Marcinnelli Posted May 17, 2011 Report Share Posted May 17, 2011 Witam wszystkich! Strasznie się ostatnio opuściłem, żadnych fajnych rzeczy na forum nie wrzucałem- wiem, przyznaję się ;) Ale wrócił Artur i nareszcie znalazła się wolna ręka dla aparatu :) Zawitało do nas Volvo S6o z przebiegiem bliskim 190 tys i nieco już wysłużonym lakierem- o takie jak to poniżej: Na początek trochę APC i TGR poszło w ruch by porządnie domyć autko: Potem jeszcze szampers i mycie autka by można było ocenić za co się zabieramy ;) A w sumie było za co bo lakier troszkę już przeszedł: Klapa: Dach: No cóż, troszkę się to wszystko porysowało przez lata więc odświeżyć aż się prosi! ;) Za odpowiednią kombinację uznaliśmy pastę s17+ wypracowaną na futrze- z takim efektem: Klapa chyba najlepiej oddaje to, co udało się uzyskać na lakierze: I jeszcze kilka zdjęć jak to wszystko prezentowało się po zakończeniu prac: Po korekcie s17+ w ruch poszło ACP 150 na czarnym waflu i autko do ponownej "kąpieli" ;) Na tak przygotowaną powierzchnie lakieru poszedł niebieski Nattys który uważam za odpowiednie zabezpieczenie lakieru pod względem trwałości i efektu ( nie licząc przyjemnego zapachu podczas aplikacji- choć ostatnio mam obawy że uzależniłem się od czerwonego Nattysa ;) ) I jeszcze kilka fotek pt. co tam w tym lakierze widać: Sponsor imprezy ;) A tak Volvo wyglądało po wszystkich tych pieszczotach ;) Dodatkowo użyte zostało z rodziny Nielsen: SAS, NAAC do domycia osadu z klocków z felg, Brillance, Choice do odświeżenia deski, Blue window clean II Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SJake Posted May 17, 2011 Report Share Posted May 17, 2011 Nadkole wygląda na brudne. Where is the dressing? Były jakieś pomiary? Wyniki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcinnelli Posted May 17, 2011 Author Report Share Posted May 17, 2011 Brudne może nie, ale jeszcze bez dressingu na pewno. Lakier na całości nie przekraczał 120μmm częściej 100,110. Maska i nadkola wykonane z aluminium- maska właśnie osiągnęła najniższą wartość bo tylko 80μm (dodam że nie pierwszy raz spotykam się z tak cienkim lakierem na masce, zawsze aluminiowy panel) i tutaj należało zachować szczególną ostrożność. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marctwain Posted May 18, 2011 Report Share Posted May 18, 2011 Bardzo ładna korekta Marcin :u Widzę nilsenów i próbek adamsa macie trochę (odbicie) ;) A skrzynki - czerwone na dół, białe na górę. Polska :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz Posted May 18, 2011 Report Share Posted May 18, 2011 Weź Marcin ci Amatorzy się przyczepią do wszystkiego to dresing to nadkole ;) Super praca :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SNB SWEDEN Posted May 18, 2011 Report Share Posted May 18, 2011 Marcin nie zaplacil faktur i nie dostal dressingow :) Ladnie ladnie, tylko zdjecia jakies mdle wyszly takie dziwne :( ale kolor Vlovlo fany Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcinnelli Posted May 18, 2011 Author Report Share Posted May 18, 2011 Dzięki :) Marctwain, zgadza się, może flaga nie wisi ale zdjęcie z motywem "made in Poland" :D Adam`s i Nielsen w ciągłym użytku, Adam`s głównie wewnątrz, ogólnie lubię te środki (jedne i drugie, czasem jednak Adamsowi "czegoś brakuje") póki się nie skończą nie rozglądam się za niczym innym ;) Tomku, może i mój błąd bo pracując we dwóch jeden strzela fotki a drugi jeszcze z aplikatorami dookoła biega ;) jak wrzucam fotki po całym dniu to aż ciężko przebrać co było przed aplikacją "czegoś tam" a co po... już czasem nie opisuję że biorę SAS i nałożyłem na tą, tą i tamtą listewkę, potem brilliance i zaczynam od... ;) Seba, z tymi kolorami lakieru też miałem fajnie na zdjęciach- na niektórych autko było niebieskie (!) , zwłaszcza z fleshem. A kolor bardzo wdzięczny w pracy, az miło się z nim pracowało ;) Fajnie że się podoba, dzięki :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szynka Posted May 18, 2011 Report Share Posted May 18, 2011 Fajny kolorek tej Volviny. Tylko jak Seba zauważył, zdjęcia trochę kiepskie :) Pierwsze fotki 50/50 to są po samym futrze ? Jak to to bardzo ładnie wykończone :u Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maly_marcin Posted May 18, 2011 Report Share Posted May 18, 2011 Zabrakło tylko zdjęć w pięknym słońcu :P Świetny kolor, super robota :u Ciągle jestem pod wrażeniem kominacji S17 + futro...magia normalnie :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcinnelli Posted May 18, 2011 Author Report Share Posted May 18, 2011 Wszystkie fotki 50/50 są po samym futrze :) Jak widzicie nie było potrzeby sięgać po coś innego- ta kombinacja wyciągnęła nie zostawiając po sobie najmniejszego śladu (osobiście nastawiałem się że będę wyciągał czymś jeszcze ale po oczyszczeniu i odtłuszczeniu zrezygnowałem ;) Zabrakło tylko zdjęć w pięknym słońcu :P Wierz mi że też żałuję ale co zrobić jak słońca brak?? ;) Co do zdjęć to ja już nie wiem jakie są "dobre" :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JJ. Posted May 18, 2011 Report Share Posted May 18, 2011 No nareszcie SNB Gdynia się odezwała ^:)^ Strasznie mi się to Volvo podoba, szczególnie te aerodynamiczne kształty, a kolorek po korekcie dopełnia smaku :u Morda cieszyła mi się jak dziecko, gdy widziałem zdjęcia przed i pół na pół. Kurde, jak ja to lubię.. :ugeek: Fajnie jest chłopaki, oby tak dalej :u Co do zdjęć to ja już nie wiem jakie są "dobre" :POj tam oj tam, dobre są ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SJake Posted May 18, 2011 Report Share Posted May 18, 2011 Weź Marcin ci Amatorzy się przyczepią do wszystkiego to dresing to nadkole Dokładnie. Ci dyletanci są nie do zniesienia ;) :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Monika_ Posted May 19, 2011 Report Share Posted May 19, 2011 Fotki trochę szumią, szkoda ;) Ale w 50/50 można się zakochać :ymdaydream: Dobra robota :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GRUBEER Posted May 19, 2011 Report Share Posted May 19, 2011 Bardzo fajna praca a kolorek tak jak wszyscy mówią zajefajny a po zabiegu jeszcze ładniejszy :D super. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts