersja zdjęcia - KLIK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrU Opublikowano 16 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 - Żółta - Słoneczna Kuchnia pare dni temu kupiłem w sklepie 3 sztuki za 5zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Urban94 Opublikowano 16 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 Widać, tanie.. :) Nawet jak by miały posłużyć na pół roku to się opłaca... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrU Opublikowano 16 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 tanie tanie jak ja brałem zostały tylko 3 opakowania wiec zeszło im Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 Piotrze, używam do ściągania wosku Eurowa i Soft Touch z Dodo Juice. Uważam iż Eurow jest naprawde wart swojej ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MetalMagnes Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 A ja polecam do polerowania/wykończenia rękawicę CarPlana. Żadna mikrofibra nie może się z nią równać!;-) Jest miękka, puszysta, gruba (na gąbce). I kosztuje 15 złotych!:-) Tak wygląda moja po 3 praniach. Cały czas jak nowa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 I jedna wystarczy? Np,. żeby zebrać wosk/sealant z kombi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MetalMagnes Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 I jedna wystarczy? Np,. żeby zebrać wosk/sealant z kombi?Tzn. wypolerować;-) Używam jej do ostatecznego szlifu! Ja mam dwie i dwoma się zawsze bawie;-) Ale do samego wosku czy sealanta jedna wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 Wygląda na porządna i wygodną. Nic się nie macha przy polerowaniu. ;) Aż sobie kupiłem. Przyda się. Kosztuje już 19zł ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MetalMagnes Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 Wygląda na porządna i wygodną. Nic się nie macha przy polerowaniu. ;) Aż sobie kupiłem. Przyda się. Kosztuje już 19zł ;) Naprawdę polecam;-) Kiedyś kosztowała 13 zł, niedawno u mnie w Łodzi po 15 zł. Mariusz, kup sobie od razu 2;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 a używałem czegoś podobnego tylko z dłuższym włosiem do mycia, jest produkcji stelli. w sumie fajne tylko po kilku praniach zaczęła włoski gubić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MetalMagnes Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 a używałem czegoś podobnego tylko z dłuższym włosiem do mycia, jest produkcji stelli. w sumie fajne tylko po kilku praniach zaczęła włoski gubićTutaj nie ma tego problemu, to jest rękawica dedykowana do polerowania/wykończenia;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 a używałem czegoś podobnego tylko z dłuższym włosiem do mycia, jest produkcji stelli. w sumie fajne tylko po kilku praniach zaczęła włoski gubićTutaj nie ma tego problemu, to jest rękawica dedykowana do polerowania/wykończenia;-)tamta też do tego jest dedykowana, tylko może już się zniszczyła przez pranie itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ekhangel Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 Polecam czerwone mf'y Sonaxa, dobre do polerowania, bo małe. Co do Niezbędnego do podłóg - do osuszania - ok, ale kiepsko poleruje, gorszy poślizg niż np. przy Supreme Shine'ie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi