Lehto Opublikowano 29 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 też używam czerwonych mf sonaxa i jestem zadowolony. Dobrze się tym poleruje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ekhangel Opublikowano 1 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 Poleciłem Sonaxa, po czym go zgubiłem... Ech. Natomiast kupiłem dzisiaj inną mikrofibrę, tylko zapomniałem nazwy. Coś na "S", klasa hipermarketowa, w każdym razie. Opisana jako "soft", "do podłóg", cena 10,99. Jak zobaczycie, to brać w ciemno - najbardziej miękka mikrofibra z jaką miałem do czynienia, dobra do ścierania wosków, itd. EDIT: Oto i ona. Dzisiaj użyłem jej do ścierania wosku. Naprawdę, pierwszorzędna miękkość, gorąco polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojd Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Dodam. Może komuś przypasi. Zakup dzisiaj. Sklep z czerwonym żuczkiem z kropeczkami. Cena 4,70 szt. :ymapplause: Rozmiar 40 x 30 cm. Miękkość niespotykana. Raczej do polerowania ( moim zdaniem ). Dla pokazania delikatności włókienek z kawałkiem cienkiej nitki i szpileczką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Wojtek, chyba do polerowania nie za bardzo. Tak coś czuję jak patrzę na włos. Miśkowate. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Wojtku, do wnętrza i do kokpitu. Struktura nie pozwala na zabawę z czymś więcej jak zbieranie kurzu. Dostawałem kiedyś podobne futrzaki w gratisie z House of Wax. Bardzo ciężko chłoną wodę, do polerowania też się nie nadają. No ale kurz zbierają rewelacyjnie :-bd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowe Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 only Jan Niezbędny ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojd Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Wojtek, chyba do polerowania nie za bardzo. Tak coś czuję jak patrzę na włos. Miśkowate. ;)No to się pomyliłem. A takie milusie. Straty nie będzie. Kupiłem dwie. Będą do kurzu. Dzięki za opinię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_gti Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Witam, skusiłem się dzisiaj na rekawice z mikrofibry CarPlana zamówiłem od razu na 3 i parę inncy gadżetów, znalazłem je w dobrej cenie na stronce http://olejshop.pl pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Ja mam małe pytanie bo moje MF już powoli zaczynają nie wyglądać jak MF ;) Chciałbym uniknąć błędu przy zakupie znowu i kupić wszystkie w tym samym kolorze, więc jakie polecacie do środka a jakie na prace zew.>?? chodzi mi tu o MSZ i CG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Gładkie do szyb. Mniej puszyste mogą być do środka i na zewnątrz. A te puchate miśki -np euroshag -idealne do wosków, sealantów i detailerów. Trzeba ich mieć w sumie ze dwadzieścia - masz zapas i nie latasz do mycia co rusz. Ja tak mam i robię ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol-lolek Opublikowano 6 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 Wczoraj zakupiłem na promocji w Carrefour 5szt. ściereczek 35*40cm w cenie 5.99zł za komplet :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MetalMagnes Opublikowano 14 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 Dzisiaj kupiłem rękaw dzianinowy w Norauto. Miałem do wyboru CarPlan lub Norauto. Wybrałem Norauto, bo dzianina w dotyku delikatniejsza. Cena 7 zł za 200g. Taki sam rękaw z dzianiny ma Autoglym. Zastosowanie widać na filmiku;-) http://www.autoglym.com/enGB/product-pr ... HD&Range=1 Zastosowanie praktycznie do wszystkiego. Ja stosuję przeważnie do czyszczenia benzyną ekstrakcyjną plam asfaltu itp. Najfajniejsze jest to, że obcinasz potrzebny kawałek a po skończonej pracy po prostu wyrzucasz. I zawsze pracujesz nową szmatką!:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 14 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 Ja stosuję przeważnie do czyszczenia benzyną ekstrakcyjną plam asfaltu itp.Dobry pomysł. Chyba muszę skorzystać. Mam jedną MF, która mi do tego służy, ale żeby później ją doczyścić, ewentualnie przeprać to katorga. Więc ta dzianina to sensowny pomysł :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariost Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Dostępność: - ja kupiłem w "regionalnym" markecie, ale na pewno są też dostępne w innych dużych, - 40x40cm, - obszyta, - cena ( :) ) - 5.60zł - szt. ...z wyglądu zawstydza niektórych, markowych "wyjadaczy", ale powiem coś więcej po weekendzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 O cholera, wygląda porządnie. Ma na opakowaniu gęstość napisaną? No i ciekawe czy to materiał który łapie olejki czy raczej je rozmazuje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariost Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Ma na opakowaniu gęstość napisaną? No i ciekawe czy to materiał który łapie olejki czy raczej je rozmazuje.. ...nie ma gęstości niestety, co do "mazania" będę wiedział już w weekend... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
art'ek Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 ja ich nigdzie nie znalazlem na necie a wygladaja fantastycznie;p czekam na test :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariost Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 ...myślę,że wystarczy jak napiszę spostrzeżenia z pracy fibrą firmy "ravi" tutaj, nie ma sensu zakładać wątku z testem . Fibra wypolerowała dwie warstwy wosków (dach-Colli, reszta-Insta) na małym hatchbacku bez najmniejszego problemu chłonąc olejki i kurz jaki osadził się na aucie w kilkunastogodzinnej przerwie między aplikacjami w garażu, oczywiście "profilaktycznie" auto zostało przepolerowane jeszcze raz czystą fibrą ale różnicy w połysku już nie zauważyłem. Następnie wyprana, ręcznie w proszku z odrobiną odplamiacza (vanish) i wypłukana w roztworze wody z płynem do płukania, po wyschnięciu wyglądała tak : ...nie straciła prawie nic na gęstości i puszystości = re-we-la-cja !!! Polecam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maya Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Ja mam zupełnie inne zdanie o tej fibrze. Jest bardzo plastikowa i wg mnie mało bezpieczna dla lakieru. U mnie ściera kurze w domu, wolę już żółtą eurow za 4,5 zł. Jedyny plus to że ładnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 maya, skoro już odkopałeś temat to też od siebie dodam, że nadają sie jedynie do ścierania kurzu. Gdy docierałem nią woski, glaze itp. to zawsze zostawiała hologramy. Nie dociera po prostu poprzez swoją ''sztuczność''. Ale mama sie cieszy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 a miał ktoś do czynienia z fibrami od Temachem?? chociażby ta http://temachem.sklep.pl/opis/2315989/temachem-sciereczka-z-mikrowlokna-70x40cm.html gramatura 380g/m2 podobna do tych małych zółtych Eurow albo coś takiego http://temachem.sklep.pl/opis/2665795/sciereczka-z-mikrowlokna-40x40cm.html i coś do szyb http://temachem.sklep.pl/opis/2405952/temachem-sciereczka-z-mikrowlokna-do-szkla-36x36cm.html ps. sory jeśli źle wkleiłem url Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Te niebieskie 40x40 są odrobinkę lepsze od żółtych. Pracowałem z QD, szybami, woskami, glaze, korekta i trudno zauważyć różnicę. Z niczym nie miałem problemu. Ostatnio wziąłem 10szt. tych zółtych, bo przy tej cenie nie mają równych. Tym bardziej w Temachemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 A, ostatnio wziąłem też Water Wizarda też z Temachemu i nie ma porównania do Fluffiego, Janka, K2. Bajka jest jak za tą cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Żółte nie do zdarcia kupuj w ciemno :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 żółtych Eurow kilka mam i tez sobie chwale, dokupię te niebieskie dla porównania bo w sumie nie ma dużej różnicy cenowej :u A, ostatnio wziąłem też Water Wizarda też z Temachemu i nie ma porównania do Fluffiego, Janka, K2. Bajka jest jak za tą cenę.właśnie nad tym ręcznikiem tez się zastanawiałem, dzięki za podpowiedź :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi